Njuškalo

Huawei 2021. godinu obilježio s padom prihoda, ali i rastom profita

Huawei consumer poslovanje usmjereno je na želje i potrebe potrošača, dodatno gradeći globalni ekosustav za pametno i povezano doba koje se temelji na strategiji Seamless AI Life
Huawei consumer poslovanje usmjereno je na želje i potrebe potrošača, dodatno gradeći globalni ekosustav za pametno i povezano doba koje se temelji na strategiji Seamless AI Life
Huawei consumer poslovanje usmjereno je na želje i potrebe potrošača, dodatno gradeći globalni ekosustav za pametno i povezano doba koje se temelji na strategiji Seamless AI Life

Huawei je objavio godišnje izvješće za 2021. godinu prema kojem je kompanija ostvarila prihod od 636,8 milijardi CNY (99,9 milijardi dolara) te neto dobit od 113,7 milijardi CNY (17,8 milijardi dolara), što je povećanje od 75,9 posto u odnosu na prethodnu godinu

Izdaci tvrtke za istraživanje i razvoj dosegli su 142,7 milijardi CNY (22,4 milijarde dolara) što predstavlja 22,4% njezinih ukupnih prihoda, a ukupni izdaci za istraživanje i razvoj u posljednjih 10 godina dostigli su više od 845 milijardi CNY (133 milijarde dolara).

„Prošla godina bila je u składu s prognozama. Naše carrier poslovanje ostalo je stabilno, enterprise poslovanje doživjelo je stalan rast, dok se consumer brzo proširio na nove domene”, izjavio je Guo Ping, Huaweijev rotirajući predsjednik.

Zahvaljujući povećanju profitabilnosti glavnih operacija, novčani tok tvrtke iz poslovnih aktivnosti značajno se povećao te je iznosio 59,7 milijardi CNY (9,4 milijarde dolara). Njegov omjer obveza i kapitala također je pao na 57,8%, a ukupna financijska struktura postala je otpornija i fleksibilnija.

„Unatoč padu prihoda u 2021. godini, naša sposobnost da ostvarimo profit i generiramo novčane tokove raste, pokazala je da smo sposobni nositi se s neizvjesnošću”, rekla je Meng Wanzhou, CFO Huaweija.

U prošloj je godini Huaweijevo carrier poslovanje generiralo prihod od 281,5 milijardi CNY (44,2 milijarde dolara) i pomoglo operaterima diljem svijeta u implementaciji vodećih 5G mreža. Rezultati testiranja, provedeni od treće strane, pokazali su da Huaweijeve 5G mreže za korisnike u 13 zemalja, uključujući Švicarsku, Njemačku, Finsku, Nizozemsku, Južnu Koreju i Saudijsku Arabiju, pružaju najbolje korisničko iskustvo. U suradnji s operaterima i partnerima, Huawei je potpisao više od 3.000 komercijalnih ugovora za industrijsku primjenu 5G-a .

Zahvaljujući kontinuiranim trendovima digitalne transformacije, Huaweijevo enterpise  poslovanje također je brzo raslo, generirajući prihod od 102,4 milijarde CNY (16 milijardi dolara) tijekom 2021. U protekloj godini Huawei je lansirao 11 rješenja za ključne sektore kao što su vlada, transport, financije, energija i proizvodnja. Više od 700 gradova i 267 Fortune Global 500 tvrtki odabralo je Huawei za svog partnera za digitalnu transformaciju, a Huawei trenutno surađuje s više od 6.000 partnera.

Huawei consumer poslovanje usmjereno je na želje i potrebe potrošača, dodatno gradeći globalni ekosustav za pametno i povezano doba koje se temelji na strategiji Seamless AI Life. Kroz consumer poslovanje kompanija je u 2021. ostvarila prihod od 243,4 milijarde CNY (38,2 milijarde dolara) te nastavlja stabilan rast prodaje pametnih uređaja i Huawei Mobile Servicea (HMS). HarmonyOS koristi se na više od 220 milijuna Huawei uređaja od 2021. godine, čime je postao najbrže rastući operativni sustav mobilnih uređaja na svijetu.

Tijekom prošle godine Huawei se također usredotočio na izgradnju svojih openEuler, MindSpore i HarmonyOS ekosustava temeljenih na načelima otvorene suradnje i zajedničkog rasta. Više od osam milijuna programera trenutno koristi otvorene platforme, softver otvorenog koda i razvojne alate tvrtke Huawei za istraživanje novih poslovnih scenarija i poslovnih modela.

„Huawei će i dalje raditi na unapređenju procesa digitalizacije, inteligentne transformacije i smanjenju razine ugljika. Oslanjajući se na talente, znanstvena istraživanja i inovativni duh, kontinuirano ćemo povećavati ulaganja kako bismo izgraditi našu dugoročnu konkurentnost”, zaključio je Guo Ping.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Comping
Huawei
HT
IN2
Infodom
Lenovo
Njuškalo
Telemach
MedicoHome

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.