Huawei

Facebookov tajni psihološki eksperiment

Najveća društvena mreža današnjice omogućila je znanstvenicima korištenje svoje platforme za provođenje velikog psihološkog eksperimentaNajveća društvena mreža današnjice omogućila je znanstvenicima korištenje svoje platforme i ogromnog broja korisnika za provođenje velikog psihološkog eksperimenta

Naime, znanstvenici su u suradnji s Facebookom nasumično odabrali 689.003 korisnika koji ovu mrežu koriste na engleskom jeziku, a potom su im, bez prethodne obavijesti, uključili dodatne filtere na News feed i promatrali njihovu aktivnost na mreži.

Tako su jednom djelu korisnika prikazivali su mnogo više pozitivno intorniranih objava, a drugima pak one s negativnim emotivnim predznakom. Eksperiment je u konačnici pokazao da korisnici prihvaćaju generalno raspoloženje kakvo im se prikazuje na News feedu, te da se povode za njim. Oni koji su pred sobom imali pozitivne objave i emocije i sami su objavljivali više pozitivnog sadržaja, a oni suočeni s negativnostima objavljivali su više negativnih stvari.

Znanstvenici su nakon analize podataka zaključili da je prenošenje emotivnih stanja moguće i preko društvenih mreža, bez izravne interakcije među ljudima. Također, pokazali su da se emocije, suprotno dosadašnjim pretpostavkama, mogu prenijeti i uz potpuni izostanak neverbalne komunikacije među ljudima.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Huawei
HT
IN2
Infodom
Lenovo
Njuškalo
Telemach
Lenovo

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.