Huawei

Povratak u školske klupe – izabrali smo top uređaje za školu ili faks

Nama je nekako draže uz školovanje vezati pojmove kao prijenosno računalo, pisač, pametni telefon
Nama je nekako draže uz školovanje vezati pojmove kao prijenosno računalo, pisač, pametni telefon
Nama je nekako draže uz školovanje vezati pojmove kao prijenosno računalo, pisač, pametni telefon

Pred nama je zadnji vikend pred uvijek burnim povratkom u školske klupe. Vrlo skoro to isto čeka i studente s povratkom na faks. Upravo u ovo vrijeme tradicionalno nabavljamo sve za uspješno školovanje, a pored literature, neophodni su i gadgeti

Kreda, ploča, školsko zvono. Zasigurno ova su tri pojma svima asocijacija za školu ili fakultet. No, nama je nekako draže uz školovanje vezati pojmove kao prijenosno računalo, pisač, pametni telefon. Upravo bez potonja tri uređaja teško je danas zamisliti moderno obrazovanje, a kako bismo vam skratili dugotrajnu potragu za najboljim odabirom, donosimo naš izbor top uređaja.

Prijenosno računalo: Lenovo Legion 5 Pro

Tražite li prijenosnik koji će biti zajednički u cijeloj obitelji - Lenovo Legion 5 Pro je upravo taj. Naime, namijenjen je i profesionalcima kao što su oni koji se bave video i foto obradom, razvojem softvera i weba, i drugima kojima je računalo posao, a naravno kada je tu apsolvirao sve što može, onda je i izvrstan suputnik za školske i fakultetske obaveze. Prijenosnik je dostupan u raznim konfiguracijama, a naša testna bila je jedna od najjačih donoseći AMD Ryzen 7 5800H s 8 fizičkih i 8 logičkih jezgri, 16 GB DDR4 memorije na 3.200 MHz, brzi 1 TB NWMe disk te šlag na kraju, grafička kartica Nvidia GeForce RTX 3070 s čak 8 GB GDDR 6 memorije. Jasno, ovo je i stroj uz koji možete zaigrati svaku danas dostupnu igru. Uz zaslon dijagonale 16 inča i WQXGA rezoluciju uživat ćete u svemu što budete radili.

Pisač: Epson EcoTank L3211

Epson EcoTank L3211 je svestrani multifunkcijski pisač koji stiže u kompaktnim dimenzijama i s privlačnim dizajnom te će se savršeno uklopiti u radno okruženje kutka vašeg doma. Odmah iz paketa pisač je spreman za ispis čak do 6.500 stranica u boji te preko 8.000 stranica u crno-bijeloj tehnici. Prevedeno, ako recimo ispisujete 200 stranica mjesečno, boje u vašem u pisaču nadopunit će te tek za nešto više od 3 godine! Usporedba s klasičnim ispisnim ulošcima koje smo mijenjali (u najboljem slučaju) gotovo svakih par sto stranica neusporediva je s Epson EcoTank tehnologijom ispisa.

Pametni telefon: Samsung Galaxy A13

Pametni telefon je neophodan, pomoću njega već više od desetljeća radimo puno više od pukog telefoniranja. Iako je telefon za školarce obavezni dio opreme, nemojte upadati u zamku kako dijete mora imati najbolji telefon na tržištu. Naime, danas su i povoljni telefoni po mogućnostima izuzetno napredni i ono najvažnije – za većinu korisnika više no dovoljni. Odličan predstavnik povoljnih, a dobrih je i Samsung Galaxy A13. Telefon nudi dobru kameru, odličnu bateriju, veliki zaslon i odlične performanse za neveliku cijenu.

Monitor: Philips 346P1CRH

Iza kriptične oznake 346P1CRH Philips nudi monitor dijagonale 34 inča i omjera stranica 21:9. Ovaj omjer stranica je možda i najbolja alternativa za dva monitora jer donosi dovoljno radnog prostora kada trebamo otvoriti više prozora. Monitor ima ugrađenu web kameru te mrežu i USB-C dock. U vremenu rada od kuće, ovo je svršen dodatak za uspješan i produktivan rad.

USB-C Hub: D-Link DUB-M810

D-Link nikako nije nov igrač na tržištu USB-C hubova, a DUB-M810 njihov je trenutačno najmoćniji model. Prije svega preko njega je moguće napajati sve prijenosnike do potrebe za 100 W. U praksi to su svi danas moderni poslovni ili uredski prijenosnici. DUB-M810 donosi i HDMI izlaz uz podršku do 4K rezolucije. Nadalje, često kada radimo za stolom uz vanjski monitor imamo i dodatnu tipkovnicu te miša. DUB-M810 nam je ovdje na raspolaganju s tri klasična USB priključka te jednim USB-C priključkom, tako da će USB ulaza za sve periferije biti dovoljno, a šećer na kraju je i integriran čitač SD i microSD kartica.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Comping
Huawei
HT
IBM iX
IN2
Infodom
Lenovo
Njuškalo
Telemach
Einhell

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2023. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.