| | | |

Oligosaharidi - čudesan sastojak majčinog mlijeka

Pin It

Oligosaharidi majčinog mlijeka su biološki aktivna tvar, treća najvažnija tvar u majčinom mlijeku, nakon laktoze i mastiOligosaharidi majčinog mlijeka su biološki aktivna tvar, treća najvažnija tvar u majčinom mlijeku, nakon laktoze i masti

Majčino mlijeko zlatni je standard u prehrani svakog dojenčeta, a u posljednje vrijeme sve se više istražuje uloga oligosaharida iz majčinog mlijeka, rečeno je na današnjem predavanju koje je Nestlé organizirao za više od 100 medicinskih sestara i liječnika

Oligosaharidi majčinog mlijeka su biološki aktivna tvar, treća najvažnija tvar u majčinom mlijeku, nakon laktoze i masti. Zanimljivo je kako je njihova količina u majčinom mlijeku u prvim mjesecima rođenja djece znatno veća od količine proteina. Njihova je uloga ključna u izgradnji imuniteta te oni predstavljaju tajno oružje prirode protiv patogena. Oligosaharidi majčinog mlijeka podupiru: razvoj dobre crijevne mikrobiote, sazrijevanje imunološkog sustava dojenčadi te potencijalno utječu na pravilan neurološki razvoj. Sve navedeno izuzetno je važno za zdrav život novorođenčeta.

Za dojenčad koja nije u mogućnosti biti dojena prehrambena industrija iz godine u godinu ulaže značajne napore kako bi razvila napredne pripravke, a hrvatsko tržište je među prvima u Europi koje ima takve proizvode.

 "Znanost je mnogo napredovala kada je riječ o istraživanju faktora koji utječu na razvoj djeteta od najranijih faza života. Nestlé u kategoriji dječje hrane kontinuirano radi na edukaciji zdravstvenih djelatnika i utjecajnika o važnosti prehrane za pravilan rast i razvoj djece. Edukacije se temelje na znanstvenim istraživanjima Nestlé Nutrition Instituta, koja se koriste i za razvoj inovativnih proizvoda za prehranu trudnica, dojilja i dojenčadi.‘’ – izjavio je Tomislav Čelec, znanstveni savjetnik Nestlé Nutrition.

Izgradnja mreže koja okuplja stručnjake iz područja prehrane i zdravlja, razmjena znanja, poticanje rasprava te podrška zdravstvenim djelatnicima u njihovom profesionalnom razvoju ključni su za bolje razumijevanje uloge prehrane od najranije dobi. Također, ovakvi stručni skupovi najbolja su prilika i za osiguranje što bolje podrške roditeljima u njihovim nastojanjima da osiguraju zdrav rast i razvoj svoje djece.

Pin It

Izbor urednika...

Test: Huawei Mate 20 Pro
Porsche među telefonima
Test: Adata XPG Gammix S11 480GB SSD
warp speed među SSD-ovima
Test: QBrick System One
prvi i zadnji kovčeg za alat koji ćete trebati
Test: Einhell VARRITO
jedan za sve
Test: Oral-B Genius 10000N
pametno pranje zubi
View this post on Instagram

A post shared by CroPC.net (@tehnologija) on

Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2019. CroPC.net

ISSN: 1846-8675