| | | | |

powered_by_lenovo_2020 Brojne tvrtke pružile pomoć stradalima u potresu - CroPC.net

Brojne tvrtke pružile pomoć stradalima u potresu

Petrinja nakon potresa
Petrinja nakon potresa
Petrinja nakon potresa

Potres koji je pogodio Petrinju, Glinu, Sisak i brojna mjesta u okolici nikoga nije ostavio ravnodušnim, a među brojnim građanima i udrugama, svoju pomoć pružile su i brojne tvrtke

Glovo dostavlja haranu

Akciji prikupljanja donacija za potresom pogođena područja priključio se i Glovo te omogućio svima koji žele pomoći besplatno preuzimanje donacija i dostavu do željene adrese.

Ako želite pomoći, potrebno je pripremiti potrepštine koje želite donirati, otvoriti aplikaciju Glovo, odabrati kategoriju Express Dostava i upisati adresu na kojoj donaciju treba prikupiti, kao i adresu u vašem gradu na koju želite poslati donaciju. Donacije se zatim bez ikakve naknade dostavljaju do adrese koju ste upisali – bez obzira je li to adresa prikupnog mjesta Crvenog križa ili drugih organizacija koje su organizirale prikupljanje pomoći.

Doniranje je uz Glovo i par klikova jednostavno i besplatno, a moguće je donirati namirnice, odjeću, higijenske i ostale potrepštine. Aktivacija je dostupna u svih 11 gradova u kojima Glovo posluje – Zagreb, Split, Rijeka, Osijek, Zadar, Sisak, Pula, Karlovac, Velika Gorica, Varaždin i Slavonski Brod i trajat će dok god za to bude potrebe.

HT postavio nove bazne stanice i WiFi točke

U najkraćem mogućem vremenu nakon potresa Hrvatski Telekom je u partnerstvu s Ericssonom omogućio neprekinut rad baznih stanica na području Siska, Petrinje i Gline. Usporedo s dodatnim, pokretnim baznim stanicama, povećava se i kapacitet u Petrinji za 30 posto, a u Glini za 100 posto. Također, korištenjem radiorelejnih veza u narednim satima plan je omogućiti i wifi pristup na području vojarne koja trenutno služi kao prihvatni centar.

A1 Hrvatska donira 2 milijuna kuna

A1 Hrvatska je, uz podršku A1 Telekom Austria grupe, donijela odluku o pomoći potresom pogođenim područjima s 2 milijuna kuna koja će biti uplaćena na račun „Pomoć za obnovu nakon potresa“ za sanaciju posljedica potresa u gradovima Petrinji, Sisku i Glini te drugim gradovima i općinama koje su pogodili razorni potresi.

Mastercard donirao 50.000 eura

Kao odgovor na nemile događaje te razornu seriju potresa koji su jučer i prekjučer pogodili područje Sisačko-moslavačke i drugih hrvatskih županija, izazvali ljudska stradavanja i velike štete na području gradova Gline, Petrinje i Siska, Mastercard se obvezao donirati iznos od 50.000 EUR koji će u cijelosti biti uplaćen na račun Državnog proračuna Republike Hrvatske u akciji „Pomoć za obnovu nakon potresa“. Osim velikih razaranja, ali i nažalost ljudskih žrtava, jučerašnji događaji pokrenuli su i val dobrote diljem Hrvatske, ali i zemalja Europe te povezali dojučerašnje neznance u zajedničkoj misiji da pomognu onima kojima je pomoć najpotrebitija.

MSAN donira  200  kalorifera

Kao pomoć stanovnicima Petrinje, Gline, Siska i ostalih mjesta čija prebivališta su teško stradala u razornom potresu M SAN Grupa d.d. donira 200 komada Vivax električnih kalorifera FH-2051, svaki snage 2 kW. S obzirom na vanjsku temperaturu, činjenicu da je stradalnicima na terenu ovo bila druga noć provedena na hladnoći kao i na najave pogoršanja vremenskih prilika, u M SAN-u smatraju da je vrijeme krucijalno i da donaciju trebaju čim prije realizirati.

ZABA donira novac i obustavlja naplatu kredita 

U ovoj teškoj situaciji Zagrebačka banka donirat će milijun kuna Hrvatskom Crvenom križu. Uz financijsku pomoć građanima, Banka će klijentima koji su na dan potresa imali prebivalište ili sjedište na području Sisačko-moslavačke županije, do 28.2.2021. privremeno obustaviti pokretanje mjera naplate, što uključuje i privremenu obustavu izvršenja trajnih naloga i izravnih terećenja, bez naplate dodatnih troškova i obračuna zatezne kamate u tom razdoblju. Banka će klijentima koji su pogođeni potresom u narednom razdoblju omogućiti i trajnije mjere pomoći u vidu moratorija na otplatu kredita.

Xiaomi donirao 120 000 kuna Hrvatskom Crvenom križu za stradale u potresu

Xiaomi, vodeći proizvođač pametnih telefona i potrošačke elektronike, donirao je 120 000 kuna Hrvatskom Crvenom križu za stradale u potresu. U donaciji su sudjelovali predstavništvo Xiaomija za središnju i istočnu Europu i nordijsku regiju te predstavništvo Xiaomija za Hrvatsku i Sloveniju. Xiaomi izražava duboko suosjećanje sa svim osobama koje su pretrpjele razorne posljedice ovog nezapamćenog potresa te svojom donacijom želi, kao partner lokalnoj zajednici, istinski pomoći u zbrinjavanju ljudi te saniranju nastalih šteta.

Generali donirao 700.000 kuna

Generali osiguranje je donirao 700.000 kuna Sisačko-moslavačkoj županiji, koja će namijenjena sredstva iskoristiti za pružanje trenutne neophodne pomoći i obnovu domova stanovnika Sisačko-moslavačke županije koji su pretrpjeli seriju razarajućih potresa.

Pin It

Recenzije

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675