Lenovo
Featured

Test: MeanIT LED radio budilica B15 - budilica koju ćete voljeti

Uz MeanIT LED radio budilicu B15 konačno sam dobio alternativu telefonu
Uz MeanIT LED radio budilicu B15 konačno sam dobio alternativu telefonu
Uz MeanIT LED radio budilicu B15 konačno sam dobio alternativu telefonu

Zvuk budilice zasigurno nitko ne obožava. Međutim uz MeanIT LED radio budilicu B15, stvari se mogu bitno promijeniti

Ako gledamo malo oko sebe, većina nas koristi pametne telefone kao budilice. Razlozi su očiti, većina prije spavanja provodi neko vrijeme na telefonu, pa kad je uređaj već u rukama, odmah se postavi i alarm. Iako je ova praksa česta, preporuka je da svi smanjimo korištenje pametnih telefona, odnosno gledanje u zaslone prije sna, jer već je više puta dokazano da time narušavamo rutinu spavanja. Koliko vam se „5 minuta“ na pametnom telefonu prije spavanja odužilo na pola sata ili više? Za kvalitetniji san stoga je preporuka telefone prije spavanja ostaviti podalje, a za buđenje koristiti – budilicu. Već nekoliko godina koristim tu praksu, a ako ste jedan od onih koji ne voli zvuk budilice u jutro, upravo testirana MeanIT LED radio budilica B15 je rješenje za vaše probleme.

Više od budilice

Budilice su se kroz vrijeme itekako mijenjale. Prije nekoliko desetljeća gotovo svaki dom je imao klasične vekerice koje su radile na navijanje, a mehanički zvuk udaranja čekića od zvonca i danas je sinonim za budilicu. Kasnije su se pojavile digitalne inačice s prepoznatljivim iritantnim zujanjem, a uz digitalizaciju stigle su u radio budilice. Iako sam mlađa osoba, moram priznati da sam u svome životu koristio sva rješenja, a za svako navedeno jedno je zajedničko – buđenje uz bilo koju od ovih budilica itekako me prepadne, a nitko sigurno ne želi tako započeti dan. Stoga već godinama koristim telefon s nježnim zvukom koji se postepeno pojačava i tako me budi. No, uz MeanIT LED radio budilicu B15 konačno sam dobio alternativu telefonu. MeanIT LED radio budilica B15 je praktičan i funkcionalan uređaj koji kombinira funkcije budilice, FM radija i LED osvjetljenja. Ovaj uređaj je dizajniran da pruži sve što vam je potrebno za ugodno buđenje i lakše započinjanje dana. No, krenimo redom.

Lijep izgled i dobre mogućnosti

MeanIT LED radio budilica B15 dolazi u modernom i kompaktnom dizajnu koji se lako uklapa u bilo koju spavaću sobu. Prednja strana uređaja je opremljena velikim LED ekranom koji prikazuje vrijeme, a svjetlosni intenzitet ekrana prilagođava se aktivnostima, pa tako kada budilica nije u uporabi prikaz se zatamnjuje. Ekran je dovoljno jasan da se vrijeme može vidjeti i iz daljine, a uz osnovne informacije, prikazuje i temperaturu. Jedna od glavnih karakteristika MeanIT B15 je ugrađeni FM radio. Ova funkcija omogućava korisnicima da se probude uz svoju omiljenu radio stanicu, pružajući ugodan početak dana. Radio ima opciju automatskog pretraživanja i memoriranja stanica, što olakšava upotrebu. No, moramo naglasiti da ugrađena antena u zatvorenim prostorima teško hvata stanice, pa smo uglavnom na izbo imali jednu do dvije stanice. Na otvorenom je stvar bitno drugačija. Stvar spašavaju tonovi zvona budilice koji su odlični! Od intenzivnih do nježnijih. MeanIT B15 nudi dvostruku funkciju alarma, što znači da možete postaviti dva različita vremena za buđenje. Primjerice jedan alarm za radne dane, a drugi za vikend. Budilica ima i funkciju odgode (snooze) koja vam daje dodatnih nekoliko minuta sna prije nego što se alarm ponovno oglasi. Najveća prednost nad svim drugim radio budilicama je što B15 ima LED RGB svjetlo koje može služiti kao noćno svjetlo, ali koje se i pali nekoliko minuta prije zvuka budilice. Ovo će kod mnogih potaknuti buđenje i prije zvona, što je odlično. Intenzitet osvjetljenja je podesiv, tako da možete izabrati odgovarajući nivo svjetla za svoje potrebe. Uređaj se napaja putem AC adaptera i UBS-C veze, a ugrađena baterija osigurava da budilica radi čak i u slučaju nestanka struje. Dodatno, za one koji će možda utonuti u san uz MeanIT LED radio budilicu B15 tu je BT veza te mogućnost reprodukcije glazbe s telefona. Inače, kvaliteta zvuka je sasvim Ok za ovakav tip uređaja.

Iako će MeanIT LED radio budilica B15 mnogi svrstati u radio, budilicu, svjetlo, Bluetooth zvučnik, po nama ovo je prava budilica i noćno svjetlo uz dodatne mogućnosti. Sa svojim modernim dizajnom, multifunkcionalnim mogućnostima i jednostavnom upotrebom, ova budilica može zadovoljiti potrebe većine korisnika i svakome omogućiti malo više vremena bez mobitela, a uz pravovremeno i ugodno buđenje. Naše preporuke, tim više što cijena iznosi svega 30 eura.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Huawei
HT
IN2
Infodom
Infodom
Lenovo
Njuškalo
Telemach
MedicoHome

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.