| | | | |

powered_by_lenovo_2020 Sony ima nove inteligentne senzore vida s funkcionalnosti procesiranja umjetnom inteligencijom - CroPC.net

Sony ima nove inteligentne senzore vida s funkcionalnosti procesiranja umjetnom inteligencijom

Sony

Sony

Funkcionalnost procesuiranja s umjetnom inteligencijom, koja je ugrađena u sami senzor, omogućava brzo procesuiranje s umjetnom inteligencijom i izdvajanje samo onih podataka koji su potrebni korisniku

Ovo doprinosi manjem kašnjenju pri prijenosu podataka pri upotrebi usluga u oblaku, rješava brige vezane uz privatnost i smanjuje upotrebu energije i troškove komunikacije.

Novi senzori šire mogućnosti za razvoj kamera, opremljenih s umjetnom inteligencijom, što omogućava raznolike načine upotrebe u maloprodaji i industrijskoj opremi, i doprinosi izgradnji optimalnih sustava povezanih u oblak.

Širenje Interneta stvari dovelo je do toga da su sve vrste uređaja spojene na oblak, čime je također postalo uobičajeno koristiti sustave za obradu informacija gdje se informacije dobivene iz takvih uređaja pomoću umjetne inteligencije obrađuju u oblaku. S druge strane, sve veća količina podataka pohranjenih i obrađenih u oblaku predstavlja niz problema. Povećana kašnjenja u prijenosu podataka ometaju obradu informacija u stvarnom vremenu. Postoje također zabrinutosti korisnika zbog pohrane osobnih podataka u oblaku, kao i druga pitanja poput povećane potrošnje električne energije i većih troškova komunikacije, koji su također rezultat usluga u oblaku.Novi senzori imaju složen dizajn, koji se sastoji od slikovnog čipa i logičkog čipa. Oni su prvi slikovni senzori na svijetu opremljeni analizom slika s umjetnom inteligencijom i funkcionalnošću obrade na logičkom čipu. Signal dobiven od slikovnog čipa obrađuje se pomoću UI na senzoru. Time se eliminira potreba za visoko performansnim procesorima ili vanjskom memorijom, što omogućava razvoj vrhunskih sustava UI. Senzor umjesto slikovnih podataka prenosi metapodatke (semantičke informacije koje pripadaju slikovnim podacima), na taj način smanjujući količinu podataka i rješavajući probleme privatnosti. Osim toga, upotreba umjetne inteligencije omogućava različite funkcionalnosti u različite svrhe, poput praćenja objekata u stvarnom vremenu s velikom brzinom obrade. Različiti UI modeli mogu se odabrati prepisivanjem interne memorije u skladu s potrebama korisnika ili situacijom na mjestu gdje se sustav koristi.

Pin It

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675