| | | | |

powered_by_lenovo_2020 Test: IRDM PRO DDR4 – memorija za profesionalce - CroPC.net

Test: IRDM PRO DDR4 – memorija za profesionalce

IRDM PRO DDR4 memorija koja kuca na vrtoglavih 3.600 MHz

Odabir DDR4 radne memorije podrazumijeva se kao „dobar dan“, međutim i kod nje postoje bolje od najboljih

Iako još uvijek možemo pronaći tu i tamo koje novo računalo s DDR3 memorijom, koja je u uporabi još od davne 2007. godine, ukoliko ste u planiranju kupiti novo računalo, pobrinite se za punu DDR4 podršku. Međutim, ako ste gamer ili entuzijast koji žele samo najbolje, pobrinite se da računalo ima podršku i za najbrže DDR4 memorije. Iako je DDR4 memorija već je punih pet godina sa nama, dakle od 2014. godine, pa unatoč tome da je 5 godina relativno dugo u svijetu tehnologije, DDR4 memorija još je uvijek puna potencijala. Upravo taj potencijala pokazuje nam Goodram s novim IRDM PRO DDR4 memorijskim modulima.

Brže od najbržeg

IRDM PRO DDR4 memorija već se po svome izgledu razlikuje od mase drugih modela. Minimalistički dizajn s aluminijskim hladnjacima za odvođenje viška topline odaju profesionalni pedigre ove memorije. DDR4 memorija obično stiže s frekvencijskom oznakom od 2.133 MHz, no često će te primijetiti kako na tržištu postoje moduli s brzinom od 2.400, 2.666, pa i više MHz. Upravo među te više brzine ubraja se testirana IRDM PRO DDR4 memorija koja kuca na vrtoglavih 3.600 MHz. Međutim, kako biste iskoristiti ovaj potencijal, nužno je imati i matičnu ploču na računalu koja će biti kompatibilna s ovako brzom memorijom. Ukoliko imamo zadovoljen taj kriterij – prepreka za korištenje IRDM PRO DDR4 memorije nema i spremni smo za njen puni potencijal. IRDM PRO DDR4 kuca na tvornički podešenih 3.600 MHz. Iako se ne bavimo overklokiranjem, možemo samo zamisliti koje su tek onda krajnje mogućnosti ove memorije. Bilo kako bilo, tvorničkih 3.600 MHz za ogromnih je 1.000 MHz brže od ionako munjevito brze 2.666 MHz DDR4 memorije. Jasno, ovaj skok itekako se osjeti, a najviše će do izražaja doći u onim radnjama gdje iz našeg računala cijedimo i zadnji megabajt i zadnji megaherc. To su uglavnom radnje poput video obrade ili naprednih matematičkih zadataka, odnosno simulacija, ali i nešto zabavnijeg - igranja. Upravo gaming je jedna od radnji kod koje računala dovodimo do granica njihovih mogućnost. Stoga, je Goodram, tvrtka koja stoji iza ove memorije, ovu seriju ugnijezdila pod svoj IRDM brend koji je itekako dobro poznat među igračima.

Od 8 do 32

Brzina radne memorije najviše će doprinosa dati u igrama, a posebice će skok u performansama osjetiti oni koji se igraju korištenjem integrirane grafike procesora koja se za svoj rad upravo oslanja na radnu memoriju te njenu brzinu i kapacitet. U pogledu kapaciteta uvjereni smo da će IRDM PRO DDR4 zadovoljiti sve kapacitete i želje. Moduli su dostupni u veličinama od 8 ili 16 GB, međutim, Goodram nudi i kitove u setovima od dva modula dostupnih u kapacitetu od 16 ili 32 GB. Latencija memorije u svim kombinacijama je ista i iznosi  17-19-19. Unatoč ekstremnim brojkama koje pruža IRDM PRO DDR4 memorija, Goodram iza nje stoji s doživotnom garancijom. Stoga, smatrate li se vrhunskim gamerom, entuzijastom ili se možda samo bavite poslovima kod kojih je brza memorija presudna - IRDM PRO DDR4 memorija jedna je od najboljih koje tržište u ovom trenutku nudi.

Pin It

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675