Huawei

B.net ostvario veliki plus

Prihodi tvrtke B.net porasli za čak 34 posto u odnosnu na prošlu poslovnu godinu

Na konferenciji za medije, tvrtka B.net Hrvatska predstavila je svoje poslovne rezultate za financijsku godinu 2009., koja je u njezinom slučaju završila 30. rujna ove godine, kao i očekivanja za sljedeću financijsku i kalendarsku godinu. U 2009. B.net nije osjetio recesiju, te je ostvario 153,3 milijuna kuna prihoda, što je za 10,5 posto više od 138,7 milijuna kuna koliko je bilo planirano i predviđeno na početku godine. To je čak 33,9 posto više u odnosu na prihode u poslovnoj godini 2008., koji su iznosili 114,5 milijuna kuna.

Istovremeno, EBITDA (zarada prije oporezivanja, kamata, deprecijacije i amortizacije) je porasla s 6 posto u poslovnoj 2008. na 12 posto u poslovnoj 2009. godini. To pokazuje dvostruki rast EBITDA u samo godinu dana. B.net putem svoje mreže trenutačno ima doseg do 254 tisuće kućanstva, od čega ih 105 tisuća koristi B.netove usluge, njih jednu ili više. Broj korisnika telefonskih priključaka u ukupnoj korisničkoj bazi B.neta sada čini udio od 23 posto, što je povećanje od 145 posto u odnosu na prošlu godinu. B.net tako i dalje ostaje vodeći kabelski operator te vodeći alternativni operator po kriteriju broja korisnika koji su spojeni na vlastitu infrastrukturu operatora. Na kraju 2009. B.net je treći širokopojasni operator na tržištu, te je i u tom segmentu ostvaren značajan rast: 28 posto B.netovih korisnika odlučilo se za uslugu širokopojasnog pristupa Internetu, što je povećanje od 74 posto u odnosu na prošlu godinu.

Očekivanja tvrtke za 2010. također su optimistična i pozitivna. Povod tako optimističnom predviđanju za sljedeću godinu (odnosno trenutačnu financijsku godinu koja kod B.neta već traje od 1. listopada) je činjenica da su prihodi već u studenom bili na razini planiranih prihoda za ožujak 2010. te da je B.net otprilike pola godine ispred plana u pogledu broja korisnika. U 2010. također će biti uvedeni novi programi, a tijekom godine i nove, interaktivne usluge (poput videa na zahtjev, usluge snimanja programa, catch up TV i time shift).

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Comping
Huawei
HT
IBM iX
IN2
Infodom
Lenovo
Njuškalo
Telemach
Lenovo

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2023. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.