| | | | |

powered_by_lenovo_2020 Prozračivanjem do ugodne atmosfere u domu - CroPC.net

Niskoenergetska kuća

od temelja do krova

Powered by:
Status projekta65%

Sljedeći radovi:
Postava parketa

  • eDom
  • Niskoenergetska kuća

Prozračivanjem do ugodne atmosfere u domu

prozracivanje-1_thumb_medium750_450 Prozračivanjem do ugodne atmosfere u domu - CroPC.net

Prozračivanjem do ugodne atmosfere u domu

Za ugodan zrak i klimu u prostoriji neophodno je svakodnevno prozračiti prostorije, no uz Gealan Clima Control – GECCO ovaj je zadatak krajnje jednostavan

U vremenu kada su prozori bili mahom rađeni od drveta i kada je njihovo brtvljenje bilo poprilično loše, prozračivanje se odvijalo gotovo konstantno. Iako je tada gubitak energije kroz prozore bio značajan, jedna pozitivna karakteristika ovako loše izoliranih prozora bila je konstantan dotok svježeg zraka. S današnjim prozorima, stvari su bitno drugačije, prozori imaju visok faktor izolacije, brtvljenje krila i okvira gotovo je hermetičko, a kod takvih prozora ipak valja imati na umu važnost provjetravanja ili prozračivanja prostorija.

Nuspojava izbjegavanja prozračivanja prostorija i dotoka svježeg vanjskog zraka je gomilanje vlage u prostorijama koja prirodno isparava zbog topline u domu, kuhanjem, tuširanjem, pa i disanjem. Ovakav zrak, ukoliko se dugo zadržava u prostorijama, djeluje ustajalo, teško, a uslijed veće količine vlage, na hladim se dijelovima zidova može s vremenom pojaviti kondenzacija vlage te naposljetku i pojava gljivice (plijesni). Sve se ovo može izbjeći svakodnevnim provjetravanjem prostorija, tako da na 15-ak minuta otvorimo prozore kako bi došlo do prirodne promjene zraka u prostoriji. Međutim, ako nemate toliko vremena i ne želite razmišljati o provjetravanju, Gealan je ponudio inovativan proizvod za automatsko prozračivanje.

prozracivanje-2_thumb_medium750_450 Prozračivanjem do ugodne atmosfere u domu - CroPC.net

Prozračivanjem do ugodne atmosfere u domu

Gealan ima genijalno rješenje za takve slučajeve. Ugradnojom uz Gealan Clima Control (GECCO) letvice za kontrolirano provjetravanje na prozorima moguće je osigurati izmjenu zraka u prostoriji bez gubitaka energije. Letvice su konstruirane tako da omoguće nesmetano strujanje zraka iz prostorije van, uz istovremeno zaustavljanje većeg prodora hladnog zraka izvana. Na takav način energetski gubitci su minimalni, a prozračivanje se odvija konstantno.

prozracivanje-3_thumb_medium750_450 Prozračivanjem do ugodne atmosfere u domu - CroPC.net

Prozračivanjem do ugodne atmosfere u domu

Iako je GECCO sustav moguće ugraditi na gotovo bilo koji prozor, preporuka je koristiti ga sa sustavom Gealan S 9000. Ovaj sustav kombinira konstantnih 6 komora unutar okvira i krila, optimalnu geometriju čelika, visokim preklopom stakla i dosljednom tehnikom brtvljenja na inovativnom, modernom obliku profila, zadovoljava visoke zahtjeve za prozore sa stadnardom namijenjenim pasivnim kućama. Gealan S 9000 krasi inteligentni koncept brtvljenja sa tri kontinuirane razine brtvljeja. Za poboljšanu toplinsku izolaciju krilo je tvornički izrađeno sa dodatnom brtvom unutar falca za staklo. Visoki utor za staklo kroz visinu preklapanja od 26 mm daje dodatnu toplinsku izolaciju. Razvoj ovakvog sustava s najboljim svojstvima toplinske izolacije nije slučajnost, već rezultat ciljanog razvojnog rada. Uz S 9000 i GEECO sustav zajamčena je visoka energetska učinkovitost i kvalitetna atmosfera unutar doma.

Pin It

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675