| | | |

Veritas predstavlja inteligentno upravljanje podacima koji se čuvaju u tvrtkama

Pin It

Ova nova tehnologija odmah je dostupna u rješenjima Veritas Data Insight 6.0 i Veritas Enterprise Vault 12.2Ova nova tehnologija odmah je dostupna u rješenjima Veritas Data Insight 6.0 i Veritas Enterprise Vault 12.2

Integrated Classification Engine omogućava organizacijama da brzo pregledaju (skeniraju) i označe ("tagiraju") podatke kako bi mogle biti sigurne da se svim osjetljivim i rizičnim podacima upravlja na odgovarajući način te da su oni zaštićeni

Ova inovativna tehnologija daje širok uvid u osobne podatke koji se mogu povezati s pojedincima (PII) te pomaže tvrtkama da se usklade sa zakonodavnim okvirima koji zahtijevaju striktno pridržavanje pravila vezanih uz čuvanje podataka, a pritom se odnose na sve podatke koje organizacija čuva, neovisno o tome gdje su oni pohranjeni.

Ova nova tehnologija odmah je dostupna u rješenjima Veritas Data Insight 6.0 i Veritas Enterprise Vault 12.2. U budućnosti su u planu i daljnje integracije s Veritasovim proizvodima za zaštitu podataka, spremanje podataka te upravljanje politikama vezanim uz pohranjene podatke.

Integrated Classification Engine, raspolaže mogućnostima koje organizacijama pomažu da postignu usklađenost sa strogim propisima o zaštiti podataka kakvi su u primjeni širom svijeta, poput Opće uredbe o zaštiti podataka (GDPR) koja uskoro stupa na snagu u Europskoj uniji. Integrated Classification Engine može locirati gdje se osobni podaci (PII) nalaze u skupovima podataka koje tvrtka čuva te ovisno o tome može predložiti odgovarajuće korake i na taj način pomoći tvrtkama da na odgovarajući način čuvaju ili briši ove podatke – pritom su obje ove aktivnosti ključni aspekti GDPR-a koji ujedno tvrtkama predstavljaju i najveći izazov.

Veritasov Data Insight 6.0 također čini značajan korak naprijed u području analitike rizika, triangulirajući analitičke informacije iz klasifikacije sadržaja, analitike metapodataka i korisničkog ponašanja, te na taj način otkriva potencijalne maliciozne aktivnosti ili osobe s lošim namjerama. "User Risk Score", ocjena rizičnog ponašanja korisnika, specifičnost je za Data Insight i predstavlja prvu liniju obrane prilikom identificiranja sumnjivih aktivnosti i pokretanja koraka koji će ih spriječiti, s ciljem zaštite osjetljivih datoteka.

Data Insight 6.0 uvodi i tehnologiju dubokog učenja (deep learning) koja uključuje spomenutu ocjenu rizičnog ponašanja korisnika te također gleda i druge atribute datoteka kako bi pronašla datoteke koje nose ocjenu najvišeg rizika i preporučila daljnje korake. Korištenjem umjetne inteligencije uz koju se određuju prioriteti kojima Integrated Classification Engine skenira datoteke, Data Insight 6.0 može pregledati petabajte podataka izuzetno brzo te potom "rasvijetliti" podatke koji su se dosad smatrali "tamnima". Data Insight 6.0 na raspolaganju je od danas u cijelom svijetu.

Veritasov Enteprise Vault 12.2 omogućava administratorima da svoju arhivu podataka učine inteligentnijom tako što će postojeće sadržaje ponovno klasificirati korištenjem konzistentnih obrazaca i definiranih politika, što su mogućnosti koje donosi Integrated Classification Engine. Ovo rješenje usklađuje klasifikacijske oznake s definiranim politikama o čuvanju (retenciji) podataka kako bi osiguralo da se svim ključnim podacima upravlja na odgovarajući način, dok se "smeće" može jednostavno obrisati tijekom redovnih aktivnosti.

Napredne klasifikacijske mogućnosti čine temelj prilikom ubrzanih istraga jer je tada jednostavnije potražiti sadržaje korištenjem klasifikacijskih oznaka te ubrzati cijeli proces odgovaranja na vanjske zahtjeve o usklađenosti podataka ili čuvanju pojedine vrste podataka. Enterprise Vault 12.2 je na raspolaganju u globalnoj mreži Veritas partnera.

Pin It

Izbor urednika...

Test: Huawei Mate 20 Pro
Porsche među telefonima
Test: Adata XPG Gammix S11 480GB SSD
warp speed među SSD-ovima
Test: QBrick System One
prvi i zadnji kovčeg za alat koji ćete trebati
Test: Einhell VARRITO
jedan za sve
Test: Oral-B Genius 10000N
pametno pranje zubi

Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2019. CroPC.net

ISSN: 1846-8675