Huawei
Featured

Predstavljamo Intel Core M – procesor za tanka računala bez ventilatora

Intel je oduvijek lider među ponudom računalnih procesora koji bez prave konkurencije suvereno vlada tronom želja svakog tko želi brzo, moćno i napredno računalo
Predstavljamo Intel Core M – procesor za tanka računala bez ventilatora - Intel je oduvijek lider među ponudom računalnih procesora koji bez prave konkurencije suvereno vlada tronom želja svakog tko želi brzo, moćno i napredno računalo
Predstavljamo Intel Core M – procesor za tanka računala bez ventilatora - Intel je oduvijek lider među ponudom računalnih procesora koji bez prave konkurencije suvereno vlada tronom želja svakog tko želi brzo, moćno i napredno računalo
Intel je oduvijek lider među ponudom računalnih procesora koji bez prave konkurencije suvereno vlada tronom želja svakog tko želi brzo, moćno i napredno računalo

Ovih dana Intel je predstavio Core M, novu seriju procesora izrađenih u 14-nanometraskom proizvodnom procesu. Uz potrošnju od svega 4,5 W to je energetski najučinkovitiji procesor Intel Core u Intelovoj povijesti! Ovako malena potrošnja znači i malo zagrijavanje, stoga Intelov Core M radi bez ventilatora. Ovo znači da možemo očekivati tanke i lagane uređaje koji su uz to i nečujni.

Performanse bez premca
Intel Core M nudi do pedeset puta brže računalne performanse i četrdeset puta bolje grafičke performanse u odnosu na usporedivi procesor Intel Core iz prethodne, četvrte generacije. Korisnici koji imaju starija računala primijetit će znatnija poboljšanja performansi. Tako, primjerice, u odnosu na računalo staro četiri godine procesor Intel Core M nudi i do dvostruko bolje računalne performanse i sedam puta bolju grafiku.

Intel
Intel
Intel
Još dulje trajanje baterije
Intel je 2013. ponudio najveće poboljšanje u trajanju baterije ikad ostvareno između dviju generacija. Smanjenje potrošnje energije u procesorima Intel Core M i novoj platformi još više podiže standarde kada je riječ o trajanju baterije. Procesor Intel Core M izdržat će više od osam sati igranja videoigara, što je do dvadeset posto (1,7 sati) dulje u odnosu na procesor Intel Core prethodne generacije i dvostruko dulje u odnosu na trajanje baterije na prosječnom računalu starom četiri godine. To znači da možete gledati sate i sate omiljenih emisija dok ste u pokretu.

Idealan za hibridna računala
Mogućnosti koje nudi Intel sa procesorom Core M čine se kao stvorene za 2-u-1 i hibridna računala, a što je prema nekim istraživanjima budućnost klasičnih računala. Uz Core M možemo u budućnosti računati na iznimno tanke i prijenosne tablete koji će se spajanjem na tipkovnicu i miš pretvarati u punokrvna uredska računala. Procesor Intel Core M za 50 posto je manji i odlikuje se 60 posto manjom snagom toplinskog dizajna (svega 4,5 W) u odnosu na prethodnu generaciju. Tako se proizvođačima omogućuje projektiranje elegantnih sustava bez ventilatora tankih manje od devet milimetara, što je tanje od AAA baterija i najtanjih današnjih prijenosnih računala, pa čak i pametnih telefona. Već se radi na osmišljavanju više od dvadeset proizvoda utemeljenih na procesorima Intel Core M. Prvi sustavi utemeljeni na procesoru Intel Core M na policama će se naći tijekom blagdanske prodajne sezone. Na upravo održanom sajmu IFA proizvođači kao što su Acer, ASUS, Dell, HP i Lenovo predstavili su nove uređaje utemeljene na procesorima Intel Core M koji će se uskoro naći na tržištu te među kojima su zastupljene sve dimenzije, stilovi i cjenovni razredi.

Intel
Intel
Intel
Za sada dva modela
Procesor Intel Core M dostupan je u nekoliko verzija: kao procesor Intel Core M-5Y10/5Y10a maksimalnog radnog takta od 2,0 GHz i kao procesor Intel Core M-5Y70 maksimalnog radnog takta od 2,6 GHz. Intel Core M-5Y70 najjači je procesor Intel Core M te je dostupan i u verziji s tehnologijom Intel vPro za poslovne uređaje "2 u 1" s ugrađenim sigurnosnim značajkama kojima se pridonosi zaštiti podataka, korisničkih identiteta i mrežnog pristupa. Dodatne značajke platforme Intel Core M obuhvaćaju podršku za visokokvalitetan zvuk, Intel Wireless Display 5.0 i Intelove proizvode 802.11ac druge generacije, a kako se platforma bude razvijala, podržavat će i bežična postolja s Intelovom tehnologijom WiGig. Nadamo se kako ćemo uskoro imati i prve uređaje temeljene na Intel Core M platformi koje s nestrpljenjem čekamo.

Neproblematično porijeklo
Procesor Intel Core M je takozvani "neproblematičan" proizvod, što znači da ne sadrži problematične minerale (kositar, tantal, volfram i/ili zlato) kojima se izravno ili neizravno financiraju naoružane skupine u Demokratskoj Republici Kongu i susjednim zemljama ili kojima se takvim skupinama pogoduje. Iako je ova stavka za neke možda manje važna, svakako ju smatramo jednom od važnijih stavaka.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Huawei
HT
IN2
Infodom
Kompare
Lenovo
Njuškalo
Telemach
Einhell

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.