Huawei

UniCreditu kroz Paneuropski jamstveni fond odobreno 300 milijuna eura za kredite klijentima pogođenima krizom

Od tog iznosa, 100 milijuna eura je osigurano Zagrebačkoj banci za hrvatske poduzetnike.
Od tog iznosa, 100 milijuna eura je osigurano Zagrebačkoj banci za hrvatske poduzetnike.
Od tog iznosa, 100 milijuna eura je osigurano Zagrebačkoj banci za hrvatske poduzetnike.

Europski investicijski fond (EIF) i UniCredit potpisali su okvirni jamstveni sporazum kao odgovor na krizu uzrokovanu virusom COVID-19, nudeći potporu tvrtkama u Hrvatskoj, Bugarskoj i Slovačkoj u okviru Paneuropskog jamstvenog fonda (EGF)

Jamstvo će omogućiti UniCreditu da malim i srednjim poduzećima nude kredite za obrtni kapital i investicije osigurane jamstvom Europskog investicijskog fonda po stopi od 70%. Očekuje se da će portfelj tih kredita dosegnuti do 300 milijuna eura.

Od tog iznosa, 100 milijuna eura je osigurano Zagrebačkoj banci za hrvatske poduzetnike. Zaba kontiunurano proširuje svoju ponudu financijskih instrumenata dostupnih poduzetnicima, kako bi osigurala potrebnu likvidnost i time podržala kontinuitet gospodarskih aktivnosti, očuvanje radnih mjesta i dala poticaj ulaganjima.

U Hrvatskoj,  krajnji korisnici programa su poduzeća do 500 zaposlenih, a maksimalni iznosi kredita su 1,14 milijuna eura za garancije uz ograničeni iznos potpore, odnosno 7,5 milijuna eura za potpore u obliku garancije za kredite. Rokovi otplate su od tri mjeseca do 10 godina, uključujući poček, a prihvatljive namjene su investicije u materijalnu i/ili nematerijalnu imovinu, radni kapital, refinanciranje postojećih obveza te poslovni transferi.

 „Zagrebačka banka na ovaj način pruža dodatnu podršku malim i srednjim poduzećima koji  osjećaju poteškoće u poslovanju povezane s COVID-19 krizom. Ovaj nastavak naše uspješne suradnje s EIF-om omogućava našim klijentima da se oslone na nas kao svoje partnere te im pruža lakši pristup sredstvima koja su im potrebna za nastavak njihova poslovanja“, rekao je Spas Vidarkinsky, član Uprave za Korporativno i investicijsko bankarstvo u Zagrebačkoj banci.

Do 31. ožujka 2021., UniCredit je u državama Srednje i istočne Europe imao 37 jamstvenih programa uspostavljenih u suradnji s međunarodnim financijskim institucijama i lokalnim razvojnim bankama, ukupne vrijednosti od oko 5,1 milijarde eura, od čega je 2,7 milijardi eura već iskorišteno dok je 2,4 milijarde dostupno za potporu kreditiranju u regiji tijekom iduće 2-3 godine.

Što se tiče suradnje s međunarodnim financijskim institucijama, UniCredit je produžio kreditna rješenja dogovorena s Grupom Europske investicijske banke, nadograđujući postojeće programe (InnovFin, COSME) i osmišljavajući nove, kao što je ovaj novi okvirni program nelimitiranog jamstva u okviru EGF-a.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Comping
Huawei
HT
IBM iX
IN2
Infodom
Lenovo
Njuškalo
Telemach
MedicoHome

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2023. CroPC.net

                    

Preporučujemo: AvalonTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.