Lenovo
Featured

Test: APC Essential SurgeArrest 5 – produžni za računalo

APC Essential SurgeArrest 5 osim vrhunske zaštite koja štiti spojene uređaje, krasi i visoka funkcionalnost
APC Essential SurgeArrest 5 osim vrhunske zaštite koja štiti spojene uređaje, krasi i visoka funkcionalnost
APC Essential SurgeArrest 5 osim vrhunske zaštite koja štiti spojene uređaje, krasi i visoka funkcionalnost

Prijenosno računalo, pisač, monitor, punjači, sve su uređaji koje često spajamo na produžni kabel, odnosno letvu, a uz APC Essential SurgeArrest 5 osigurat ćemo osim napona i uvijek dobrodošlu sigurnost

Sigurno u svome domu posjedujete barem jedan produžni kabel s više utičnica, popularno zvanu (strujnu) letvu koju koristite tamo gdje su vam potrebne utičnice, poput radnog stola. U vremenu kojeg obilježava rad od kuće potreba za dodatnim utičnicama u mnogim domovima nikada nije bila veća, a doskočiti njihovom većem broju lako je upravo uz pomoć strujnih letvi.

Čuva i pazi

Mnogi u svome kućnom okruženju imaju skupocjene uređaje. Prijenosno računalo koje kog mnogih ima peteroznamenkastu cijenu, monitor, periferija, pisač, sve je ovo uobičajena radna okolina ureda ili doma. Kako je rad od kuće postao uobičajena praksa, tako su se mnogi u posljednje vrijeme opremili raznom uredskom opremom. Svu tu opremu potrebno je negdje uključiti u striju. Kako zidne utičnice nisu odveć pristupačne, uglavnom se svi za napajanje uređaja odlučuju za strujnu letvu. Uz produžni kabel ovaj mali komad električne opreme savršen je za dovođenje utičnica tamo gdje su nam potrebne. I upravo kod njih mnogi čine možda i najveću grešku. Naime, imati običnu strujnu letvu za napajanje skupih uređaja kao što su nam računala, monitori, pisači, tableti, mobiteli i ostalo jednako je vožnji skupocjenog sportskog automobila i njegove vožnje na lošim gumama. I u jednom i u drugom slučaju forma će biti zadovoljena, no kod prvog izazova, obična će vas strujna letva iznevjeriti kao i loše gume sportskog automobila. U čemu je problem pitate se? Naime, iako za napon, odnosno struju uvriježeno mislimo da je odlična, to često nije slučaj. Prvi problem su elektromagnetske smetnje (EMI), koje su također poznate i kao radiofrekvencijske smetnje (RFI). Ove smetnje generira vanjski izvor, a one potom utječu na napajanje koje u konačnici može raditi otežano ili u potpunosti stati. U slučaju podatkovne veze, ti se učinci mogu kretati od povećanja stope pogreške do ukupnog gubitka podataka. Drugi veliki problem su povećanje napona (primjerice kratki spoj ili udar groma) ili njegov pad, odnosno nestabilnost. U oba slučaja potrebno imati zaštitu kako ne bi došlo do uništenja opreme koju imate, a to se postiže kvalitetnim termičkim i MOV osiguračima koje u privlačnom pakiranju pruža APC sa svojom letvom Essential SurgeArrest 5.

Letva po mjeri

APC Essential SurgeArrest 5 osim vrhunske zaštite koja štiti spojene uređaje, krasi i visoka funkcionalnost. Tu je 5 utičnica koje će biti dostatne za većinu, a pored njih su i 2 USB utora za napajanje raznih uređaja s maksimalnih 2,1 A. Letva je lijepo oblikovana, a posebno valja pohvaliti blagu nakošenost koja omogućava lako uključivanje i iskapčanje uređaja, dok je produžni kabel duljine 1,8 metara moguće lijepo usmjeriti gdje želimo. Signalne lampice javljaju kako su zaštita i uzemljenje aktivni. Zgodno je da kada jednom dođe do aktiviranja zaštitnih mjera, na letvi nije potrebno ništa mijenjati nego je dovoljno napraviti njen reset uz pomoć tipke na boku. Uz APC Essential SurgeArrest 5 dobivamo dakle utičnice, USB punjač i vjerojatno najbolju zaštitu uređaja na tržištu praktično upakirane u strujnu letvu. Kao šećer na kraju valja spomenuti i fer cijenu od oko 225 kuna.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Huawei
HT
IN2
Infodom
Infodom
Lenovo
Njuškalo
Telemach
MedicoHome

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.