Huawei

Schneider Electric predstavio prvo energetsko rješenje napravljeno od plastike iz oceana

Schneider Electric osvojio je čak četiri nagrade za inovacije na sajmu CES 2022 u kategorijama održivosti i pametnog doma
Schneider Electric osvojio je čak četiri nagrade za inovacije na sajmu CES 2022 u kategorijama održivosti i pametnog doma
Schneider Electric osvojio je čak četiri nagrade za inovacije na sajmu CES 2022 u kategorijama održivosti i pametnog doma

Predstavljanjem proizvoda na sajmu International CES 2022, Schneider Electric postaje prva kompanija u industriji koja nudi energetska rješenja za dom izrađena od reciklirane oceanske plastike, upravo takva rješenja dio su vizije uistinu funkcionalnog kružnog gospodarstva

Asortiman Merten kompanije Schneider Electric, poznat po svom bezvremenskom modernom dizajnu, ima nove modele izrađene od poliamidnih ribarskih mreža prikupljenih u Indijskom oceanu i Arapskom moru. Kupci na odabranim tržištima sada mogu doprinijeti smanjenju onečišćenja oceana odabirom održivih proizvoda – uključujući sklopke, utičnice i ukrasne okvire – bez kompromisa u pogledu trajnosti i stila.

Schneider Electric osvojio je čak četiri nagrade za inovacije na sajmu CES 2022 u kategorijama održivosti i pametnog doma. Jedna od njih je upravo za asortiman Merten Ocean Plastics koji je osvojio Nagradu za inovacije za 2022. godinu u kategoriji održivosti. Ovaj asortiman proizvoda također je prvi u industriji koji je dobio međunarodni certifikat Cradle to Cradle Silver za odgovoran dizajn proizvoda i korake prema kontinuiranom kružnom gospodarstvu.  

Napuštena ili izgubljena ribarska oprema čini oko 10% plastičnog otpada u našim oceanima. Novi modeli brenda Merten izrađeni od oceanske plastike doprinose smanjenju 640.000 tona ribarskih mreža koje svake godine ostanu u oceanu i prvi su korak prema povećavanju održivosti ovog asortimana proizvoda.

Schneider Electric udružio se s DSM-om, globalnim liderom u zdravstvu, prehrani i bioznanosti s ciljem transformiranja otpadnih ribarskih mreža u visokokvalitetnu tehničku plastiku koja se može koristiti u električnim uređajima. DSM surađuje s nekoliko lokalnih zajednica u Indiji na izvlačenju i prikupljanju odbačenih ribarskih mreža, dajući značajan doprinos lokalnom gospodarstvu i okolišu. Napuštene ribarske mreže zatim se režu, čiste, prešaju i prolaze provjeru kvalitete prije slanja DSM-u na preradu u prenamijenjeni materijal Akulon. Novi materijal ima 82% manji ugljični otisak od tradicionalnog Nylona 6 koji se upotrebljava u sličnim proizvodima, čime se smanjuje potencijalni utjecaj proizvodnog procesa na globalno zagrijavanje, zakiseljavanje zraka i fotokemijsko stvaranje ozona.

Završni materijal sadrži i 15% staklenih vlakana kako bi proizvodi bili izdržljiviji, otporniji i dugotrajniji, a ujedno zadovoljili sve zahtjeve i standarde električne sigurnosti.

Dodatno unaprjeđujući svoje obveze u pogledu održivosti, Schneider Electric promijenio je i ambalažu proizvoda, eliminirajući iz procesa pakiranja svu plastiku za jednokratnu upotrebu i nereciklabilne materijale.

Tehnologija nam može pomoći da pronađemo inteligentnija energetska rješenja kojima ćemo smanjiti ugljični otisak. Ipak, spotaknut ćemo se na prvoj prepreci ako se radi o plastičnom uređaju za jednokratnu upotrebu s nerazgradivom ambalažom. Rješavajući taj problem na početku, asortiman Merten System M velik je iskorak prema budućoj 100% reciklabilnoj ambalaži kompanije Schneider Electric. Dizajn kutija sadrži prepoznatljive logotipe kompanije Schneider Electric i branda Merten kao i simbol za oceansku plastiku.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Comping
Huawei
HT
IN2
Infodom
Lenovo
Njuškalo
Telemach
Lenovo

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.