Njuškalo

nfoCumulus u 2015. iskoračio na nova tržišta, uz rast prihoda od oko 35 posto

Na prihodovnoj strani, InfoCumulus je u 2015. zabilježio porast preko 35 posto
Na prihodovnoj strani, InfoCumulus je u 2015. zabilježio porast preko 35 posto
Na prihodovnoj strani, InfoCumulus je u 2015. zabilježio porast preko 35 posto

InfoCumulus poslovnu 2015. godinu zaključuje s nastavkom pozitivnog trenda u svim segmentima poslovanja, što uključuje i rast prihoda, izvoza, te povećanje broja zaposlenih

Na prihodovnoj strani, InfoCumulus je u 2015. zabilježio porast preko 35 posto dok je, zahvaljujući novim ostvarenim suradnjama i izvozu u za InfoCumulus nove zemlje kao što su Slovačka, Češka i Ukrajina, udio izvoza u ukupnim prihodima tvrtke dosegao ukupno oko 70 posto. Na kraju 2015., InfoCumulus zapošljava dvadesetak IT stručnjaka, odnosno također oko 35 posto više nego u isto vrijeme lani.

Poslovnu 2015. u InfoCumulusu obilježili su kontinuirani projekti na kojima tvrtka radi u Azerbajdžanu već niz godina, a koji se ponajprije tiču implementacije CRM rješenja; radi se o suradnjama s dva azerbajdžanska telekoma, Azerfonom i Bakcellom, kroz novougovorene isporuke koje su se u 2015. pretežito odnosile na proširivanje funkcionalnosti već implementiranih sustava za upravljanje korisnicima.

Tijekom ove godine InfoCumulus je isporučio CRM rješenja i nizu tvrtki na domaćem tržištu, uključujući i, primjerice, Erste osiguranje, Aluflexpack novi, Globtour Events i Optipharm, dok su za Allianz razvijena nova proširenja aplikacije "Mobilni procjenitelj". Istovremeno, u regiji je proširena već postojeća suradnja i s Telekomom Srbije za koji je, nakon opsežnih istraživanja i analize potreba klijenta, napravljena kompletna strategija ICT proizvoda i usluga.

U slučaju implementacije CRM rješenja na domaćem tržištu, sve se više primjenjuju CRM rješenja zasnovana na Dynamics CRM Onlineu, verziji Dynamicsa koja počiva u "oblaku", a što će biti i jedan od glavnih poslovnih fokusa InfoCumulusa u 2016. jer će primjena ovog rješenja omogućiti ponudu gotovih CRM paketa prilagođenih tržištu malih i srednjih tvrtki. U 2016. InfoCumulus će s određenim vlastitim proizvodima poput dodataka za Dynamics CRM Online izaći i na međunarodno tržište.

"Uz postupnu 'selidbu' CRM rješenja prema onima zasnovanima na 'oblaku', što će nam omogućiti otvaranje novog tržišnog segmenta i na domaćem tržištu i na onom međunarodnom, u 2016. očekujemo daljnje jačanje interesa tvrtki za implementaciju korporativnih društvenih mreža. InfoCumulus se također planira specijalizirati za razvoj i implementaciju rješenja koja spadaju u domenu 'Interneta stvari' (Internet of Things, IoT). Smatramo to novim izazovom i područjem gdje ćemo i sami mnogo naučiti, no ne dvojimo da će specijalizacija i za ovo područje uroditi konkretnim rezultatima", naglasio je Sven Marušić, direktor InfoCumulusa.

InfoCumulus je i dalje jedina tvrtka u regiji čiju užu specijalizaciju čine i projekti implementacije poslovnih društvenih mreža – jedini se u regiji bavi isporukom savjetodavnih usluga vezanih uz korištenje komunikacijskog alata Yammer koji je do danas uspješno implementiran u Hrvatskoj pošti, Hrvatskom telekomu, CARNetu, Telekomu Srbije, Spanu, ukrajinskom DTEK-u i slovačkom Millenniumu. To su tek neke od referenci i tvrtki koje su prepoznale važnost interne komunikacije i kolaboracije te na čijim je projektima implementacije korporativne društvene mreže (Enterprise Social Network) radio InfoCumulus.

Tijekom 2015. InfoCumulus je dobio i nekoliko značajnih međunarodnih priznanja za svoj rad: prvi je puta uključen na Deloitteovu listu 50 tehnoloških tvrtki s najbržim rastom u središnjoj Europi, sredinom godine stekao je i prestižni status Microsoft Gold Partnera (za Gold CRM i Silver Midmarket Solution Provider kompetencije), a tvrtka je postala i članicom TM Foruma, najvećeg svjetskog udruženja telekoma i tvrtki koje pružaju usluge telekomima.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Huawei
HT
IN2
Infodom
Lenovo
Njuškalo
Telemach
MedicoHome

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.