| | | |

Samsung donosi viziju otvorenih i inteligentnih IoT iskustava za lakši svakodnevni život

Pin It

Samsungova IoT filozofija temelji se na otvorenoj inovaciji, što je čini dostupnom za više ljudi, a kada je prožeta inteligencijom može personalizirati njihova iskustvaSamsungova IoT filozofija temelji se na otvorenoj inovaciji, što je čini dostupnom za više ljudi, a kada je prožeta inteligencijom može personalizirati njihova iskustva

Samsung je na ovogodišnjem sajmu potrošačke elektronike CES 2018 predstavila svoju viziju i strategiju inteligentnog sistema interneta stvari (IoT)

Samsung je na konferenciji za medije demonstrirao jedinstvenu sposobnost neprimjetnog povezivanja korisničkog iskustva pomoću Samsungovih uređaja kod kuće, u uredu i na putu. Tvrtka je radila na tome da svi Samsungovi proizvodi budu IoT spremni do 2020. godine. Osim toga, Samsung je objavio svoj plan unapređenja prihvaćanja IoT-a putem otvorene, dosljedne i inteligentne platforme.

Samsungova IoT filozofija temelji se na otvorenoj inovaciji, što je čini dostupnom za više ljudi, a kada je prožeta inteligencijom može personalizirati njihova iskustva. Današnji fragmentirani i složeni IoT ekosistem sprječava usvajanje. Da bi IoT bio pristupačan i dostupan potrebne su mjere, kao i otvorene inovacije. Zahvaljujući iznimno velikom portfelju proizvoda koji uključuje TV prijemnike, uređaje i pametne telefone te Samsungovom vodstvu u isporuci povezivosti putem 5G mreže, tvrtka je, pomoću platforme Smart Things, u idealnoj poziciji za isporuku otvorenog IoT ekosistema.

Samsung će u proljeće 2018. ujediniti svoje IoT aplikacije koje obuhvaćaju i Samsung Connect, Smart Home, Smart View i druge, u aplikaciju SmartThings. Njenom uporabom, koristeći samo jednu aplikaciju, omogućuje se povezivanje i upravljanje bilo kojim uređajem koji podržava SmartThings direktno s telefonom, TV prijemnikom ili automobilom. Osim toga, Samsung je najavio da će povezati HARMAN Ignite sa SmartThings Cloudom, prebacujući IoT iskustvo s pametne kuće na automobil. Korisnici će, kao rezultat toga, moći upravljati svojom povezanom kućom iz automobila i obrnuto.

Samsung je istaknuo svoju trajnu predanost ulaganju u napredne tehnologije. Lani je tvrtka potrošila više od 14 milijardi dolara za istraživanje i razvoj. Povećali su i ulaganja kroz Samsung NEXT - ključnu inicijativu za ubrzavanje transformacije u integriranu hardversku i softversku tvrtku.

Kao dio svoje nedavno konsolidirane jedinice Samsung Research, Samsung je stvorio i novi AI centar koji u 2018. uključuje četiri laboratorija, i to po jedan u Torontu, Montrealu, Cambridgeu (Velika Britanija). Kako bi se unaprijedile AI ambicije laboratoriji će biti upareni sa Samsungovim radom u Koreji i Silikonskoj dolini te s tvrtkinim M&A aktivnostima.

Pin It

Izbor urednika...

Test: Huawei Mate 20 Pro
Porsche među telefonima
Test: Adata XPG Gammix S11 480GB SSD
warp speed među SSD-ovima
Test: QBrick System One
prvi i zadnji kovčeg za alat koji ćete trebati
Test: Einhell VARRITO
jedan za sve
Test: Oral-B Genius 10000N
pametno pranje zubi

Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2019. CroPC.net

ISSN: 1846-8675