| | | |

powered_by_lenovo_2020 Aplikacija za mobilno bankarstvo 'starija' od Android pametnih telefona slavi 10. rođendan  - CroPC.net

Aplikacija za mobilno bankarstvo 'starija' od Android pametnih telefona slavi 10. rođendan

Pin It

Zagrebačka banka prošloga je tjedna predstavila i uslugu m-novčanik koji je dostupan u novoj verziji m-zabe za Androide, a omogućava plaćanje mobitelom na prodajnim mjestima na način koji nalikuje dosadašnjem plaćanju karticomZagrebačka banka prošloga je tjedna predstavila i uslugu m-novčanik koji je dostupan u novoj verziji m-zabe za Androide, a omogućava plaćanje mobitelom na prodajnim mjestima na način koji nalikuje dosadašnjem plaćanju karticom

Aplikacija za mobilno bankarstvo Zagrebačke banke – m-zaba – predstavljena je korisnicima u Hrvatskoj prije deset godina, tada, 2007. godine, još uvijek nisu postojale brojne tehnološke inovacije i rješenja koja su danas dio svakodnevice

Čak i prvi iPhone i Amazonov Kindle, predstavljeni 2007., zapravo su vršnjaci m-zabe, dok su potrošači za Android pametne telefone i preglednik Google Chrome morali čekati 2008. Foursquare i Bitcoin predstavljeni su 2009., a Instagram, iPad ili operacijski sustav Windows Phone tek 2010. godine.

Posljednjih pet godina broj korisnika m-zabe narastao je tri puta pa ovu uslugu danas koristi skoro 350.000 građana. Prosječni korisnik joj pristupa 24 puta mjesečno te je koristi gotovo dvostruko češće nego bankomate što potvrđuje sklonost potrošača brzim i jednostavnim rješenjima. Zanimljiv je i podatak kako svaki drugi klijent Zagrebačke banke u dobi od 18 do 39 godina koristi m-zabu. Također, korisnici m-zabe, osim za uvid u stanje računa i plaćanje režija, sve više koriste za plaćanje i ugovaranje proizvoda i usluga. Tako je broj proizvoda i usluga ugovorenih putem m-zabe porastao 44% u odnosu na lani. Inače, većina plaćanja u m-zabi obavi se putem usluge m-foto plati kojom jednostavno skeniraju svoje uplatnice i provedu plaćanje.

Zagrebačka banka prošloga je tjedna predstavila i uslugu m-novčanik koji je dostupan u novoj verziji m-zabe za Androide, a omogućava plaćanje mobitelom na prodajnim mjestima na način koji nalikuje dosadašnjem plaćanju karticom. Plaćanje mobitelom moguće je na POS uređajima koji prihvaćaju beskontaktne Mastercard i Maestro kartice, a trenutno je za korištenje u m-novčaniku moguće odabrati go!card Mastercard karticu. Zaba je ljetos uvela i otvaranje računa bez prisustva bankara. Račun se ugovara preko mobitela, a sve što je korisnicima potrebno je pametni telefon te valjana osobna iskaznica. Ova mogućnost idealna je za sve one koji hitno trebaju račun u banci, a nemaju vremena otići do poslovnice. Na taj je način prvi put na tržištu moguće otvoriti tekući ili žiro račun u bilo koje doba dana i bilo gdje.

Obilježavanje 10 godina postojanja m-zabe komentirala je Dijana Hrastović, članica uprave Zagrebačke banke, istaknuvši da je jedan od prioriteta Zagrebačke banke svakako digitalizacija poslovanja.

„Napredak tehnologije snažno utječe na promjenu navika i očekivanja potrošača koji žele brza, jednostavna i sigurna rješenja, a naš odgovor je digitalizacija naših usluga. Zaba ima najveći broj korisnika internetskog i mobilnog bankarstva u Hrvatskoj što pokazuje da smo s inovacijama poput e-poslovnice, m-novčanika i mogućnosti otvaranja računa mobitelom putem selfieja na pravom putu. Zato vjerujemo da našu m-zabu čeka još puno novih digitalnih inovacija i još mnogo 'okruglih' rođendana“, naglasila je Hrastović.

Pin It

Izbor urednika...

Test: Huawei Mate 20 Pro
Porsche među telefonima
Test: Adata XPG Gammix S11 480GB SSD
warp speed među SSD-ovima
Test: QBrick System One
prvi i zadnji kovčeg za alat koji ćete trebati
Test: Einhell VARRITO
jedan za sve
Test: Oral-B Genius 10000N
pametno pranje zubi
View this post on Instagram

A post shared by CroPC.net (@tehnologija) on

Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2019. CroPC.net

ISSN: 1846-8675