Njuškalo

Visa Europe proširuje mogućnosti P2P plaćanja

Visa Europe objavila je kako Visa Personal Payments, koja će u budućnosti nositi naziv Visa Direct, proširuje ponudu u većinu zemalja u kojima je Visa prisutna, kreirajući globalni servis plaćanja između osoba (peer-to-peer odnosno P2P)
Visa Europe proširuje mogućnosti P2P plaćanja - Visa Europe objavila je kako Visa Personal Payments, koja će u budućnosti nositi naziv Visa Direct, proširuje ponudu u većinu zemalja u kojima je Visa prisutna, kreirajući globalni servis plaćanja između osoba (peer-to-peer odnosno P2P)
Visa Europe proširuje mogućnosti P2P plaćanja - Visa Europe objavila je kako Visa Personal Payments, koja će u budućnosti nositi naziv Visa Direct, proširuje ponudu u većinu zemalja u kojima je Visa prisutna, kreirajući globalni servis plaćanja između osoba (peer-to-peer odnosno P2P)

Visa Europe objavila je kako Visa Personal Payments, koja će u budućnosti nositi naziv Visa Direct, proširuje ponudu u većinu zemalja u kojima je Visa prisutna, kreirajući globalni servis plaćanja između osoba (peer-to-peer odnosno P2P)

Koristeći Visa Direct, korisnici Visa Europe kartica sad mogu brzo, sigurno i jednostavno izvršavati transfer novca većini od 2.2 milijarde korisnika Visa kartica diljem svijeta, koristeći samo broj mobitela. Od ovoga ljeta, prošireni servis Visa Direct biti će dostupan na 20 jezika, te će podržavati različite valute kako bi korisnici mogli slati novac prijateljima i obitelji koristeći samo broj mobitela, nikad brže i jednostavnije.

Visa Direct diljem Europe ima više od 200.000 korisnika koji su od predstavljanja servisa u ožujku 2013. godine prebacili ukupan iznos od 43 milijuna eura. Početkom veljače, verzija ove usluge koju koristi kompanija Permanent tsb osvojila je nagradu „Najbolje inicijative u mobilnim plaćanjima“ u sklopu Nagrade Velike Britanije i Irske za kartice i plaćanja. Visa Direct servis se također može koristiti i za plaćanja između poslovnih računa, npr. za distribuciju malih plaćanja kao što su mikro-zajmovi i dividende potrošačima, nudeći više pogodnosti kako za tvrtke, tako za potrošače.

U sklopu predstavljanja globalnog plaćanja između osoba, Visa Europe API platforma za upravljanje sad je dostupna i bankama članicama, čineći tako integraciju Visa Direct servisa u postojeće online/mobilne aplikacije još jednostavnijom.

Visa Europe ostvarila je partnerstvo sa singapurskim servisom fastacash kako bi bankama članicama omogućila novu značajku kojom će proširiti ponudu za svoje korisnike. Ova nova značajka omogućuje Visa Direct korisnicima izvršavanje plaćanja između osoba putem društvenih mreža kao što je Facebook, Twitter, WhatsApp i LinkedIn. Ovo partnerstvo će poboljšati Visa Direct uslugu domaćih i međunarodnih plaćanja između korisnika, povezujući korisnike koji žele koristiti društvene mreže za transfer novca te banke i pružatelje usluga plaćanja.

Kombinirajući fastacash tehnologiju s Visa Direct servisom, banke će krajnjim korisnicima moći ponuditi transfere novca prema bilo kojoj i s bilo koje Visa kartice, koji će se moći ostvariti preko preferirane društvene mreže ili platforme za dopisivanje. Visa Europe postala je partner s fastacashom kako bi ponudila iznimno sigurnu, uskoro patentiranu “fastalink” tehnologiju koja omogućuje transfer novca putem društvenih mreža i aplikacija za dopisivanje.

Sue Onians iz Visa Europe komentirala je: „Korisnici zahtijevaju servis za plaćanje koji će biti usklađen s njihovim mobilnim stilom života i njihovom najdražom društvenom mrežom. Naš svijet postaje sve manji i brži u smislu interakcije, i plaćanja bi trebala pratiti taj trend. Potrošači žele prebacivati novac jednostavno i sigurno preko zemljopisnih granica, svojim prijateljima i obitelji. Visa Direct to omogućuje, dok će naše partnerstvo s fastacashom taj proces učiniti još jednostavnijim putem društvenih mreža.“

Predsjednik i CEO fastacasha, Vince Tallent, rekao je: ”Zajedno s Visa Europe stvaramo novu generaciju društvenih plaćanja između ljudi. Radeći s Visa Europe i bankama članicama, omogućit ćemo društvene transfere novca za 500 milijuna ljudi diljem Europe. Ovo partnerstvo vidimo kao sljedeći korak pri zbližavanju banaka i krajnjih korisnika u često kompliciranom procesu novčanih transfera. “

Kako bi izvršili plaćanje između osoba koristeći Visa Direct, korisnici koriste mobilnu aplikaciju ili drugo korisničko sučelje koje im nudi njihova banka, unoseći iznos novca koji žele poslati i kanal kojim ga žele poslati, direktno na mobilni broj ili, u budućnosti s fastacashem, preko društvenih mreža. Sve što je potrebno je da pošiljatelj odabere kanal, zatim kontakt kojem žele poslati novac, a koji će tad biti obaviješten o izvršenoj uplati.

Na Mobile World Kongresu koji se odvija u Barceloni početkom ožujka, Visa Europe će predstaviti demo verziju Visa Direct rješenja; plaćanje na broj mobitela i putem društvenih mreža. Također, Visa članice koje koriste uslugu mobilnog plaćanja Visa Personal Payments, ubuduće Visa Direct, predstavit će svoja rješenja.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Huawei
HT
IN2
Infodom
Lenovo
Njuškalo
Telemach
Einhell

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.