| | | | |

Test: Epson EcoTank L3151 – ispisujte do mile volje

Dakako, multifunkcijski s ugrađenim skenerom te uz pomoć kojeg možete ispisivati, skenirati ili kopirati dokumente
Dakako, multifunkcijski s ugrađenim skenerom te uz pomoć kojeg možete ispisivati, skenirati ili kopirati dokumente
Dakako, multifunkcijski s ugrađenim skenerom te uz pomoć kojeg možete ispisivati, skenirati ili kopirati dokumente

Iako imamo dojam da više no ikada živimo u digitalnoj eri i kako nemamo potrebe za ispisivanjem dokumenata, svi oni koji imaju školarca ili možda se fakultetski obrazuju znaju koliko je neophodno imati pisač

Nova školska godina upravo je krenula u nikad neizvjesnijim okolnostima. Hoće li se nastava nastaviti dovijati u živo ili će se seliti online, neka su od pitanja koja muče brojne školarce i studente. Iako na ovo pitanje nemamo odgovor, ono što možemo pomoći je odabrati vam najbolju opremu koja će vas pratiti u vašem obrazovanju. Nakon računala, gotovo prvi sljedeći uređaj neophodan za uspješno obrazovanje je – pisač. Dakako, multifunkcijski s ugrađenim skenerom te uz pomoć kojeg možete ispisivati, skenirati ili kopirati dokumente. Epson je prije nekoliko godina napravio pravi potres predstavivši svoje pisače koji donose nevjerojatno nisku cijenu ispisa, pa ako ste u potrazi za pisačem – Epson najtoplije preporučujemo. Ovog puta upoznali smo model Epson EcoTank L3151 koji je kao izvrstan za one koji se obrazuju.

Kad hoćeš povoljno reci EcoTank

Gotovo nema osobe koja posjeduje računalo, a da u nekom periodu nije posjedovala pisač. Često na forumima ili među poznanicima možemo čuti kako neki pisač više ne posjeduju zbog ekstremno skupih catridgea, ispisnih uložaka kako ih se pravilno naziva, odnosno narodski rečeno patrona ili kolokvijalno boja. Kupovina pisača često za korisnika nije velik trošak, no kasnija kupovina ispisnih uložaka itekako je. Koliko je ovaj apsurd išao daleko potvrđuje i to da nije rijetkost da su neki pisači povoljniji od seta ispisnih uložaka. Epson kao lider na području pisača ovo je spoznao kao svoju priliku te prije nekoliko godina tržištu predstavio svoje pisače sa spremnicima boje, odnosno kontinuiranom opskrbom boje. Od tada do danas Epson je predstavio nekoliko generacija svojih pisača, a koji su sa svakom novom generacijom bili sve bolji i savršeniji. Ovog puta dobili smo priliku upoznati jedan od kućnih modela iz posljednje generacije – model Epson EcoTank L3151. Ovaj multifunkcijski pisač bit će idealan za one koji se školuju ili one koji imaju potrebu ispisivati doma. Pisač objedinjuje skener i pisač, pa može raditi i kao kopirka. U kompaktnim dimenzijama i s privlačnim dizajnom savršeno će se uklopiti u radno okruženje kutka vašeg doma. Odmah iz paketa pisač je spreman za ispis čak do 6.500 stranica u boji te preko 8.000 stranica u crno-bijeloj tehnici. Prevedeno, ako recimo ispisujete 200 stranica mjesečno, boje u vašem u pisaču nadopunit će te tek za nešto više od 3 godine! Usporedba s klasičnim ispisnim ulošcima koje smo mijenjali (u najboljem slučaju) gotovo svakih par sto stranica neusporediva je s Epson EcoTank tehnologijom ispisa. Osim toga, zaboravite na basnoslovno skupe patrone, Epsonove boje koje ulijevamo u pisač koštaju oko 50-ak kuna. Dakle, cijeli set za ispis tolikog broja stranica koštat će nas oko 200-njak kuna! Prevedeno, ispis doma koštat će vas svega par lipa. Znajući koliku uštedu možete postići ispisivanjem s Epson EcoTank pisačima, teško je uopće dati preporuku za drugi pisač.

Ispis doma koštat će vas svega par lipa.
Ispis doma koštat će vas svega par lipa.
Ispis doma koštat će vas svega par lipa.

Multipraktik

Kako smo naveli, Epson EcoTank L3151 je multifunkcijski uređaj. Kupovinu zasebnog skenera i zasebnog pisača danas možemo preporučiti samo onima koji traže nešto specifično. Za prosječnog korisnika, multifunkcijski uređaj je ono što preporučujemo. Skeniranje s Epson EcoTank L3151 je u rangu s prosjekom. Plošni skener rezolucije 1.200 x 2.400 dpi poslužit će za povremeno skeniranje ili kopiranje i svakako je dobrodošao. Ispis se pak odvija pri 5.760 x 1.440 dpi te postiže više no zadovoljavajuću kvalitetu, ali i brzinu ispisa. U praksi, očekujte do 10-ak stranica ispisa u minuti kada je riječ o uobičajenom dokumentu. Za odličan ispis zaslužna je Epson Micro Piezo glava pisača koja osim toga donosi i dug životni vijek beskompromisnog ispisa. U ladicu pisača stane do 100 listova papira, a dimenzije su dakako do A4. Pisač je sposoban i za ispis fotografija. One će biti zadovoljavajuće, no kako to nije primarna namjena ovog pisača, njima osobitu pažnju nećemo niti predavati. No, valja znati kako ih možete ispisati od ruba do ruba. Povezivanje s računalom odvija se preko Wi-Fi ili USB veze, a uz pisač stiže i popratni softver (za ispis fotografija, skeniranje, ažuriranja). Za kraj ostavljamo cijenu. Ona za Epson EcoTank L3151 iznosi svega oko 1.200 kuna. Iako se možda čini više od nekog najpovoljnijeg pisača, ne zaboravite na boju za 3 godine ispisa, nevjerojatno povoljan otisak i Epsonovu tehnologiju ispisa. Stoga, tražite li pisač za doma - Epson EcoTank L3151 je naša preporuka.

Pin It

Recenzije

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675