| | | | |

powered_by_lenovo_2020 Trećina mladih diljem svijeta kaže da ih njihovo obrazovanje ne priprema za pronalazak posla - CroPC.net

Trećina mladih diljem svijeta kaže da ih njihovo obrazovanje ne priprema za pronalazak posla

Prema anketi, ključne vještine koje mladi žele steći, a koje bi im pomogle pri zapošljavanju u sljedećem desetljeću uključuju upravljanje (22 %), zatim analitičko razmišljanje i inovacije (19 %), te obradu informacija i podataka (16 %)

Internetska anketa u kojoj je sudjelovalo 40.000 mladih u više od 150 zemalja otkriva da brojni mladi smatraju kako im njihovo obrazovanje ne pruža vještine potrebne za pronalazak posla

Trećina (31 %) mladih koji su dali sudjelovali putem UNICEF-ove društvene platforme U-Report izjavilo je da vještine kojima raspolažu i ponuđeni obrazovni programi ne odgovaraju njihovim predodžbama o karijeri koju žele ostvariti. Više od trećine ispitanika (39 %) izjavilo je da poslovi koje traže nisu dostupni na njihovim tržištima.

Prema anketi, ključne vještine koje mladi žele steći, a koje bi im pomogle pri zapošljavanju u sljedećem desetljeću uključuju upravljanje (22 %), zatim analitičko razmišljanje i inovacije (19 %), te obradu informacija i podataka (16 %).  

U svrhu rješavanja nekih od ovih izazova, UNICEF i PwC udružit će snage tijekom sljedeće tri godine kako bi pomogli mladim ljudima širom svijeta steći vještine potrebne za budući rad. Suradnjom će se pružiti podrška istraživanjima o vještinama koje su rastući globalni izazov te razvoju, širenju i financiranju programa obrazovanja i usavršavanja vještina u brojnim zemljama uključujući Indiju i Južnu Afriku.

Svakog mjeseca 10 milijuna mladih dosegne dob u kojoj se može zaposliti, a većina ih potječe iz zemalja s niskim i srednje visokim dohotkom. Prema globalnom istraživanju, mladima u tim zemljama potrebno je u prosjeku oko godinu i pol da se probiju na tržište rada, a nevjerojatnih četiri i pol godine da pronađu svoj prvi pravi posao. Ova bi se situacija mogla dodatno pogoršati ako se ne počne tražiti rješenje, s obzirom na to da se procjenjuje da bi 20-40 % radnih mjesta koja trenutno zauzimaju mladi u dobi od 16 do 24 godine do sredine 2030-ih mogla biti ugrožena automatizacijom poslova.

Pin It

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675