Njuškalo
Featured

Test: Genius GX Gaming Gila - povoljan igrač

Test: Genius GX Gaming Gila - povoljan igrač
Test: Genius GX Gaming Gila - povoljan igrač

Igrači miš Genius GX Gaming Gila kojeg upravo testiramo ističe se, pored razumljivo vrhunskih karakteristika za igrače, i po - povoljnoj cijeni

Tijekom godina kroz naše su ruke prošli brojni igrači uređaji i periferija. Osim vrhunskih karakteristika kojima ovi uređaji moraju raspolagati jer samo takva obilježja mogu zadovoljiti zahtjevnu igraču populaciju, ono po čemu su se nerijetko isticali ovi komadi hardvera je i njihova cijena. Genius je poznat po periferiji koja nudi najviše za uloženi novac, a pravi reprezentativni primjer ove filozofije je igrači GX Gaming Gila kojeg upravo testiramo.

Proboj u igrače
Genius je kako smo to u uvodu spomenuli, proizvođač računalne opreme i periferije poznat ponajprije po odličnom omjeru uloženog i dobivenog. Često se Genius uređaji mogu kupiti po poprilično povoljnim cijenama, a nude puno više no što se očekuje. Ovakvu filozofiju primijenili su i na svoju seriju igrače periferije nazvane GX Gaming. Sa ovom periferijom Genius je napravio proboj u zahtjevan segment gaming opreme i možemo odmah reći – uspio! Genius GX Gaming Gila predstavlja jedan od najboljih igračih miševa koji i ovako letimičnim pogledom na specifikacije – nudi sve što igraču treba! Senzor broji visokih 8.200 DPI, uz vlastiti procesor i memoriju za brzo procesiranje pokreta i kombinacija tipki koje nude čak do 72 kombinacije! Ovakve mogućosti zadovoljiti će zasigurno i najzagriženije igrače. U praksi miš se pokazao kao izvrstan za MMO igre kod kojih su brojne komande i kombinacije tipki ponekad od presudne važnosti za pobjedu. Preciznost je zahvaljujući senzoru visoke osjetljivosti očekivano na visokoj razini. Zahvaljujući dediciranoj tipki osjetljivost miša moguće je u hodu mijenjati između šest predefiniranih vrijednosti. Ovisno o igri i radu koji provodimo, ovo je svakako zgodna mogućnost. Upravljanje svim dodatnim mogućnostima miša odvija se pomoću priloženog softvera koji na jednostavan način nudi pregled svih mogućnosti i opcija, ponajprije opcije personalizacije i makro tipki.

Test: Genius GX Gaming Gila - povoljan igrač
Test: Genius GX Gaming Gila - povoljan igrač

Mišićavi nastup
Miš djeluje robusno i nekako nabildano. Ergonomski dobro će sjesti i u krupnije šake. Plastika i gumirani elementi pod prstima ostavljaju sasvim pozitivan dojam. Dašak kvalitete koju je Genius posvetio GX Gaming Gila mišu pokazuje i tkaninom opleteni, 1,8 metara dug kabel te pozlaćeni USB konektor. Kako se to i očekuje od igraće periferije, tako i GX Gaming Gila nudi gotovo bezbrojne mogućnosti samostalne personalizacije. Osim težine koju svaki korisnik može samostalno prilagoditi pomoću priloženih utega, miš se ističe i po osvjetljenju koje je moguće odrediti u nevjerojatnih 16 milijuna nijansi! Ovima svjetlosnim mogućnostima upravljamo pomoću priloženog softvera, a osim nijansi moguće je odabrati i jednu od četiri razine intenziteta. Možemo gotovo sigurno reći da će te se svakako moći istaknuti u masi i biti na neki način posebni.

Cijena kao šlag za kraj
Šlag za kraj, ili možda ona slasna trešnja na vrhu torte je cijena. Naime, na policama trgovina Genius GX Gaming Gila prodaje se po preporučenoj cijeni od svega 349 kuna. Iako smo imali prilike koristiti brojnu igraču periferiju, jedva smo uspjeli pronaći pravog konkurenta za Genius GX Gaming Gila. U ovome trenutku to bi mogao biti Logitech G600 koji se svojim mogućnostima, ali i cijenom nekako nalazi uz bok. Međutim, na vama je prosuditi koji će se miš bolje uklopiti i s kojim će te krenuti u nove pobjede.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Huawei
HT
IN2
Infodom
Kompare
Lenovo
Njuškalo
Telemach
MedicoHome

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.