Lenovo
Featured

Epson i WWF započinju trogodišnje partnerstvo za oporavak i obnovu šuma

Epson planira doprinijeti s 240 milijuna japanskih jena koji će biti usmjereni prema šumarskim projektima WWF-a (otprilike 1,6 milijuna eura) u sljedeće tri godine
Epson planira doprinijeti s 240 milijuna japanskih jena koji će biti usmjereni prema šumarskim projektima WWF-a (otprilike 1,6 milijuna eura) u sljedeće tri godine
Epson planira doprinijeti s 240 milijuna japanskih jena koji će biti usmjereni prema šumarskim projektima WWF-a (otprilike 1,6 milijuna eura) u sljedeće tri godine

Ovo je partnerstvo prvo te vrste za japansku korporaciju u sektoru elektronike i preciznih instrumenata i nadograđuje se na postojeći odnos između dviju organizacija koje su u ožujku 2022. počele raditi na očuvanju mora u jugoistočnoj Aziji

Na temelju zajedničke ambicije da se uhvate u koštac sa zajedničkim ekološkim problemima, partnerstvo će obuhvatiti tri cilja:

  1. Proučavanje Epsonovog utjecaja na okoliš,
  2. Podupiranje WWF-ovih projekata obnove i očuvanja šuma u sedam zemalja i četiri regije, te
  3. Komuniciranje o pitanjima okoliša.

Kako bi to omogućio, Epson planira doprinijeti s 240 milijuna japanskih jena koji će biti usmjereni prema šumarskim projektima WWF-a (otprilike 1,6 milijuna eura) u sljedeće tri godine, počevši od ožujka 2023.

Kroz partnerstvo, Epson će podržati aktivnosti i napore očuvanja šuma i oporavka prirode koje provodi WWF na nekoliko "frontova deforestacije" i težit će poboljšanju održivosti u svom opskrbnom lancu kao sudionik WWF-ovog programa Forests Forward(2). Kako bismo zajedno stvorili svijet koji je pozitivan prema prirodi, suradnja će također promovirati odgovorno korištenje šumskih resursa (papira) u poslovanju, kao i buduća razmatranja za očuvanje slatkovodnih ekosustava i aktivnosti koje doprinose kružnom gospodarstvu.(3)

"Oduševljeni smo što možemo potpisati ovaj ugovor s WWF-om", rekao je Yasunori Ogawa, globalni predsjednik Epsona. "Svijet se suočava s ekološkom katastrofom i ključno je da sada djelujemo kako bismo očuvali bioraznolikost našeg planeta prije nego što bude prekasno. Ovo partnerstvo odražava Epsonovu predanost očuvanju okoliša, smanjenju otpada i osiguranju održivog korištenja prirodnih resursa. S ciljem postizanja budućnosti u kojoj ljudi mogu živjeti u skladu s prirodom, WWF savršeno odgovara Epsonu."

Epson je 2021. godine objavio svoju ekološku viziju u kojoj se obvezao postati ugljično negativan i eliminirati korištenje neobnovljivih podzemnih izvora do 2050. Kako bi postigao te ciljeve, pokreće niz inicijativa usmjerenih na postizanje dekarbonizacije, ostvarivanja kružnog korištenja resursa, pružanje proizvoda i usluga koji smanjuju utjecaj na okoliš i razvoja ekoloških tehnologija. Epson prepoznaje da je angažman cijele zajednice neophodan za postizanje održivog društva i radi s partnerima istomišljenika kao što je WWF na podizanju svijesti i poduzimanju hrabrih akcija za rješavanje ekoloških problema s kojima se suočava naš planet.

"WWF pozdravlja ovo ambiciozno partnerstvo s Epsonom za budućnost šuma", rekao je TOBAI, Sadayosi, izvršni direktor WWF-a u Japanu. "To nije samo obveza jedne tvrtke, već također odražava značajan korak naprijed pri ubrzavanju napora privatnog sektora u sprječavanju degradacije prirode, posebice šuma, o kojima svi ovisimo."

Zaštita i odgovorno upravljanje šumskim ekosustavima bili su prioritet dnevnog reda nedavnih globalnih rasprava kao što su UN COP27 za klimu i UN COP15 za biološku raznolikost. Ključno je da nastavimo s ovim trendom i preuzmemo čvrste obveze i hitne transformativne promjene potrebne za preokret gubitka bioraznolikosti i izgradnju održivijeg društva.

Kroz partnerstvo i sudjelovanje u programu Forests Forward, Epson i WWF su zajedno posvećeni spašavanju ugroženih šuma u vitalnim krajolicima unutar i izvan Epsonovog opskrbnog lanca putem poboljšanja upravljanja šumama i obnavljanjem prirode.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Huawei
HT
IN2
Infodom
Infodom
Lenovo
Njuškalo
Telemach
MedicoHome

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.