Einhell

Trofej za „Wings for Life World Run“ osmislio je student dizajna u Algebri

Studenti druge i treće godine preddiplomskog studija dizajna dobili su zadatak osmišljavanja kreativnog koncepta izgleda trofeja u sklopu kolegija „Vizualno oblikovanje“
Studenti druge i treće godine preddiplomskog studija dizajna dobili su zadatak osmišljavanja kreativnog koncepta izgleda trofeja u sklopu kolegija „Vizualno oblikovanje“
Studenti druge i treće godine preddiplomskog studija dizajna dobili su zadatak osmišljavanja kreativnog koncepta izgleda trofeja u sklopu kolegija „Vizualno oblikovanje“

Lovro Bjegović, student druge godine preddiplomskog studija dizajna u Algebri, autor je trofeja koji će ovih dana biti dodijeljen pobjednicima utrke „Wings for Life World Run“ koja se tradicionalno održava svake godine u svibnju s ciljem pomoći zakladi Wings for Life koja sredstva usmjerava u daljnje istraživanje ozljeda leđne moždine i paraplegije

Ovom suradnjom Visoko učilište Algebra željelo je pružiti konkretnu i praktičnu priliku studentima dizajna da kroz rad na stvarnom projektu steknu vrijedno iskustvo za prestižnog korisnika rješenja, a organizator je ovime dao priliku mladim dizajnerima u potrazi za svježim, ali lokalno relevantnim i prepoznatljivim rješenjem dizajna trofeja za „Wings for Life World Run“ utrku.

Studenti druge i treće godine preddiplomskog studija dizajna dobili su zadatak osmišljavanja kreativnog koncepta izgleda trofeja u sklopu kolegija „Vizualno oblikovanje“, pod mentorstvom doc.art.dr.sc. Siniše Bogdanovića, voditelja studija dizajna. Osim pobjedničkog rješenja Lovre Bjegovića, 15 studenata napravilo je ukupno 25 idejnih prijedloga rješenja, među kojima su se još istaknula rješenja u finalnom izboru čiji su autori bili Stella Kralj i Dominik Gadže.

„Zadatak koji smo dali studentima bio je zahtjevan jer je bilo potrebno objediniti samu srž natjecanja, koje se ove godine u Hrvatskoj ne odvija samo u Zadru već po cijeloj zemlji, a da se pritom zadrži i jasno komunicira lokalni dodir izvorne utrke. Studenti su sam izazov da se osmisli i izvede originalno rješenje prihvatili s velikom dozom motiva te su kroz mentorske radionice stvorili veliku količinu kreativnih ideja. Pobjedničko rješenje odabrano je 'za dlaku' u odnosu na ostala koja su bila predložena pa sve studentice i studenti koji su radili na projektu trofeja za utrku 'Wings for Life World Run' zaslužuju iskrene čestitke“, naglasio je doc.art.dr.sc. Siniša Bogdanović, voditelj studija dizajna na Visokom učilištu Algebra.

„Kao dizajner želio sam da idejno rješenje trofeja komunicira čvrstoću i snagu, poput ljudi koji se odluče sudjelovati u utrci i boriti se za onima kojima treba pomoć, za one koji se svakodnevno bore s ozljedama leđne moždine ili paraplegijom. Ideja trofeja dolazi iz svrhe utrke i komunicira pronalazak lijeka i borbu za liječenje leđne moždine. Prilikom razrade smjernica važan mi je bio upravo lokalni aspekt, motiv vezan za Hrvatsku. Ideja samog trofeja dolazi iz ljudske kralježnice i 'hrvatskih kockica', a inspiracija mi je svakako bio Boris Ljubičić sa svojim 'kockicama'“, kaže Lovro Bjegović, student dizajna u Algebri, autor nagrađenog i odabranog idejnog rješenja trofeja za „Wings for Life World Run“.

Lovro Bjegović nagrađen je novčanom nagradom u iznosu od 2000 kuna, a svi studenti čija su rješenja došla do finala primili su poklon-pakete Red Bulla.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Comping
Huawei
HT
IBM iX
IN2
Infodom
Lenovo
Njuškalo
Telemach
MedicoHome

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2023. CroPC.net

                    

Preporučujemo: AvalonTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.