| | | |

U Europi nije prisutna najviša razina financijske uključenosti

Pin It

Zapravo, 78% se ne slaže s tvrdnjom da je u Europi prisutna najviša razina financijske uključenosti u svijetuZapravo, 78% se ne slaže s tvrdnjom da je u Europi prisutna najviša razina financijske uključenosti u svijetu

Manje od pola Europljana (49%) vjeruje da postoji visok stupanj financijske uključenosti u njihovoj državi

Zapravo, 78% se ne slaže s tvrdnjom da je u Europi prisutna najviša razina financijske uključenosti u svijetu. Slično kao i za digitalnu uključenost, samo četvrtina Europljana (24%) vjeruje da je njihova regija digitalno najviše uključena regija u svijetu, pokazalo je novo istraživanje o percepciji uključenosti u Europi kompanije MasterCard.

Zaključci su otkrili da su financijsko i digitalno uključivanje povezani, a ispitanici vjeruju da su jednako bitni za društvo. Međutim, velika većina Europljana (83%) vjeruje da su muškarci ostvarili veći stupanj digitalne i financijske uključenosti nego žene.

Istovremeno, 88% ispitanika kaže da su jednake mogućnosti Europljana pristupa financijskim i digitalnim proizvodima, bez obzira na spol, važne za otvoreno i uključeno društvo, ali se samo 66% slaže da imaju jednak pristup. Ispitanici su većinom složni oko toga da nemogućnost pristupa financijskim ili digitalnim proizvodima izaziva frustraciju.

Ann Cairns, predsjednica za međunarodna tržišta u kompaniji MasterCard, komentirala je rezultate istraživanja. „Financijska i digitalna uključenost su same po sebi povezane. Ovi su elementi ključni za slobodan, pravedan i pun život, i Europljani se s tim slažu. Međutim, vjeruju da je značajan dio društva i dalje isključen unatoč tome što smo jedna od najrazvijenijih regija u svijetu pa je jasno da se mora raditi na prevladavanju problema s uključenosti. Tzv. 'money ceiling' postoji i predstavlja prepreku uključenosti te sprječava univerzalan pristup“, rekla je Ann Cairns.

U prosjeku 47% ispitanika vjeruje da bi pristup boljoj edukaciji o financijskim i digitalnim proizvodima pomogao povećanju stupnja uključenosti. Dvoje od troje ljudi (67%) vjeruje da je poboljšanje financijske uključenosti odgovornost nacionalnih vlada, a isti se zaključak odnosi i na digitalnu uključenost.

Ann Cairns je zaključila: „EU daje pravo svakom građaninu na osnovni tekući račun, a Svjetska banka i G20 su postavili cilj stvaranja univerzalnog financijskog pristupa do 2020. godine. Međutim, kad se u obzir uzme činjenica da samo oko četvrtine Europljana vjeruje da je u Europi prisutna najviša razina financijske i digitalne uključenosti u svijetu, a problem i dalje predstavlja uključenost s obzirom na spol, poboljšanje razine uključenosti diljem regije mora biti prioritet ako želimo postići uistinu otvoreno i uključeno društvo.“

Pin It

Izbor urednika...

Test: Huawei Mate 20 Pro
Porsche među telefonima
Test: Adata XPG Gammix S11 480GB SSD
warp speed među SSD-ovima
Test: QBrick System One
prvi i zadnji kovčeg za alat koji ćete trebati
Test: Einhell VARRITO
jedan za sve
Test: Oral-B Genius 10000N
pametno pranje zubi
View this post on Instagram

A post shared by CroPC.net (@tehnologija) on

Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2019. CroPC.net

ISSN: 1846-8675