A1
Featured

Test: Freecom Mobile SSD Mg – prebacite posao u petu!

Freecom Mobile Drive Mg
Freecom Mobile Drive Mg

Mobilni diskovi nisu neka novost, no oni zasnovani na memorijskim modulima, poznatiji kao SSD-ovi polako postaju sve češći suputnik, mahom poslovnih korisnika

Mobilni diskovi miljenici su brojnih računalnih korisnika, a posebni tretman imaju kod poslovnih korisnika. Osim što nude veliki prostor za pohranu, omogućavaju lako prenošenje podataka ili izradu njihove pričuvne kopije. Osim u poslovne svrhe, brojni ih korisnici rabe za pohranu multimedije, fotografija, glazbe i video sadržaja. Bez obzira na namjenu, dvije su karakteristike od presudne važnosti – brzina diska i njegov kapacitet. Po objema stavkama u sam vrh smjestio se upravo testirani Freecom Mobile SSD Mg.

Prebacite u višu brzinu
U ruke nam je stigao Freecom Mobile SSD Mg. Njemački proizvođač nametnuo se na tržište širokom ponudom prijenosnih diskova. Međutim, pored onih klasičnih zasnovanih na čvrstom disku (HDD), u ponudi su i oni prijenosni diskovi zasnovani na memorijskim modulima, takozvani Solid State Drive (SSD). Svi oni koji su imali prilike koristiti SSD diskove znaju za njihovu najveću prednost spram svakog drugog diska – njihovu brzinu. I dok klasični diskovi muku muče s brzinama prijenosa, SSD ovome doskače bez imalo muke, a realno je za očekivati i do 400% bolje performanse od klasičnih diskova. Prilikom našeg testiranja, brzina prijenosa podataka iznosila je mamutskih gotovo 400 MB/s. Dakako ovo smo postigli kopirajući podatke sa SSD-a našeg računala na prijenosi Freecom Mobile SSD Mg. No, iako nemate SSD u vašem računalu, brzina prijenosa biti će osjetno viša spram klasičnih prijenosnih diskova. Međutim, prednost u vidu brzine na naplatu dolazi u vidu cijene diska. Naime, spomenuti Freecom Mobile SSD Mg u svom najjačem izdanju s 256 GB kapaciteta te USB 3.0 i Thunderbolt sučeljem košta 2.500 kuna. No, ako su brzina i svestranost povezivanja nešto što trebate, tada je ova investicija sasvim opravdana.

Freecom Mobile Drive Mg
Freecom Mobile Drive Mg

Magnezij za dašak luksuza
U obranu cijene diska ide i njegova superiorna kvaliteta izrade. Kao što su i današnji moderni prijenosnici izrađeni od skupocjenih materijala, tako je Freecom Mobile SSD Mg, kako mu i samo ime govori, izrađen od – magnezija. Kućište diska tako odiše minimalizmom, a kako navodi i sam proizvođač, svojim će se izgledom najbolje stopiti uz kakav Apple MacBook. Osim diska, u paketu dolazi i praktična kutija od kvalitetne, na dodir kao brušene plastike, a u kojoj pored diska, svoje će mjesto pronaći i priloženi USB 3.0 te Thunderbolt kabeli. Na ovaj način, osim što je disk zaštićen, zgodno je da će nam uvijek pri ruci biti i kabel za povezivanje. Svoju orijentiranost ka Apple Mac okruženju disk otkriva i tvornički priređenim formatiranjem spremnim za uporabu na iOS sustavu, no naknadnim formatiranjem i participiranjem disk će bez problema raditi i na Windows okruženju. Ugodnijem radu sa diskom pridonosi i apsolutna nečujnost jer disk nema pokretnih dijelova.

Preporuka
Preporuka

Za posao spreman
Jedan od strahova svakog vlasnika prijenosnog diska je njegovo nehotično ispadanje. Kako je sam disk iznimno prijenosan, jasno, postoji i visoki rizik od nehotičnog ispadanja diska, a samim time i njegova oštećivanja. Zbog mehanički pokretnih dijelova ova je oštećenja gotovo nemoguće izbjeći prilikom ispadanja diska. Međutim, to nije slučaj SSD-ovima. Zahvaljujući uporabi memorijskih modula, Freecom Mobile SSD Mg nema pokretnih mehaničkih dijelova, a na taj način i gubitak podataka uslijed eventualnog ispadanja diska je gotovo nemoguć. Tražite li idealno proširenje na vašem računalu, i disk koji će vam biti pouzdan, prijenosan i munjevito brz način za dijeljenje podataka, tada dalje od Freecom Mobile SSD Mg nije niti potrebno gledati. Jedina prepreka može biti cijena, no s obzirom na orijentiranost ovog diska ka profesionalcima i poslovnim korisnicima, to ne bi trebao biti problem. Naša preporuka.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Huawei
HT
IN2
Infodom
Kompare
Lenovo
Njuškalo
Telemach
MedicoHome

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.