Huawei
Featured

Lenovo Legion 9i je prvo gaming prijenosno računalo na svijetu hlađeno tekućinom

Kao i kod drugih Lenovo Legion prijenosnih računala, Lenovo Legion 9i dolazi s Windows 11 kao i s tromjesečnom pretplatom na Xbox Game Pass Ultimate kako bi gameri mogli uživati u  stotinama visokokvalitetnih igara od samog početka
Kao i kod drugih Lenovo Legion prijenosnih računala, Lenovo Legion 9i dolazi s Windows 11 kao i s tromjesečnom pretplatom na Xbox Game Pass Ultimate kako bi gameri mogli uživati u  stotinama visokokvalitetnih igara od samog početka
Kao i kod drugih Lenovo Legion prijenosnih računala, Lenovo Legion 9i dolazi s Windows 11 kao i s tromjesečnom pretplatom na Xbox Game Pass Ultimate kako bi gameri mogli uživati u  stotinama visokokvalitetnih igara od samog početka

Lenovo je najavio svoj vrhunski Lenovo Legion 9i (16”, 8), prvo 16-inčno gaming prijenosno računalo u ekosustavu Lenovo Legion – i u svijetu – sa samostalnim sustavom hlađenja tekućinom, dizajniran za gamere i kreatore s velikim zahtjevima za grafičkim radnim tokovima kojima je potreban cijeli razvojni studio u „torbi“

Lenovo Legion 9i predstavlja vrhunac Lenovo Legion linije koja također uključuje Lenovo Legion Pro seriju za kompetitivne gamere i Lenovo Legion Slim liniju za gamere koji cijene agilnost, kao i Lenovo Legion zaslone i periferne uređaje. Također, najavljeni su Lenovo Legion 16” gaming ruksak GB700 i GB400, dvije opcije ruksaka koji gamerima daju izbor između tanke i lagane agilnosti ili dodatne pohrane bez žrtvovanja zaštite za svoje Lenovo Legion 9i (16”, 8) ili bilo koja druga prijenosna računala i dodatke.

Od 13. generacije Gen Intel Core i9-13980HX procesora, do NVIDIA GeForce RTX 4090 Laptop GPU i ili 64 GB overclockiranog 5600 Mhz dvokanalnog DDR5 RAM-a ili munjevito brzog 32 GB overclockiranog 6400 Mhz DDR5 dvokanalnog RAM-a, prijenosno računalo je opremljeno s izvanrednim procesorskim hardverom. Ipak, način na koji se oslobađa snaga ovih procesora čini Lenovo Legion 9i (16”, 8) uistinu moćnim.

Legion Coldfront integrirani sustav hlađenja tekućinom – prvi te vrste na 16” gaming prijenosnom računalu – omogućuje Lenovo Legion 9i (16”, 8) isporuku maksimalnih 230W TDP dok teži samo 2,56 kg (5,64 lbs). Sustav – projektiran u suradnji s tvrtkom Cooler Master – pokreće se preko GPU VRAM-a za upravljanje toplinom u ekstremnim gaming sesijama, uključuje se kada GPU dosegne 84°C kako bi se ponovno ohladio. U kombinaciji s AI-podešenim sustavom zračnog hlađenja s tri ventilatora i 6.333 pojedinačnih usisnih otvora, Lenovo Legion 9i (16”, 8) ostaje hladan čak i tijekom najiscrpnijih gaming sesija i stvaranja sadržaja. Kako bi odgovorili na dodatnu težinu prilagođenog sustava hlađenja tekućinom, Lenovo inženjeri su dizajnirali inovativni novi A-poklopac izrađen od kovanih karbonskih čipova koji ne samo da štedi na težini, već zbog procesa kovanja znači da svaki Lenovo Legion 9i ima svoj vlastiti jedinstveni kovani karbonski uzorak na A-poklopcu.

Sva dodatna Lenovo Legion 9i snaga oživljena je na Lenovo PureSight 3.2K Mini-LED 16:10 zaslonu s promjenjivom brzinom osvježavanja od 165Hz. Zahvaljujući tvorničkoj kalibraciji boja zaslona po jedinici, kreatori se mogu prebacivati između DCI-P3 i sRBD prostora boja koristeći unaprijed instalirani softver X-Rite. Mini-LED zaslon koji obuhvaća 94% zaslona u odnosu na uređaj pruža zadivljujuće velike, jasne slike za gamere i kreatore sadržaja, a s do 2TB PCIe (Gen 4) SSD pohrane ima dovoljno prostora za uživanje u bezbroj prekrasnih igara.

Sveobuhvatno iskustvo je ključan čimbenik Lenovo Legion 9i (16”, 8) pristupa njegovom moćnom luksuzu. Značajka pametnog FPS-a Lenovo LA-2 AI čipa izravno se povezuje sa zaslonom koji prati slike u sekundi i automatski prilagođava snagu GPU-u i CPU-u, osiguravajući maksimalni FPS, bez obzira na gaming scenarij. Lenovo LA-2 čip također sinkronizira Legion Spectrum RGB prisutan u trakama oko tipkovnice i donjim poklopcima, na natpisu Legion na gornjem poklopcu i u po-tipki RGB Lenovo TrueStrike tipkovnici s vizualnim prikazima na zaslonu – istinski uživljavajući gamera u iskustvo na ekranu. Nadalje, Tobii Hoizon softver omogućuje praćenje pokreta glavom što gamerima daje dodatnu razinu iskustva u igranju svoje omiljene igre. Kada je vrijeme za pokret, Lenovo Legion 9i (16”, 8) je spreman s baterijom od 99,99 Whr koja se može puniti putem 330W Slim adaptera ili 140W Type-C Power adaptera, a oba su uključena u kutiju. Wi-Fi 7 i Bluetooth 5,3 povezivost su osigurana od strane MediaTek Filogic 380 Wi-Fi kartice s do 6,5 Gps bežične brzine.

Kao i kod drugih Lenovo Legion prijenosnih računala, Lenovo Legion 9i dolazi s Windows 11 kao i s tromjesečnom pretplatom na Xbox Game Pass Ultimate kako bi gameri mogli uživati u  stotinama visokokvalitetnih igara od samog početka. Nahimic by SteelSeries pruža dodatnu prednost u igrama kroz 3D zvuk koji gamerima omogućuje da jasnije čuju svoje suigrače dok pridodaje prostornoj svijesti koja je ključna za osvajanje vrhova ljestvica. Gameri koji streamaju cijenit će lako podesivi balans i EQ kontrole, zadržavajući fokus tamo gdje treba biti – na pobjedu.

Softverska aplikacija Lenovo Vantage nudi dodatni sveobuhvatni paket alata, uključujući nadzorne ploče učinkovitosti u stvarnom vremenu, overclocking kontrole, kao i inteligentne kontrole ventilatora s novim prilagođenim načinom rada ventilatora koji gamerima omogućuje da izvuku svaku prednost u odnosu na konkurenciju. Također u paketu sa svakim Lenovo Legion uređajem je Legion Arena koja objedinjuje igre koje su u vlasništvu gamera, a koje su na više platformi, kako bi gameri mogli pretraživati cijelu svoju biblioteku s jednog mjesta kako bi brzo pronašli igru koju žele igrati. Opcionalna Lenovo Premium Care podrška je također dostupna za ljude koji žele pristup naprednoj tehničkoj podršci koja uključuje neposrednu podršku i preventivnu provjeru ispravnosti računala.

Cijena i dostupnost

  • Početna cijena Lenovo Legion 9i s Intel procesorom iznosi 4.499 € (PDV uključen), a očekuje se da će biti dostupan u listopadu 2023.
  • Početna cijena Lenovo Legion 16” gaming ruksaka GB700 iznosi 79,99 € (PDV uključen), a očekuje se da će biti dostupan u listopadu 2023.
  • Početna cijena Lenovo Legion 16” gaming ruksaka GB400 iznosi 59,99 € (PDV uključen), a očekuje se da će biti dostupan u listopadu 2023.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Huawei
HT
IN2
Infodom
Kompare
Lenovo
Njuškalo
Telemach
Einhell

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.