Kompare
Featured

Schneider Electric digitalizira cjelokupnu srednjenaponsku elektrodistribucijsku mrežu u Srbiji

Srbija nastoji poboljšati pouzdanost električne energije i smanjiti gubitke
Srbija nastoji poboljšati pouzdanost električne energije i smanjiti gubitke
Srbija nastoji poboljšati pouzdanost električne energije i smanjiti gubitke

Schneider Electric potpisao je ugovor o isporuci srednjenaponske opreme i softvera za upravljanje mrežom za nadogradnju i unaprijeđenje elektrodistribucijske mreže u Srbiji. Cilj projekta modernizacije nacionalne mreže je povećanje pouzdanosti isporuke električne energije čime će se smanjiti učestalost i trajanje duljine prekida napajanja

Unaprjeđenje mreže poboljšat će kvalitetu opskrbe električnom energijom i unaprijediti uslugu koju Elektrodistribucija Srbije (EDS), operator distribucijskog sustava pruža svojim krajnjim korisnicima u Srbiji.

„Sigurna sam da će novo ulaganje u modernizaciju našeg elektrodistribucijskog sustava vrijedno 140 milijuna eura poboljšati opskrbu naših građana, kao i poslovnih subjekata te smanjiti gubitke u mreži za nekoliko milijuna eura godišnje“, izjavila je premijerka Srbije, Ana Brnabić.

Kao vodeći pružatelj tehnoloških rješenja, Schneider Electric nudi proizvode, softvere, rješenja i stručnost potrebnu za modernizaciju, automatizaciju i transformaciju čitavog srednjenaponskog mrežnog sustava zemlje. Digitalizirane mreže budućnosti poboljšavaju energetsku učinkovitost, ubrzavaju integraciju obnovljivih izvora energije, kao što su solarna energija i energija vjetra, uravnotežuju ponudu i potražnju energije i tako olakšavaju prijelaz na zelenu energiju. Adekvatno upravljanje podacima doprinosi optimizaciji i dekarbonizaciji korištenja energije na strani potražnje.

Modernizacija i digitalizacija mreže također pomažu identificirati najbolji način konfiguriranja i upravljanja postojećom distribucijskom mrežom, što može smanjiti ili odgoditi velika kapitalna ulaganja u izgradnju elektrana. U konačnici, učinkovitim upravljanjem štede se javna sredstva i smanjuju gubitci.

„Softver koji razvija Schneider Electric u Srbiji implementirat će se u našu energetsku mrežu kako bi bila pouzdanija i učinkovitija s manje prekida i gubitaka“, rekla je Dubravka Đedović, ministrica rudarstva i energetike Srbije.

„Ponosni smo što Schneider Electric pomaže Srbiji u ostvarenju ciljeva modernizacije mreže i podržava njenu tranziciju na zelenu energiju“, rekao je Gary Lawrence, direktor Odjela za napajanje i mrežu u Schneider Electricu. „Imamo više od 20 godina iskustva rada u zemlji, uključujući naš globalni centar za istraživanje, razvoj i razvoj Schneider Electrica softvera za optimizaciju upravljanja distribucijom električne energije.“

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Huawei
HT
IN2
Infodom
Kompare
Lenovo
Njuškalo
Telemach
MedicoHome

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.