A1
Featured

Test: Gigaset Elements - najlakši put do pametnog i sigurnog doma

Test: Gigaset Elements - najlakši put do pametnog i sigurnog doma
Test: Gigaset Elements - najlakši put do pametnog i sigurnog doma

Imali smo priliku isprobati set uređaja Gigaset Elements koji na jednostavan način čine svaki dom pametnim i najbolje od svega - sigurnim

Pametni uređaji su gotovo na svakome koraku. Od telefona, kućanskih aparata i pomagala, polako i sami domovi postaju pametni. I dok je do nedavno za ovakav podvig trebalo osigurati značajna ulaganja, a zavrzlame oko instalacije zahtijevale su i intervenciju brojnih majstora, danas je uz Gigaset Elements dom lakše no ikada učiniti pametnim. Isprobali smo bazni početni paket, dodatak za prozor te sirenu koji svi zajedno dom čine pametnim i - sigurnim! Trgovina Smartson omogućila nam je uvidjeti sve mogućnosti ovih uređaja, a za kupovinu dovoljno je kliknuti na Smartson.hr Internet trgovinu.

Test: Gigaset Elements - najlakši put do pametnog i sigurnog doma
Test: Gigaset Elements - najlakši put do pametnog i sigurnog doma

Klik po klik, element po element
Gigaset Elements prodaje se po elementima, a prije kupnje bilo kojeg dodatnog elementa potrebno je kupiti bazni paket. Bazni paket sačinjavaju tri uređaja - bazna stanica, senzor za vrata te senzor pokreta. Sve elemente karakterizira kvalitetna izrada te naprosto simpatičan dizajn bijelih četvrtastih kutijica. Bazna stanica osnovni je dio sustava bez kojeg rad bilo kojeg elementa nije upoće moguć. Svrha ovog uređaja je upravo u onome “pametnom” faktoru. Naime, stanica će povezati sve elemente te omogućiti povezivanje sustava na Internet, putem ove mreže svih mreža i povezivanje cijelog sustava sa pametnim telefonom. Na ovaj način možemo dobiti uvid u stanje dome ma gdje god se nalazili i gdje god bili. Pametni telefon nužan je i pri postavljanju sustava, a za povezivanje telefona i Gigaset Elements dovoljno je samo instalirati aplikaciju te unijeti jedinstvene podatke vašeg Gigaset Elements paketa. Sami elementi - senzor pokreta i senzor za vrata - na baznu se stanicu povezuju uz nekoliko klikova. Dovoljno je na baznoj stanci kliknuti na tipku za povezivanje te isto učiniti na elementu, odnosno modulu, bez obzira o kojem je riječ. Nakon dodavanja elementa njegovo se daljnje postavljanje vrši na pametnom telefonu i za nekoliko trenutaka - viola, sustav radi i spreman je za uporabu. Senzor pokreta radi upravo ono što mu i ime govori, registrira svaki pokret, a pomoću aplikacije na pametnom telefonu moguće je pogledati povijest svih kretanja uz vrijeme kada je ono zabilježeno. Ovako sustav osim nadzora može raditi i kao alarm jer ako to želimo sustav će nas upozoriti kada je kretanje zabilježeno. Senzor za vrata dakako registrira otvaranje vrata, a osim javljanja na telefon jesu li vrata otvorena ili ne, moguće je i u svakom trenutku provjeriti njihovo stanje. Zgodno i zanimljivo. Bazni paket prodaje se na Smartson.hr po cijeni od 1.600 kuna, a s obzirom na mogućnosti sustava, ovo je svakako odlična cijena uzmemo li u obzir koliko bi koštao klasični alarmni sustav za dom.

Test: Gigaset Elements - najlakši put do pametnog i sigurnog doma
Test: Gigaset Elements - najlakši put do pametnog i sigurnog doma

Senzor za prozor i sirena
Početni bazni set proširili smo s još dva elementa - senzorom za prozor i sirenom. Kao što im i imena govore, lako je zaključiti koje uloga ovih Gigaset Elements dodataka. Prvi će element dakako registrirati stanje položaja prozora, bio prozor otvoren, zatvoren ili na otvoren na kipu, njegovo stanje moći ćemo u svakom trenutku provjeriti na telefonu pomoću aplikacije. Kao i sa svakim drugim elementom moguće je i ovaj dodatak postaviti na aktiviranje obavijesti u slučaju neželjenog otvaranja prozora. Sirena je dodatak koji Gigaset Elements čini idealnim alarmnim sustavom. Naime, kao što smo spomenuli, svaki je element moguće postaviti na aktiviranje obavijesti u slučaju detekcije neželjenih pokreta u domu ili otvaranja vrata ili prozora za vrijeme kada nismo doma. Sirena će dakako u ovim slučajevima aktivirati i vrlo bučan alarm koji će zasigurno otjerati potencijalne zlonamjernike. Svaki od ovih elemenata dostupan je na Smartson.hr po cijeni od 399 kuna, a moguće je dodati i više elemenata od svake vrste, recimo za nekoliko vrata ili prozora ili pak senzora pokreta u više prostorija. Gigaset Elements oduševio nas je svojom zanimljivom izvedbom, odličnom aplikacijom i mogućnostima povezivanja sa pametnim telefonom, a vijest koja će zasigurno obradovati potencijalne kupce je da se broj elementa s vremena na vrijeme povećava, pa je tako već dostupna i kamera za video nadzor, a očekuju se i drugi elementi. Želite li imati pametan i siguran dom - Gigaset Elements je idealno riješenje!

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Huawei
HT
IN2
Infodom
Kompare
Lenovo
Njuškalo
Telemach
Einhell

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.