| | | |

Bosch uspostavio odjel za usluge povezane mobilnosti

Pin It

Jedno tržište rasta u području povezane mobilnosti jest ono za dijeljenje prijevoza, a obuhvaća mrežne usluge i aplikacije za suprijevoz (eng. carpooling) kao i za organizaciju prijevoznih usluga i taksijaJedno tržište rasta u području povezane mobilnosti jest ono za dijeljenje prijevoza, a obuhvaća mrežne usluge i aplikacije za suprijevoz (eng. carpooling) kao i za organizaciju prijevoznih usluga i taksija

Bosch nastavlja svoju transformaciju u pružatelja usluga mobilnosti, njegov novi odjel Rješenja za povezanu mobilnost okupit će više od 600 zaposlenika za razvoj i prodaju digitalnih usluga za mobilnost

One uključuju dijeljenje vozila, dijeljenje prijevoza i usluge utemeljene na povezivosti za vozače automobila.

„Povezivost će temeljito promijeniti način na koji dolazimo od točke A do točke B, a pritom će pomoći u rješavanju postojećih problema u prometu. Ona nam služi kako bismo ostvarili viziju mobilnosti bez emisija, bez stresa i bez nesreća”, izjavio je dr. Volkmar Denner, predsjednik Boscheva upravnog odbora, na konferenciji o internetu stvari Bosch ConnectedWorld 2018. u Berlinu.

Povezivost nudi ogroman poslovni potencijal. Do 2025. godine na cestama diljem svijeta bit će više od 470 milijuna povezanih vozila (izvor: PwC). Za samo četiri godine od danas tržište usluga mobilnosti i povezanih digitalnih usluga vrijedit će 140 milijardi eura (izvor: PwC).

„Povezana vožnja područje je rasta za Bosch. Rješenjima koje nudi Bosch nastoji ostvariti značajan dvoznamenkasti rast”, rekao je Denner.

Planira se da novi odjel dodatno proširi postojeći asortiman usluga. Primjerice, Boscheve usluge za mobilnost šalju upozorenja o vozačima koji voze pogrešnim smjerom i pretvaraju pametne telefone u ključeve automobila. Najnovija od njih usluga je dijeljenja prijevoza koju nudi novoosnovano poduzeće iz SAD-a Splitting Fares Inc. (SPLT). Denner je u Berlinu predstavio i system!e. Povezane usluge za elektromobilnost trebale bi dodatno povećati prikladnost električne vožnje za masovno tržište.

Jedno tržište rasta u području povezane mobilnosti jest ono za dijeljenje prijevoza, a obuhvaća mrežne usluge i aplikacije za suprijevoz (eng. carpooling) kao i za organizaciju prijevoznih usluga i taksija. Do 2022. godine broj korisnika dijeljenog prijevoza diljem svijeta trebao bi porasti za 60 posto na 685 milijuna (izvor: Statista). Zasad je većina takvih usluga usmjerena na osobe koje putuju u istom smjeru ili žele rezervirati vožnju u zadnji čas, dok se poduzeća i osobe koje putuju na posao ili fakultet ne smatraju prioritetnim korisnicima. Upravo tu nastupa SPLT. To novoosnovano poduzeće iz SAD-a koje je nedavno preuzeo Bosch razvilo je platformu koju poduzeća, sveučilišta ili gradska tijela mogu upotrebljavati za organiziranje dijeljenja prijevoza za svoje osoblje. Taj pristup B2B (poslovanje među poduzećima) izravno je usmjeren na osobe koje putuju na posao ili fakultet: aplikacija SPLT povezuje osobe koje žele podijeliti prijevoz na isto mjesto rada ili obrazovanja. Jedna je prednost toga činjenica da prijevoz dijele kolege, što znači da korisnici nikad ne moraju ući u vozilo s potpunim strancima. Algoritam za nekoliko sekunda pronalazi odgovarajući dijeljeni prijevoz, izračunava najbržu rutu kroz promet i tako preuzima nekoć dugotrajan zadatak usklađivanja mjesta i vremena polaska, najbolje rute i putnika. Dijeljenje prijevoza dobro je za živce, novčanik i okoliš. I poduzeća mogu imati ulogu u smanjenju gustoće prometa.

„Povezivost nam omogućuje da drukčije sagledamo ne samo uporabu automobila, nego i cijeli način korištenja prijevoznim sredstvima”, izjavio je Denner.

Pin It

Izbor urednika...

Test: Huawei Mate 20 Pro
Porsche među telefonima
Test: Adata XPG Gammix S11 480GB SSD
warp speed među SSD-ovima
Test: QBrick System One
prvi i zadnji kovčeg za alat koji ćete trebati
Test: Einhell VARRITO
jedan za sve
Test: Oral-B Genius 10000N
pametno pranje zubi

Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2019. CroPC.net

ISSN: 1846-8675