Njuškalo
Featured

Test: Verbatim MediaShare Wireless – bežično dijeljenje podataka

Test: Verbatim MediaShare Wireless – bežično dijeljenje podataka
Test: Verbatim MediaShare Wireless – bežično dijeljenje podataka

Dijeljene podataka između uređaja zna biti komplicirano, no uz Verbatim MediaShare Wireless osim što je jednostavno, ono je i – bežično

Svjedoci smo da se broj tehnoloških nosivih uređaja koje koristimo samo povećava. I dok je donedavno jedini tehnološki uređaj bio mobilni telefon, danas nerijetko možemo vidjeti korisnike koji koriste i po njih nekoliko. Tu je tablet, potom fotoaparat, prijenosnik, možda i kakva video kamera, glazbeni svirač, itd. Broj uređaja koje znamo koristiti ponekad je zapanjujući, a sa sve većim brojem uređaja nastaju i problemi kamo sa podacima i kako ih međusobno dijeliti. Najbolji odgovor dati će nam Verbatim MediaShare Wireless kojeg upravo testiramo.

Bežično dijeljenje
Zamislimo situaciju u kojoj želimo glazbu sa pametnog telefona prebaciti na glazbeni svirač, a fotografije sa tableta na neku USB memoriju. Zvuči komplicirano? Možda i nije, no zasigurno će vam oduzeti vremena i vremena jer ćete zasigurno sve radnje odvijati pomoću računala tako da sve datoteke kopirate na računalo, pa potom kabelom na svaki od uređaja. Ako baš želimo priču zakomplicirati, tada dodajmo i to da recimo želimo sve datoteke sa svih različitih uređaja pospremiti na jedno centralno mjesto te ih imati po potrebi dostupnima na svakom od pojedinih uređaja. Ovo već može biti komplicirano i računalnim znalcima. Međutim, jednostavan, jedinstven i nadasve zabavan način za odrađivanje svih ranije navedenih radnji, ali i još puno toga, nudi Verbatim sa svojim MediaShare Wireless. O čemu je ovdje riječ? Riječ je o uređaju kojemu je primarna namjena upravo upravljanje i dijeljenje sve sile datoteka sa svih naših uređaja, njihovo zajedničko pristupanje, katalogiziranje, upravljanje, izrada pričuvnih kopija, međusobno kopiranje datoteka sa jednog na drugi medij, itd. Verbatim MediaShare Wireless funkcionira na način da kreira bežičnu mrežu na koju potom povezujemo sve naše mobilne uređaje (telefone i tablete). Moguće je povezati do pet uređaja na bežičnu mrežu, te još po dva uređaja žično na konektore uređaja. Na ove konektore zapravo ćemo spojiti medij na koji želimo pohraniti sve naše podatke. Taj medij može biti memorijska kartica, USB memorija ili prijenosni USB disk. Ukoliko vam je potreban pristup Internetu, uređaj će stvoriti most između bežične mreže usmjernika i na taj način omogućiti pristup Internetu i kada ste spojeni na MediaShare Wireless . Za svoj rad Verbatim MediaShare Wireless ne zahtijeva napajanje nego koristi vlastitu bateriju. Osim toga, ako vam to zatreba, Verbatim MediaShare Wireless poslužiti će i kao prijenosni punjač za pametni telefon ili tablet.

Test: Verbatim MediaShare Wireless – bežično dijeljenje podataka
Test: Verbatim MediaShare Wireless – bežično dijeljenje podataka

Poveži i dijeli
Jednom povezani uređaji uz pomoć aplikacije istog naziva Verbatim MediaShare Wireless, mogu međusobno dijeliti fotografije, video zapise i sve druge multimedijalne datoteke. Moguće je datoteke kopirati sa i na uređaj, a ako to ne želimo moguće ih je i direktno pokretati sa Verbatim MediaShare Wireless. Nama jedna od najpraktičnijih primjena Verbatim MediaShare Wireless bila je ona kao izrada rezervnih kopija i centralnog mjesta za sve fotografije sa svih nosivih uređaja i mobilnih telefona ukućana. Ovo smo izveli povezivanjem prijenosnik diska na Verbatim MediaShare Wireless te povezivanjem telefona i tableta s kojih smo kopirali fotografije na prijenosni disk. Fotografije je moguće čak kopirati i sa memorijskih kartica, a ovo je zgodno ukoliko imate fotoaparat. Zaista, nevjerojatna je lakoća upravljanja datotekama koju nudi Verbatim sa ovim uređajem, a jednom kada se na njega naviknete biti će vam neobično podatke kopirati i dijeliti pomoću kabela i računala. Svakako jedna od zgodnih mogućnosti je i bežični punjač kojeg često koristimo kada smo na putu, a Verbatim MediaShare Wireless pronađe svoje mjesto u torbi. Cijena od 450 kuna čini se u potpunosti razumna i opravdana za ovakav uređaj. Verbatim MediaShare Wireless dobiva našu preporuku, a uvjereni smo da će dobiti i vašu.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Huawei
HT
IN2
Infodom
Kompare
Lenovo
Njuškalo
Telemach
Einhell

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.