| | | | |

powered_by_lenovo_2020 Vrijeme je za vatromet – oprezno s pirotehnikom - CroPC.net

Vrijeme je za vatromet – oprezno s pirotehnikom

 Čak i ako niste skloni kupovini pirotehnike, bez nje sigurno nećete proći jer svaki iole veći organiziran doček donosi vatromet i druge pirotehničke atrakcije

Ulazimo u razdoblje veselja, blagdanskog ozračja, ali i iščekivanja Nove godine koju tradicionalno većina nas dočekuje uz pirotehniku, stoga donosimo naš vodič za oprezno rukovanje i izbor najbolje pirotehnike

Vatromet, petarde i druga pirotehnika sastavni su i nezaobilazni dio dočeka i proslave Nove godine. Uvjereni smo da većina vas, kao i mi sami, opremi se sa određenom količinom vatrometa, petardi i drugih pirotehničkih sredstava bez kojih doček Nove nikako ne može proći. Čak i ako niste skloni kupovini pirotehnike, bez nje sigurno nećete proći jer svaki iole veći organiziran doček donosi vatromet i druge pirotehničke atrakcije. S obzirom na široku raširenost i popularnost pirotehnike uvijek se dobro prisjetiti nekih pravila pri rukovanju.

Oprezno uvijek

Iako će te na gotovo svakom pakiranju pirotehnike pronaći upute za oprezno rukovanje, malo tko se posveti čitanju uputa, stoga nema boljeg načina za edukaciju od kratkih uputa koje čitate na zaslonu svog telefona ili računa 😉 U razgovoru s Orion Pirotehnikom prisjetili smo se i ponovno educirali:

  1. Prvo i osnovno pravilo su godine i datumi! Rukovanje pirotehnikom 2. kategorije (petarde) te 2. i 3. kategorije (box vatrometi) nije dozvoljeno mlađima od 18 godina, a također niti izvan razdoblja između 27. prosinca i 1. siječnja. Kada smo utvrdili osnovno idemo na pravilo broj dva. Pirotehnika se službeno može kupovati od 15. prosinca do 1. siječnja.
  2. Pročitajte upute za rukovanje određenom pirotehnikom na pakiranju. Iako je većinu pirotehnike dovoljno užgati i baciti dalje od sebe, neku pirotehniku, poput vatrometa ili boksova potrebno je dobro učvrstiti prije paljenja. Petarde obvezno treba paliti s zemlje, nikada iz ruke, a box vatromete preporučljivo je koristiti s ravne tvrde površine, a ukoliko nema takve površine preporučljivo ih je učvrstiti ciglama. Rakete obvezno paliti iz lansera koji se najčešće dobije uz set raketa. Isto tako obvezno pazite na sigurnosnu udaljenost dok koristite pirotehniku, za kategoriju F1 potrebno se udaljiti 1m ili više, za F2 više od 8m, a F3 više od 15m.
  3. Ako se ne osjećate sigurno, dobro je osigurati prisustvo odraslih, ili osoba vičnijih pirotehnici.
  4. Sredstva upotrebljavajte isključivo na otvorenom. Želite li znati kako izgleda upotreba vatrometa u zatvorenom, pogledajte ovaj video.
  5. Dobro bi bilo u pripremi imati kantu vode, za svaki slučaj ako se nešto slučajno zapali ili krene po zlu.
  6. Nikada, ali baš nikada ne rastavljajte gotova pirotehnička sredstva s namjerom da proizvedete vlastiti „jači proizvod". Također, nikada, ali baš nikada ne koristite pirotehniku koja se nije uspjela aktivirati.

Pogledate li kataloge i letke Orion Pirotehnike, a koji su vam dostupni ovdje, vidjet će te doslovnu hrpu toga

Odabir pirotehnike

Kada smo savladali sigurnosne korake, vrijeme je za odabir pirotehnike. Pogledate li kataloge i letke Orion Pirotehnike, a koji su vam dostupni ovdje, vidjet će te doslovnu hrpu toga. Ako se ne znate odlučiti, bez brige! Pročešljali smo određene tipove pirotehnike koju preporučamo kupiti, a ovisno o prigodi u kojoj se nađete.

  • Provod s ekipom: imate li ekipu s faksa, škole, posla, iz omiljenog kafića ili možda ekipu koju ste upoznali igrajući omiljene igre online, najbolje se opremiti eksplozivnom pirotehnikom. Ekipa, posebice ona muška, najviše će ostati pod dojmom glasnih i udarnih eksplozija. Za tu namjenu naše preporuke iz Orion Pirotehnike su: Pakleni lanac, Super Top, Magnum Xtreme, Zolja Xtreme, Zeus Xtreme, Grom Xtreme, Shock Xtreme, Silver Xtreme, i od novijih tu su Bomba i Superboom XL. Tu su još bengalke, ali i pokoja raketa koje su samo bonus. Setovi raketa kao Rocket Land najveći je set u RH.
  • Provod s obitelji, obiteljskim prijateljima: familijski doček nove godine nije rijetkost. U toplini svoga doma, uz ugodno društvo, finu klopu i piće, u ponoć je najbolje osigurati vatromet. Za tu namjenu naše preporuke su vatromet boksovi. Orion Pirotehnika nudi ih u raznim izvedbama i raznih cjenovnih razred. Od malih i relativno kratkih do profesionalnih izvedbi koje se ne bi postidjeli i neki organizirani dočeci. Naša preporuka su serije Space Power, Solar System, Xtreme i Power najmoćnija serija vatrometa.
  • Provod s djecom: imate li malu djecu, obiteljski provod i doček nove godine gotovo je jedina mogućnost. U tom slučaju naše preporuke iz Orion Pirotehnike su pyro igračke koje su dozvoljene za starije od 14 godina ili za mlađe u prisustvu punoljetne osobe ili roditelja, poput npr. prskalica, podnih zvrkova, žabica i slično. Definitivno najbolji izbor za mlađe je ruksak Pyromix Surprise ili Rocket Surprise – idealni blagdanski poklon u kojem se nalaze zanimljive pyro igračke, a kasnije raketa ostane kao suvenir. Tu su još rimske svijeće, i druga, uvjetno slabija pirotehnika koja neće uplašiti djecu ili biti suviše opasna. Planirate li ostati doma, tada obavezno se opremite i pokojim vatrometom.
  • Za jake igrače: spadate li u kategoriju onih koji žele samo najbolje, a ulazak u novu godinu želite zabilježiti doista spektakularno, onda je za vas jedina mogućnost kombinacija sva tri ranije spomenuta profila. Opremite se velikom količinom i zadivite sebe, obitelj, prijatelje,…

Ukoliko se i dalje ne možete odlučiti što odabrati za ove blagdane pogledajte ove videe:

Portal CroPC.net će u skladu s našim tehnološkim pedigreom u Novu ući kao jaki igrač, a koji je vaš izbor iz Orion Pirotehnike? Javite u komentarima 😊

Bez obzira koji izbor je vaš, obavezno držite se savjeta za sigurno rukovanje!

Pin It

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675