Njuškalo

Test: Tefal HV8 – stroj po mjeri Slavonca

Preporučena cijena uređaja je kakvih 1.100 kuna, što je s obzirom na sve – više no fer
Preporučena cijena uređaja je kakvih 1.100 kuna, što je s obzirom na sve – više no fer
Preporučena cijena uređaja je kakvih 1.100 kuna, što je s obzirom na sve – više no fer

U našoj rubrici eDom dobili smo na test kućni uređaj za mljevenje mesa, ali i puno više od toga, naziva Tefal HV8 koji nas je oduševio svojim zaista svestranim mogućnostima i jednostavnošću

Uređaje za mljevenje mesa zasigurno ne zamišljamo kao neke mogućnostima bogate uređaje. U mislima većine nas to je jednostavan uređaj sa svrdlom, nožem, mrežicom i u suštini to je to. Nećemo stoga kriti da je i naš stav do prije kojeg tjedna također bio upravo takav, no Tefal nas je sa samo jednim svojim uređaj ovog tipa uvjerio u totalno suprotno - uređaj za mljevenje mesa može puno, puno više toga!

Kao po mjeri Slavonaca
Običaj priprave mesa i mesnih prerađevina u Slavoniji i Baranji poznat je od kada i ljudi na ovim prostorima. Zasigurno je veliki broj vas koji u hladnim zimskim danima pohodi popularno zvane „svinjokolje“ gdje se rodbina i prijatelji okupe u preradi mesa, a koje se potom sprema u zamrzivače ili dalje prerađuje, na otvorenom ili u toplini svoga doma. Upravo zbog ovog običaja samostalne prerade mesa Tefal HV8 nam se u našim očima postavio kao idealan i nezaobilazan uređaj za svakog Slavonca! Nominalno, Tefal HV8 je uređaj za mljevenje mesa, a u tom pogledu pruža mogućnost mljevenja preko 2,5 kilograma mesa u minuti! Za svako gurmansko nepce tu su i 3 različite mrežice kojima se postiže različita „finoća“ mljevenja – od krupnijeg do zaista sitnog. Jednom kada meso bude mljeveno – možete ga pospremiti ili dalje pripremiti za proizvodnju domaćih kobasica, a u tome će vam opet pomoći Tefal HV8. Dovoljno je postaviti nastavak za proizvodnju kobasica, staviti crijevo za kobasice i početi stavljati meso u uređaj. Brzinom i lakoćom proizvodnje od preko 2,5 kilograma kobasica po minutu nadmašiti ćete i vrhunske mesare. Nakon ovako zabavnog rada kojeg smo i sami iskusili, čišćenje uređaje je perolako – dovoljno je sve elemente rastaviti i oprati ih ručno ili u perilici – i spremni ste za dalje.

Blagdanske slastice
Jednom kada ste pripremili meso, većina drugih uređaja za mljevenje mesa svoju svrhu dalje ne bi imala, no ne i Tefal HV8. U paketu s uređajem stiže i hrpa raznoraznih dodataka, a tu će vam zatrebati priložene upute koje će vam otkriti što sve možete pripremati na Tefal HV8. Teško je sažeti sve mogućnosti, no mi ćemo navesti one osnovne – priprema kolača, priprema salata, ribanje, rezanje, sjeckanje, itd. Francusku salatu pripremiti će te u nekoliko minuta, naribati sir u sekundi, narezati krastavce, samljeti kekse,... Duga i nepregledna lista za što sve možete ovaj uređaj za mljevenje mesa još upotrijebiti. Svakako u ovo blagdansko vrijeme Tefal HV8 će biti zanimljiv za pripremu kolača. Uz pomoć posebnog nastavka proizvesti ćete lako i brzo popularne „kolače na mašinu“. Za tu svrhu priloženi nastavak izraditi će zvjezdice i druge dezene. Tefal HV8 predstavlja jedan od najboljih uređaja ove namijene iz Tefala, ali i općenito na tržištu kućanskih aparata. Osim opremljenosti tu je i činjenica da posjeduje snažan motor od 2.000 W koji mu omogućuje svestranu primjenu. Preporučena cijena uređaja je kakvih 1.100 kuna, što je s obzirom na sve – više no fer.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Huawei
HT
IN2
Infodom
Lenovo
Njuškalo
Telemach
Lenovo

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.