| | | | |

Test: Garmin vívomove Luxe – 5 razloga zašto je Garmin pametni sat top izbor ovog Valentinova

Garmin vívomove Luxe
Garmin vívomove Luxe
Garmin vívomove Luxe

Pametni satovi već su duže vrijeme među nama, a jedan od vodećih proizvođača u ovom segmentu koji nudi široku paletu modela, Garmin, na test nam je poslao model koji će se svidjeti čak i onima koji zaziru od „pametnih stvarčica“

U današnje vrijeme dojma smo kako je sve oko nas „pametno“. Imamo pametne telefone, usisavače, perilice, automobile, četkice za zube, pa i pametne satove. Upravo na ovim potonjim, pametnim satovima, često se lome koplja. Satovi su već stoljećima funkcionalni i modni detalj, kako muškaraca, tako i žena. U današnje doba vlasnike satova često možemo podijeliti na „novopečene geekove“ koji nose isključivo pametne satove te na „staru gardu“ koja kao po tradiciji bira klasične modele od plemenitih metala, kože i drugih luksuznih materijala. Međutim, Garmin kao jedan od vodećih proizvođača pametnih satova uspijeva sa svojim modelima spojiti ova, na oko dva nespojiva svijeta. Donosimo vam top 5 razloga zašto je Garmin, konkretno testirani model Garmin vívomove Luxe najbolji izbor, možda za poklon već ovog Valentinova.

  • Izgled

Pametni satovi često se ne mogu baš pohvaliti svojim elegantnim izgledom. Kod većine modela kućište je izrađeno od plastike, a narukvice od neke varijante gume ili silikona. I dok će takav model možda biti prihvatljiv u sportskim aktivnostima, u bilo kakvoj zgodi gdje se zahtjeva elegancija takav sat nema prolaz. Čak i modeli koji nude kućište od vrijednih materijala, poput nehrđajućeg čelika i narukvice od kože ili metala u očima „tradicionalista“ nemaju prolaz zbog zaslona koji ne nudi dovoljnu eleganciju. Garmin vívomove Luxe jedinstven je model koji nudi spoj tradicionalnog sata dostupnog u brojnim varijantama – kućišta od nehrđajućeg čelika ili pozlate te narukvica od kože ili metala milanskog dizajna. No, šlag na kraju je safirno staklo i prave kazaljke po kojima je gotovo ne moguće primijetiti kako je ovo uopće pametni sat.

Garmin vívomove Luxe
Garmin vívomove Luxe
Garmin vívomove Luxe

  • Zaslon

Garmin vívomove Luxe kako smo spomenuli ima prave kazaljke ispod pokrova od safirnog stakla i na oko djeluje kako izuzetno elegantan i luksuzan sat. Međutim, laganim tapkanjem po safirnom staklu aktiviramo AMOLED zaslon u boji savršene vidljivosti i jasnoće u svim uvjetima. Zanimljiva je simbioza kazaljki i zaslona u prikazivanju informacija gdje kazaljke poprimaju drugu funkciju od pokazivanja točnog vremena. 

  • Mogućnosti

Garmin vívomove Luxe nudi hrpu mogućnosti koje i inače vežemo uz pametni sat. Zbog svog ne tipično luksuznog izgleda i izvedbe zaslona ove su funkcionalnosti posebno zanimljive. Sinkronizacija s pametnih telefonom, praćenje dnevnih aktivnosti, obavijesti, poruke, pozivi, praćenje zdravstvenog stanja, prijeđenih udaljenosti i koraka, sve ovo samo je dio arsenala s kojima Garmin vívomove Luxe raspolaže. Posebno pohvalno je što sat ima podršku za plaćanje. Naime, zbog svog izgleda kao klasični sat, nitko ne bi očekivao da s ovakvim satom možete plaćati. Jednostavno dodajte jednu ili više kartica i u buduće za odlazak na kavu ili šoping zaboravite nošenje novčanika.

  • Baterija

Jedna od najvećih mana gotovo svih pametnih satova je njihovo trajanje baterije. U većini slučajeva kod boljih modela na tržištu možemo računati na autonomiju od par dana. Garmin vívomove Luxe ovdje briljira s autonomijom od 7 pa do čak 14 dana. Ipak najbolja stvar je da čak i ako ostanete bez baterije za „pametne“ mogućnost, Garmin vívomove Luxe ostaje raditi kao klasični sat. Ovo je direktno moguće zbog klasičnih kazaljki koje drugi pametni satovi nemaju, pa ostanak bez baterije takve pametne satove čini neuporabljivima.

  • Personalizacija

Garmin vívomove Luxe dostupan je u 15 različitih varijanti, što jamči kako će biti zadovoljeni svačiji ukusi. Ono što je dobro znati da je osim predefiniranih izvedbi sat je kasnije moguće personalizirati s drugim narukvicama. Tako ako poželite osvježiti izgled, možda samo nova narukvica može biti rješenje.

Za kraj ovog osvrta ostaje nam cijena. Ona za naš testni model Garmin vívomove Luxe u izvedbi od nehrđajućeg čelika s metalnom narukvicom milanskog dizajna iznosi 4.300 kuna. Čak i ako ste zaljubljenik u klasične satove znat će te da ovaj iznos svakako vrijedi dati za ovakav sat, tim više ako gledamo na sve 'pametne' mogućnosti koje donosi.

Pin It

Recenzije

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675