| | | |

Canon u Nizozemskoj sudjelovao u jedinstvenoj fotoreprodukciji Rembrandtove Noćne straže sa živim statistima

Pin It

U ovoj životnoj fotografiji u punoj veličini izvorna slika Noćna straža reproducirana je do zadnjih detalja s ljudima koji nevjerojatno sliče naslikanim likovimaU ovoj životnoj fotografiji u punoj veličini izvorna slika Noćna straža reproducirana je do zadnjih detalja s ljudima koji nevjerojatno sliče naslikanim likovima

Fotograf Julius Rooymans i modni dizajner Hans Ubbink pripremili su u Amsterdamu izložbu Nachtwacht360 (“Noćna straža 360”) na kojoj je glavna atrakcija jedinstvena fotografska reprodukcija Rembrandtovog remek-djela

U ovoj životnoj fotografiji u punoj veličini izvorna slika Noćna straža reproducirana je do zadnjih detalja s ljudima koji nevjerojatno sliče naslikanim likovima. Izložba Nachtwacht360 nudi i suprotnu perspektivu, omogućujući posjetiteljima da pogledaju preko ramena ljudi na platnu i vide Rembrandta dok slika. Izložena platna okružena su s više od 35 portreta i rekvizita korištenih na fotografijama.

Tvrtka Canon igrala je važnu ulogu u ovom projektu, savjetujući autore kako najbolje otisnuti nova remek-djela na Canonovim uređajima za ispis velikog formata.

Sva platna s izložbe otisnuta su uz pomoć Canonovih uređaja za tisak na veliki format. Prekrasni portreti, posebni kostimi i oružja iz 17. stoljeća prikazani su do detalja u vrlo visokoj kvaliteti. Završni otisci toliko su oštri da doslovce možete vidjeti pojedinačne dlake u bradama likova. Nachtwacht360 i njena suprotna perspektiva otisnute su na kompozitnim aluminijskim pločama Dibond® Canonovim uređajem Océ Arizona 480XT. Otisnute su ploče nakon toga izrezane uz preciznost od stotinke milimetra na laserski kontroliranom rezaču kako bi se nevidljivo stopile u završnu sliku dimenzija 420 x 535 centimetara. Portreti redarstvenika i scene na suprotnoj perspektivi otisnute su na posebnom umjetničkom papiru korištenjem visokokvalitetnog Canonova uređaja imagePROGRAF PRO-4000.

Pin It

Izbor urednika...

Test: Huawei Mate 20 Pro
Porsche među telefonima
Test: Adata XPG Gammix S11 480GB SSD
warp speed među SSD-ovima
Test: QBrick System One
prvi i zadnji kovčeg za alat koji ćete trebati
Test: Einhell VARRITO
jedan za sve
Test: Oral-B Genius 10000N
pametno pranje zubi

Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2019. CroPC.net

ISSN: 1846-8675