| | | | |

powered_by_lenovo_2020 Nakon Brexita, Ujedinjena će Kraljevina i dalje nuditi značajne prilike, kažu menadžeri osobne imovine i financija - CroPC.net

Nakon Brexita, Ujedinjena će Kraljevina i dalje nuditi značajne prilike, kažu menadžeri osobne imovine i financija

Izvješće detaljno prikazuje poziciju menadžera osobne imovine i financija 1. dan nakon Brexita, kako predviđaju daljnju promjenu svojih poslovnih modela u narednim mjesecima i godinama te kako vide dugoročna očekivanja za sektor u cjelini

Kako politička i gospodarska klima vezana za Brexit i dalje donosi nesigurnost u cijelom svijetu, mnogi menadžeri osobne imovine i financija uvjereni su da su spremni za izlazak Ujedinjene Kraljevine iz EU – s dogovorom ili bez njega

No, za njih je to tek početak priče. Menadžeri osobne imovine i financija sad počinju pomno razmišljati o onome što slijedi, prije svega, kako najbolje pozicionirati svoje tvrtke za budući rast i profitabilnost.

 „Dobili smo jasnu poruku da će Ujedinjena Kraljevina ostati vrlo važan dio europskog financijskog ekosustava nakon Brexita. Zbog toga, a i kako bi se spriječio daljnji raspad, nesigurnost i troškovi za tvrtke i investitore, među našim klijentima postoji snažna želja za usklađenjem na temelju regulatorne ekvivalentnosti između Ujedinjene Kraljevine i EU27,“ kaže Andy O’Callaghan, globalni voditelj usluga savjetovanja za osobnu imovinu i financije.

Izvješće detaljno prikazuje poziciju menadžera osobne imovine i financija 1. dan nakon Brexita, kako predviđaju daljnju promjenu svojih poslovnih modela u narednim mjesecima i godinama te kako vide dugoročna očekivanja za sektor u cjelini.

Pet ključnih točaka izvješća:

  1. Više od tri godine nakon referenduma, još je uvijek prilično nejasan budući odnos između Ujedinjene Kraljevine i EU. Iako EU-ov režim ekvivalentnosti nudi potencijalno snažnu policu osiguranja protiv buduće nesigurnosti, menadžeri osobne imovine i financija mogli bi pretrpjeti kolateralnu štetu, ako trgovinski pregovori postanu ispolitizirani.
  2. Većina menadžera osobne imovine i financija koje smo intervjuirali kaže da su spremni za Brexit, uz pomoć intervencija europskih nadzornih tijela, te bi trebali biti u stanju uglavnom glatko nastaviti poslovanje, čak i u slučaju nepostizanja dogovora. Međutim, brine ih tržišna i gospodarska volatilnost.
  3. Budućnost sektora upravljanja osobnom imovinom i financijama u Ujedinjenoj Kraljevini trenutačno je nejasna. Kreatori politika i sektor upravljanja osobnom imovinom i financijama morat će se usredotočiti na utvrđivanje statusa Ujedinjene Kraljevine kao središta izvrsnosti za upravljanje portfeljima pri odlučivanju o tome je li opseg porezne i/ili regulatorne usklađenosti održiva opcija za poticanje rasta fondova.
  4. Središta EU27 kao što su Irska i Luksemburg sad imaju priliku konsolidirati se i povećati svoje značajne sektore fondova, ali fragmentacija i domaća konkurencija predstavljaju potencijalni rizik za sektor.
  5. Menadžeri osobne imovine i financija u EU27 još nisu sigurni koji je najbolji način za pristup unosnom tržištu Ujedinjene Kraljevine.
Pin It

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675