Njuškalo

Proizvod hrvatske tvrtke StypeGRIP za virtualne studije

Nova TV je prilikom ovogodišnjeg prijenosa Predsjedničkih izbora uživo iz svog studija u Zagrebu po prvi put koristila sustav hrvatske tvrtke StypeGRIP koji služi za praćenje pozicije TV kamere u 3D prostoru - Stype kit

Nova TV je predsjedničke izbore prenosila uz upotrebu tehnologije virtualnog studija kojom su kompleksni izborni podaci prezentirani gledateljima uz pomoć animiranih 3D grafika. Stype kit je sustav koji se postavlja na kran za kameru i mehanički prati poziciju kamere pomoću senzora koji se nalaze na pokretnim dijelovima krana. Pomoću dobivenih podataka o poziciji kamere u prostoru, moguće je u stvarni prostor ubaciti 3D grafike tako da se stvori iluzija da su one zaista u prostoru, neovisno o tome kako se kran pomiče. Istom metodom moguće je zeleni studio, koji koristi Chroma Key metodu, pretvoriti u virtualni studio sa 3D grafikama i animacijama.

U odnosu na druge proizvode na svjetskom tržištu, Stype kit se ističe jednostavnošću upotrebe i brzinom kalibracije, radi sa već postojećim kranovima za kameru tipa Stanton Jimmy i Cammate tako da nije potrebno ulaganje u dodatnu infrastrukturu i opremu, ne koristi vanjske senzore ili specijalne podne podloge, a sve navedeno nudi po vrlo konkurentnoj cijeni. To su neki od razloga zašto svjetski poznate TV kuće poput Fox Sports, BBC i BBC Sport, MTV i mnogi drugi već koriste Stype kit u svojim produkcijama. Neki od dosadašnjih istaknutijih projekata na kojim se koristio Stype kit su Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu (BBC Sport), Škotski referendum za neovisnost (BBC), MTV filmske nagrade, Wimbledon (BBC Sport), Nascar utrke (Fox Sports) itd.

StypeGRIP je mlada, inovativna tvrtka sa sjedištem u Zagrebu, a bavi se dizajnom i proizvodnjom uređaja za praćenje pozicije kamere u TV studijima koji koriste tehnologiju virtualnog studija i proširene stvarnosti (augmented reality). Stype kit je uređaj dizajniran i izrađen u Hrvatskoj.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Huawei
HT
IN2
Infodom
Lenovo
Njuškalo
Telemach
Einhell

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.