Njuškalo

Internet stvari je prilika za Europu od 940 milijardi Eura

Potencijalna vrijednost za ekonomiju mogla bi doseći gotovo 1 bilijun Eura ili 7% BDP-a Europske Unije
Potencijalna vrijednost za ekonomiju mogla bi doseći gotovo 1 bilijun Eura ili 7% BDP-a Europske Unije
Potencijalna vrijednost za ekonomiju mogla bi doseći gotovo 1 bilijun Eura ili 7% BDP-a Europske Unije

Treće godišnje izdanje studije A.T. Kearney-a o visoko-tehnološkoj industriji u Europi pokazuje kako će u sljedećih deset godina europsko tržište rješenja koje osigurava Internet stvari vrijediti 80 milijardi Eura

Potencijalna vrijednost za ekonomiju mogla bi doseći gotovo 1 bilijun Eura ili 7% BDP-a Europske Unije. Analiza tržišta Interneta stvari pokazala je da usluge iz područja Interneta stvari u Europskoj uniji mogu do 2025. godine pridonijeti povećanju produktivnosti u iznosu od 430 milijardi Eura, povećanju kupovne moći potrošača u iznosu od 300 milijardi Eura i uštedi vremena ljudi u iznosu od 210 milijardi Eura. Potencijal Interneta stvari za stvaranje dodane vrijednosti u Europskoj uniji u sljedećih deset godina iznosi do 940 milijardi Eura.

„U Europi su Industrije poput transporta, doma i domaćinstva, zdravstva od vitalne važnosti za Internet stvari, ali i obratno“, kaže Marko Derča, potpredsjednik u A.T. Kearneyu. “S rastom Interneta stvari, ove industrije postat će još inovativnije te troškovno konkurentnije. Pored toga, s obzirom na njihove globalno čvrste pozicije, ove industrije mogu poslužiti kao temelj razvoja ekosustava Interneta stvari u Europi i igraju važnu ulogu u jačanju gospodarstva u Hrvatskoj“.

Za ostvarenje potencijalnih prilika u industriji koje omogućava Internet stvari potrebna je povezanost više od 25 milijardi predmeta samo u zemljama Europske unije. U šest kategorija diferenciranih prema davateljima usluga u domeni Interneta stvari na godišnjoj razini to će predstavljati tržište vrijedno 80 milijardi Eura: 22 milijarde Eura bit će vrijednost tržišta za sistemske integracije, 18 milijardi Eura za agregacije usluga i platformi, 15 milijardi Eura za cloud usluge, analitiku, automatizaciju i sigurnost te također 15 milijardi Eura za povezivost i pristup mreži, 10 milijardi Eura za komponente i module, a 1 milijarda Eura za programsku podršku za sustave i upravljanje.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Huawei
HT
IN2
Infodom
Lenovo
Njuškalo
Telemach
Lenovo

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.