| | | | |

Accelero Xtreme GTX 280

Švicarski proizvođač predstavio ekstremno hlađenje za Nvidijine grafičke kartice

Švicarski proizvođač ekstremnih hladnjaka za računala, svim overclockerima poznat švicarski Arctic Cooling predstavio je hladnjak za grafičke kartice Accelero Xtreme GTX 280, koji je kako mu i samo ime govori namijenjen za kartice sa grafičkim čipovima Nvidia GTX 280, 285 i 260. Sam pogled na hladnjak otkriva kako su dobra rashladna svojstva zagarantirana.

Hladnjakom dominiraju tri velika 92-milimetarska ventilatora kojima je moguće regulirati brzinu okretaja preko PWM u rangu od 1.000 do 2.000 okretaja u minuti. Ventilatori upuhuju čak 138 metara kubnih zraka kroz sat vremena rada te je tolika količina zraka, osim za hlađenje grafičkog procesora, dovoljna i za hlađenje memorijskih čipova i regulatora napona. Upuhivani zrak prolazi kroz masivni radijator od aluminija kroz koji je provedeno čak pet bakrenih toplovodnih cijevi povezanih sa također bakrenom bazom.

Hladnjak je predviđen i za SLI konfiguracije, te može hladiti do 250 W TDP-a uz do 31 stupanj celzijev nižu temperaturu od tvorničkog hladnjaka. U paketu s cijenom od 40-ak eura, na bazi već dolazi nanesena termalna pasta te šestogodišnje jamstvo.

Pin It

Recenzije

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675