Kompare
Featured

Test: Logitech MX Master - najbolji miš

Test: Logitech MX Master - najbolji miš
Test: Logitech MX Master - najbolji miš

Kada neki uređaj nosi naziv „Master“ tada možete računati da je to nešto najbolje što taj proizvođač može ponuditi, a ovog puta Logitech nam je ponudio najbolji miš

Prije kakvih šest godina Logitech je predstavio Logitech Performance MX. Tada po nama najbolji miš za računala koji smo imali prilike isprobati, a kojem niti jedan drugi nije mogao parirati. Danas, šest godina poslije Logitech ima MX Master, nasljednik najboljeg miša koji je ponovo, ništa drugo nego – najbolji. Što je tako posebno u ovom računalnom „glodavcu“ doznajte u nastavku.

Čista kvaliteta
Logitech je kod korisnika poznat kao proizvođač kvalitetne periferije za računala. Nije rijetkost da neki komad periferije iz Logitecha traje i po desetljeće. Stoga, često se korisnici, bar oni koji žele imati nešto kvalitetno i dugotrajno, odluče za Logitech. Logitech MX Master je uvjerljivo najbolji miš kojeg u ovom trenutku Logitech može ponuditi. Naravno, postoje i posebne igraće varijante koje svojim specifikacijama mogu nadmašiti MX Master, no u pogledu kvalitete izrade i mogućnosti, ovo je ono najbolje. Kvalitetna plastika uz nešto metala i gumirani elementi uz ergonomski oblik savršeno sjedaju u ruku i daju izvanredan osjećaj. Kotačić, bio onaj za klasični skrol ili novi na palcu za horizontalno skrolanje, izrađeni su od kvalitetnih materijala, a svaki klik i površina koju dotaknemo na MX Master odiše kvalitetom i luksuzom. Osim samog miša u paketu dolazi još i USB kabel za punjenje ugrađene baterije, koja za svega 4 minute punjenja može osigurati gotovo cijeli dan korištenja, a jednom napunjena do kraja trajati će kakvih 40 dana. Uz kabel za punjenje miša tu je i minijaturni Unifying prijamnik.

Test: Logitech MX Master - najbolji miš
Test: Logitech MX Master - najbolji miš

Klik po klik
Logitech MX Master Dark Field senzorom rezolucije 1.600 dpi. Ovo znači da će senzor raditi na bilo kojoj površini, pa čak i na staklu! Iako se rezolucija pomalo čini niskom, ovo ni u kojem slučaju nije vidljivo u radu. Svaki potez je uredno registriran i rad na MX Master je čista ugoda. Za još veću ugodu u radu tu su nebrojene mogućnosti gesta koje miš može raditi kombinacijom tipki ili pokreta. Za pohvalu je kako se Logitech MX Master na računalo može povezati pomoću majušnog prijamnika, ili ako to želite, putem Bluetooth veze. Osim toga miš može biti simultano povezan sa do tri uređaja, a klikom na tipku sa donje strane miša prebacujemo se po pojedinom uređaju.

Preporuka
Preporuka

Za najbolje
Još jedna stvar koja nas je zadivila kod MX Master je središnji kotačić za skrolanje. Naime, kotačić će automatski primijetiti kada imamo potrebu dugo skrolati te aktivirati način Hyper Scroll. Ova tehnologija brzog okretanja kotačića nije novost kod Logitechove periferije, no ovo je sada prvi put da se ona automatski aktivira bez potrebe intervencije korisnika. Tražite li dakle miš koji će vam služiti dugi niz godina, biti estetski i kvalitetom na najvišem nivou, mogućnostima i performansama odraditi svaki zadatak, a pri tome cijena od kakvih 100 eura neće biti problem, tada je Logitech MX Master najbolje što možete odabrati.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Huawei
HT
IN2
Infodom
Kompare
Lenovo
Njuškalo
Telemach
MedicoHome

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.