| | | | |

powered_by_lenovo_2020 Test: Logitech G603 – bežična sloboda - CroPC.net

Test: Logitech G603 – bežična sloboda

Jedan od zadnjih uređaja na tržištu koji podržava Lightspeed tehnologiju je Logitech G603

U vremenu kada je gotovo sve bežično i trudimo se imati što manje žica, jedna grana proizvoda ostala je vjerna žičnom povezivanju – ali sve do sada

Igraća oprema, kako to volimo često spomenuti, nerijetko je sam vrh ponude računalne periferije. Igrači računalnih igara uvelike ovise o opremi koju koriste, a s obzirom na to da su brzina i spretnost jedne od ključnih sposobnosti pri igranju, isto tako one su važne i na računalnoj periferiji, odnosno na sposobnosti računalne opreme u prijenosu svakog pokreta i akcije. Kako bi to bilo moguće, računalna igraća periferija često dolazi u obliku žicom povezanih miševa ili tipkovnica, jer naprosto bežična tehnologija, koliko god bila danas sposobna i sveprisutna, kod igrača je zadavala samo glavobolje. Međutim, ne tako davno i to se promijenilo. Logitech, jedan od planetarno popularnih i od korisnika omiljen proizvođač računalne periferije predstavio je Lightspeed tehnologiju koja je na mala (ili možda velika) vrata uvela bežično povezivanje u gaming svijet.

Sve što treba

Jedan od zadnjih uređaja na tržištu koji podržava Lightspeed tehnologiju je Logitech G603. Kako nosi oznaku G, odmah na početku možemo razaznati da je riječ o igraćoj opremi, konkretno o igraćem mišu. Krenimo prvo od vanjštine. Miš je relativno malih dimenzija, čak možda čini se i manji nego što uistinu je. No, bez obzira na veličinu on odlično leži u ruci, tako da imali sitniji ili krupniji dlan G603 će savršeno sjesti na svoje mjesto. Plastika od koje je izrađen miš djeluje kvalitetno i dugovječno, a upravo su to osobine koje traže igrači. Središnji dio miša je zapravo poklopac ispod kojeg se kriju dvije AA baterije za napajanje te majušni USB prijamnik u svom utoru. Zgodna je mogućnost što miš može raditi i na samo jednoj bateriji, pa je moguće regulirati težinu na taj način. Sam poklopac učvršćen je pomoću magneta, tako da nema pomičnih dijelova koji bi se mogli eventualno pohabati. Miš dolazi sa šest tipki, a koje je moguće svaku zasebno programirati. Svaka od tipki nalazi se tamo gdje treba i u cjelokupnom pogledu G603 je fantastičan mimičar. Izgledom više podsjeća na kakav uredski miš, a zapravo je punokrvni igrač.

Zgodna je mogućnost što miš može raditi i na samo jednoj bateriji, pa je moguće regulirati težinu na taj način

Bež žica i na 1000 Hz

Logitech G603 dakle neće plijeniti previše pogleda, ali hoće pitanja drugih gamera kako to da koristite bežični miš u igri. Odgovor je u Logitech Lightspeed tehnologiji. Ključ ove tehnologije krije se u visokoj frekvenciji osvježavanja od 1000 Hz (1ms), pa će i svaki pokret u svakoj milisekundi biti zabilježen i prenijet na igru. Pored visokog osvježavanja bežične veze, tu je i visoka osjetljivost potpuno novo razvijenog optičkog senzora od vrtoglavih 12.000 DPI. Ovakva konfiguracija čini G603 jednim od najpoželjnijih igraćih miševa uopće. Dobra stavka je i ta da kada se ne igramo na računalu, miš možemo staviti u takozvani spori način rada kada se brzina osvježavanja vraća na 125 Hz što je i više no dovoljno za svakodnevni, možemo reći normalan rad. Ova mogućnost u postavkama tu je zbog uštede baterije, a ona je još jedna od fascinantnih činjenica ovog miša. Naime, u nekom kombiniranom načinu rada, ovaj miš, tj. njegova baterija, trebali bi potrajati čak do 500 sati rada! Podešavanja miša izvodi se pomoću Logitech Gaming softvera, a tu je sijaset postavki koje će zasigurno zadovoljiti sve. Za kraj spomenimo i cijenu od kakvih 550 kuna, što je s obzirom na činjenicu kako je riječ o vrhunskom gaming mišu fer ponuda. Uz miš možemo samo savjetovati i Logitech gaming podlogu za miša i dojam će biti potpun, kao i rezultati u igri.

Pin It

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675