A1
Featured

Test: D-Link mydlink Home – nikad lakše do pametne kuće

Test: D-Link mydlink Home – nikad lakše do pametne kuće
Test: D-Link mydlink Home – nikad lakše do pametne kuće

Testirali smo set uređaja mydlink Home iz D-Linka koji na jednostavan i brz način svaki dom mogu učiniti – pametnim

Prema procjenama do 2018. godine u svijetu će biti više od pola milijarde kućnih uređaja umreženo i povezano na Internet. S obzirom na trendove ova nas brojka niti najmanje ne iznenađuje, a u skladu sa sve većom potražnjom za uređajima koji kućnu svakodnevnicu čine „pametnijom“ i povezanom na Internet, D-Link je predstavio seriju uređaja iz mydlink Home programa. Uređaji iz ove serije na brz, jednostavan i zanimljiv način svaki dom mogu učiniti „pametnim“, a time i sigurnijim.

Test: D-Link mydlink Home – nikad lakše do pametne kuće
Test: D-Link mydlink Home – nikad lakše do pametne kuće

Glazba oko nas
Prvi uređaj koji smo uzeli u ruke je mydlink Home Music Everywhere. Ovaj majušni uređaj dovoljno je uključiti u slobodnu strujnu utičnicu, a njegova uloga je omogućiti bežičan prijenos glazbe na glazbenu liniju ili sustav kućnog kina. Dovoljno je tek kliknuti na sam uređaj i povezivanje na kućnu mrežu će se odviti kroz nekoliko minuta. Nakon toga uređaj je spreman za rad, a za prijenos glazbe dovoljno je instalirati aplikaciju na pametni telefon ili tablet. Osim prijenosa glazbe, je mydlink Home Music Everywhere radi i kao repetitor te na taj način pojačava signal bežične mreže. S ovim uređajem možete zaboraviti na loš i nedostupan signal bežične mreže. Povezivanje na glazbene uređaje izvodi se pomoću 3,5-milimetarskog konektora.

Test: D-Link mydlink Home – nikad lakše do pametne kuće
Test: D-Link mydlink Home – nikad lakše do pametne kuće

Pametna utičnica
Koliko vam se puta dogodilo da ste u žurbi 'izjurili' iz kuće te se tek po izlasku počeli brinuti jeste li isključili glačalo, štednjak, kuhalo za vodu ili neki drugi uređaj? Vjerojatno, kao i mi, ali i brojni drugi – nebrojeno puta. Jedan od najkorisnijih uređaja iz D-Linkova asortimana koji će vam sačuvati godine života koje biste izgubili u brizi jeste li ili niste isključili neki od uređaja je - mydlink Home Smart Plug. Kao što mu i samo ime govori, ovaj uređaj je „pametna“ utičnica. Na prednjem kraju ovog majušnog uređaja nalazi se utičnica dok je na stražnjem utikač kojim priključujemo uređaja na utičnicu. Na prednjoj strani nalazi se još i tipka za fizičko uključivanje utičnice, dok je na boku tipka za povezivanje i resetiranje. Korištenje i instalacija, kao i sa svakim drugim uređajem iz asortimana je lagana i jednostavna. Dovoljno je mydlink Home Smart Plug uključiti i povezati na kućnu mrežu te nakon toga dodati uređaj u mydlink Home aplikaciju na pametnom telefonu. Pametna utičnica je nakon toga spremna za uporabu i na nju možemo spojiti bilo koji uređaj za koji imamo potrebu i želju vršiti nadzor preko pametnog telefona. Aplikacija mydlink Home na pametnom telefonu za pametnu utičnicu nudi ponešto više mogućnosti i opcija. Tako je moguće napraviti prilagođen raspored kada da se utičnica upali, kada da se ugasi, paljenje i gašenje preko telefona, nadzor temperature u prostoriji te nadzor i monitoring potrošnje struje. Načine uporabe i ideje za korištenje mydlink Home Smart Plug pametne utičnice svatko će pronaći za sebe, no nama se pokazala kao najbolja za paljenje rasvjete u mračnijim prostorijama u točno određenom vremenu, te uključivanje i isključivanje podne svjetiljke u sobi preko pametnog telefona, onako prije spavanja iz kreveta. Zgodno je ponekad pogledati i stanje na termometru, a i informacije o potrošnji su korisne.

Test: D-Link mydlink Home – nikad lakše do pametne kuće
Test: D-Link mydlink Home – nikad lakše do pametne kuće

Oko koje sve vidi
D-Link mydlink Home Wi-Fi Motion Sensor služi za detektiranje pokreta ali i nadzor u tom obliku da nas obavijesti kada detektira pokret. Na identičan način kao i prethodna dva dodatka na jednostavan i zanimljiv način spaja se na kućnu mrežu te dodaje u aplikaciju na pametnom telefonu. Međutim, jedna od najboljih posebnosti ovog uređaja je njegova mogućnost kombiniranja rada sa drugim uređajima. Primjerice, D-Link mydlink Home Wi-Fi Motion Sensor moguće je postaviti tako da kada registrira pokret automatski aktivira utičnicu, ili primjerice kada registrira pokret pokrene mrežnu nadzornu kameru te na zaslonu telefona vlasniku automatski pokaže stanje u domu! Ovo je svakako najkorisniji dodatak ako želite D-Link mydlink Home sustav koristiti kao rješenje za nadzor.

Preporuka
Preporuka

D-Link pametna kuća
Zahvaljujući D-Linku imali smo priliku isprobati tri odlična uređaja koji dom mogu učiniti pametnijim i sigurnijim. Jednostavnost korištenja i koncept povezivanja sa pametnim telefonom odlično funkcioniraju, a sustav besprijekorno radi i kada smo daleko od doma. Tražite li najjednostavniji način za učiniti kuću ili stan pametnim - D-Link mydlink Home asortiman kao stvoren je za to. Naše preporuke se podrazumjevaju!

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Huawei
HT
IN2
Infodom
Kompare
Lenovo
Njuškalo
Telemach
Einhell

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.