| | | | |

powered_by_lenovo_2020 Test: Grundfos SCALA2 – pametna pumpa, za pametni dom - CroPC.net

Niskoenergetska kuća

od temelja do krova

Powered by:
Status projekta70%

Sljedeći radovi:
Izolacija zidova

  • eDom
  • Niskoenergetska kuća

Test: Grundfos SCALA2 – pametna pumpa, za pametni dom

Grundfos SCALA2

Grundfos SCALA2

Gotovo da nema kućanstva na našim prostorima koje bar u nekom trenutku ne muči problem slabog pritiska vode, no uz Grundfos SCALA2 ovim problemima zauvijek možemo reći zbogom

Slab pritisak vode u slavinama jedan je od najčešćih problema s kojim se prosječno kućanstvo u Hrvatskoj sreće. Za gotovo sve druge komunalne probleme svatko će se potrudi naći manje ili više jednostavno rješenje, no za problem slabog, neujednačenog ili izuzetno oscilirajućeg pritiska većina ne pronalazi lako rješenje. No, to je bilo do sada, jer s novom, izuzetno kompaktnom, energetski efikasnom i izuzetno moćnom pumpom SCALA2, Grundfos doslovno mijenja pravila igre na području kućne vodoopskrbe.

Kompaktna

Priključak vode kod mnogih se domova u Hrvatskoj uvelike razlikuje. Dok je u većini urbanih područja on izveden klasično na vodovodnu mrežu, kod još velikog broja ruralnih sredina ljudi se oslanjaju na vlastite izvore vode kao što su bunari. Također, ne treba zanemariti niti veliki broj domova, većinom u priobalju koji za opskrbu vode koriste spremnike koje s vremena na vrijeme dopunjuju pitkom vodom. Međutim, bez obzira na koji način osigurali vodu u vlastitom domu, problem s kojim se gotovo svi susreću je tlak, odnosno pritisak vode. Kod domova spojenih na gradsku mrežu on može biti preslab ili povremeno neujednačen, dok kod onih kućanstava koja koriste vlastiti izvor problemi su uglavnom vezani uz pumpu koja opskrbljuje kućnu vodovodnu mrežu. Ti problemi su uglavnom vezani uz značajne oscilacije u pritisku vode zbog principa na kojem rade već zastarjele pumpe i spremnici s vodom, a uz to valjda dodati i gotovo neophodno redovito održavanje takvih sutava ubog gubitka zraka u spremniku ili sično. Ako imate vlastiti bunar ili spremnik tada sigurno znate o čemu pričamo. Bez obzira kako osigurali svoj dom pitkom vodom i koji vas od problema tišti, rješenje stiže u obliku Grundfos SCALA2 pumpe. Grundfos SCALA2 stiže u privlačnom i praktičnom pakiranju na kojem je jasno pojašnjeno kako ovu pumpu možemo koristiti sa svim uobičajenim načinima opskrbom vodom, a rezultat je snažan i ujednačen pritisak na svakoj od slavina, čak i kada su istovremeno otvorene. Osim svih relevantnih informacija, pakiranje pumpe nam otkriva i njenu malenu dimenziju. Grundfos SCALA2 izuzetno je kompaktna pumpa koju je lako smjestiti bilo gdje u domu. Pored klasičnih pumpi sa spremnicima od 180 litara kakve ćemo često sresti, Grundfos SCALA2 doima se minijaturno. Ako ste u potrazi za pumpom, a nemate previše prostora – nešto bolje od Grundfos SCALA2 sigurno nećete pronaći. U pakiranju s pumpom stižu upute i to je to.

Pametna i tiha

Grundfos SCALA2 lako se postavlja gotovo bez alata. Dovoljno je spojiti ulazni i izlazni vod te uliti oko dvije litre vode u pumpu. Potom nakon uključivanja pumpa će kroz kakvih 5 minuta odraditi svoje postavljanje i spremni smo. Jednostavnim odabirom moguće je podesiti idealan pritisak vode, a koji može ići do 10 bara. Nakon odabira dovoljno je otići do najudaljenije slavine u kući te provjeriti odgovara li nam pritisak – ako odgovara – to je to, a ako želimo jači pritisak dovoljno je opet kliknuti na gumb i povećati tlak. Sav posao dalje obavlja pumpa. Pored nekadašnjih pumpi koje je mehanički potrebno podešavati, pumpati tlak zraka i ispražnjivati ili puniti spremnik, rukovanje s Grundfos SCALA2 čini se kao rukovati s nekim tehnološki naprednim uređajem koji život čini zaista lakšim. Ovisno o broju otvorenih slavina, Grundfos SCALA2 povećava protok vode u trenutku bez da uopće osjetimo pad tlaka ili protočnosti vode. Fascinirajuće kako je napredna tehnologija pronašla svoj put i u svijet kućnih pumpi. Ono što će vas svakako fascinirati je koliko tiho Grundfos SCALA2 radi. Naime, pumpa  radi tiše od prosječnog ljudskog govora, tako da lako zaboravljamo zaglušujuću buku starih pumpi. Grundfos SCALA2 vodu može vući iz bunara do 8 metara dubine, iz spremnika te iz gradske mreže, a isporuka vode može ići u kućama do 3 kata. Osmišljena kao takva, Grundfos SCALA2 bit će idealan odabir za gotovo svako kućanstvo. Uza sve prednosti valja spomenuti i energetsku učinkovitost, Grundfos SCALA2 zahtjeva svega 579 W za svoj rad. Muči li vas pritisak vode - Grundfos SCALA2 je rješenje koje vam najtoplije preporučujemo.

Pin It

Recenzije

View this post on Instagram

A post shared by CroPC.net (@tehnologija) on

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675