| | | | |

powered_by_lenovo_2020 Test: Garmin BabyCam - sigurnost djece na prvom mjestu - CroPC.net

Test: Garmin BabyCam - sigurnost djece na prvom mjestu

Uz Garmin BabyCam moguće je imati jasan pogled na cestu i dijete u sjedalici

Testirali smo Garmin BabyCam – inovativni uređaj kojim ćete lako imati dijete u sjedalici i cestu ispred vas u jednom pogledu

Za sigurnost djece u automobilu tijekom vožnje neophodno je imati sjedalicu. Međutim, ako vozite sami, tada zasigurno često se okrećete ne bili ste pogledom provjerili jeli sve uredu s djetetom, a istovremeno se trudili imati pogled na cestu. Koliko je ovo odvraćanje pozornosti opasno za vas, dijete, ali i druge sudionike u prometu, ne treba posebno naglašavati. Stani kreni, povremeno se zaustavljaj i provjeravaj jeli sve uredu s djetetom, brže-bolje okretanje djetetu pri čekanju na semaforu - sve su ovo radnje s kojima se susreću roditelji male djece koji su u automobilu.

Garmin BabyCam kvačimo pomoću priložene „štipaljke“ na neko mjesto u automobili na kojem ćemo imati najbolji pogled na dijete

Navigacija kao glavni uređaj
Razmišljajući o ovome problemu za vozače i vozačice koji u automobilu voze i djecu, Garmin, svjetski lider u proizvodnji navigacijskih uređaja, dosjetio se naprosto odlične ideje. Garmin BabyCam prvi je uređaj koji služi kao svojevrsni video nadzor za dijete u automobilu i prvi je uređaj ovakve vrste uopće. U najjednostavnijim crtama Garmin BabyCam u osnovi jednostavno obavlja svoj zadatak. Naime, video kamera, sam uređaj Garmin BabyCam, kvačimo pomoću priložene „štipaljke“ na neko mjesto u automobili na kojem ćemo imati najbolji pogled na dijete koje se nalazi u sjedalici. Najadekvatnija mjesta su nasloni za glavu prednjih ili stražnjih sjedala koji će imati najbolji pogled na dijete, tj. sjedalicu. Kada kameru postavimo, bežičnom Bluetooth vezom povezujemo ju sa kompatibilnim uređajem i pomoću njega imamo prijenos video zapisa sa pogledom na dijete. Ovaj kompatibilni uređaj jedan je od Garminovih navigacija, a kojih zaista ima veliki broj i koje u velikoj mjeri podržavaju Garmin BabyCam. Naravno, kompatibilnu Garmin navigaciju imati ćemo ispred sebe te tako u jednom pogledu držati cestu i uređaj na kojem se prenosi video zapis s pogledom na dijete u sjedalici. Video zapis prenosi se u VGA kvaliteti što je sasvim dovoljno. Kada padne noć i kada je količina svjetla minimalna, kamera se prebacuje u način rada za noćno snimanje. Tako je i u mraku moguće imati odličnu kontrolu i nadzor nad djetetom, tim više jer je opasnost noću još i veća.

Uz Garmin navigaciju imati ćete i najboljeg „suvozača“

Neometan pogled na cestu uz Garmin
Uz Garmin BabyCam moguće je imati jasan pogled na cestu i dijete u sjedalici. Osim toga, uz Garmin navigaciju imati ćete i najboljeg „suvozača“. Nedavno smo imali priliku isprobati Garmin nüviCam, koji je dakako kompatibilan s BabyCam, a poput brojnih drugih navigacija ovog proizvođača donosi iznimno detaljne mape s 3D objektima i nesagledivim brojem točaka interesa. Osim što će vas pouzdano odvesti do željenog odredišta, uz pomoć navigacije možete istražiti područje na kojem se nalazite i posjetiti neka od vama zanimljivih mjesta, poput muzeja, restorana, kafića, trgova, crkvi i sl. Posebna zanimljivost Garmin nüviCam je mogućnost takozvane Real Vision navigacije, gdje osim iznimno prirodne navigacije uređaj uključuje kameru s poleđine i prikazuje gdje je naš cilj u stvarnom vremenu. Ova mogućnost izgleda zaista impresivno i zaslužna je za onaj wow efekt. Osim iznimno detaljnih i aktualnih mapa, valja spomenuti i doživotnu besplatnu nadogradnju mapa. S ovom mogućnosti biti ćete sigurni da ćete uvijek imati najnovije mapa, kao i točke interesa. Područje pokrivanja je cijela Europa, tako da gdje god se uputili – biti će te spremni. Koliko je važna i korisna mogućnost redovnog ažuriranja mapa govori i podatak da se dnevno na mapama Garmina vrši i po 2 milijuna promjena! Ako već navedene mogućnosti nisu dovoljne za kupovinu Garmin navigacije i BabyCam kamere, tada ćemo spomenuti mogućnost povezivanja s pametnim telefonom gdje nam uređaj omogućava telefoniranje. Osim toga, ako je telefon povezan na Internet navigacija će preuzeti informacije o prometu, vremenskoj prognozi i još štošta, a te podatke iskoristiti i za navigiranje. Uz Garmin može se i štedjeti u vožnji uz ecoRoute koji nas savjetuje kako voziti i maksimalno štedjeti. Kupovinom dodataka u vidu ecoRoute HD prijamnika možemo i samostalno uvidjeti kako naš automobil radi te evidentirati i otkloniti eventualne probleme. Od dodataka posebno se ističe i Bluetooth kamera za vožnju unatrag. Mogućnosti Garmin nüviCam ovdje nestaju, a sigurni smo da će te ih još dugo otkrivati nakon kupovine. Cijena Garmin BabyCam iznosi oko 1.500 kuna, dok je za kompatibilnu Garmin navigaciju potrebno izdvojiti oko istog iznosa, pa do kakvih 2.600 kuna koliko košta Garmin nüviCam koji smo imali prilike testirali. Na sigurnosti ne treba štedjeti, tako da nam je ovo sasvim opravdano ulaganje koje vožnju čini sigurnijom u svakom pogledu.

Pin It

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675