| | | | |

powered_by_lenovo_2020 GEALAN-CAIRE® – pametno prozračivanje za ugodnu i zdravu atmosferu doma - CroPC.net

Niskoenergetska kuća

od temelja do krova

Powered by:
Status projekta70%

Sljedeći radovi:
Izolacija zidova

  • eDom
  • Niskoenergetska kuća

GEALAN-CAIRE® – pametno prozračivanje za ugodnu i zdravu atmosferu doma

GEALAN-CAIRE®

GEALAN-CAIRE®

Za ugodan te ponajprije zdrav zrak i klimu u prostoriji neophodno je svakodnevno prozračiti prostorije, no uz GEALAN-CAIRE® ovaj je zadatak krajnje jednostavan, energetski učinkovit i s današnjim trendovima – pametan

U vremenu kada su prozori bili mahom rađeni od drveta i kada je njihovo brtvljenje bilo poprilično loše, prozračivanje se odvijalo gotovo konstantno. Iako je tada gubitak energije kroz prozore bio značajan, jedna pozitivna karakteristika ovako loše izoliranih prozora bila je konstantan dotok svježeg zraka. S današnjim prozorima, stvari su bitno drugačije, prozori imaju visok faktor izolacije, brtvljenje krila i okvira gotovo je hermetičko, a kod takvih prozora ipak valja imati na umu važnost provjetravanja ili prozračivanja prostorija. Mnogi nažalost ne vode računa o prozračivanju, a posljedice ovog „nemara“ su ustajali, pa zasigurno i nezdravi zrak.

GEALAN-CAIRE®

GEALAN-CAIRE®

Gljivice i plijesni

Kao nuspojava svjesnog ili nesvjesnog propuštanja prozračivanja prostorija i dotoka svježeg vanjskog zraka je gomilanje vlage u prostorijama koja prirodno isparava zbog topline u domu, kuhanjem, tuširanjem, pa i disanjem. Ovakav zrak, ukoliko se dugo zadržava u prostorijama, djeluje ustajalo, teško, a uslijed veće količine vlage, na hladim se dijelovima zidova može s vremenom pojaviti kondenzacija vlage te naposljetku i pojava gljivice (plijesni). Sigurno ste u nebrojeno domova, ali možda i u vlastitom vidjeli pojavu plijesni na zidovima, a tada je već upaljen crveni alarm te osim prozračivanja potrebno je zvati malera na sanaciju nastale štete. Ostaviti plijesan na zidovima može biti izuzetno velik zdravstveni problem, stoga ne odgađajte sanaciju. Sve se ovo može izbjeći svakodnevnim provjetravanjem prostorija, tako da na 15-ak minuta otvorimo prozore kako bi došlo do prirodne promjene zraka u prostoriji. Strah mnogih kod prozračivanja, posebno u zimskim mjesecima je gubitak topline prostorije. Iako ova briga ima donekle uporište pri duljem vremenu prozračivanja, 15-minutno prozračivanje nikako neće toliko rashladiti prostore. Međutim, ako nemate toliko vremena i ne želite razmišljati o provjetravanju, a također želite toplinsku energiju što je više moguće zadržati u vašem domu, GEALAN nudi inovativne proizvode za automatsko prozračivanje.

GEALAN-CAIRE®

GEALAN-CAIRE®

GEALAN-CAIRE® za učinkovitu ventilaciju

U pogledu automatske ventilacije, odnosno prozračivanja GEALAN nudi posebnu liniju proizvoda nazvanu GEALAN-CAIRE®. Novorazvijena linija proizvoda GEALAN-CAIRE® (Controlled AIr REgulation) predstavlja mladu generaciju inovativnih ventilacijskih rješenja. Neovisno o korisniku, sustav samostalno vodi brigu o kvaliteti zraka u prostoriji. Na taj se način smanjuje opasnost o nestašici kvalitetnog zraka i kisika u zatvorenim prostorijama - neovisno o otvaranju prozora. GEALAN-CAIRE® nudi se u nekoliko varijanti:  

  • GEALAN-CAIRE® flex - Jedva primjetni pasivni sustav savršeno se uklapa u svako kruženje te osigurava ravnomjernu izmjenu zraka. Zahvaljujući kompaktnoj i preciznoj tehnologiji, po potrebi, moguće je ugraditi više ventilacijskih sustava po prozoru.
  • GEALAN-CAIRE® smart - Aktivni sustav s povratom topline za decentraliziranu ventilaciju odlično se uklapa u izgled vaših prozora, a namijenjen je za novogradnju kao i postojeće zgrade. Integrirani pametni senzori za temperaturu i vlažnost osiguravanu optimalnu klimu u zatvorenom prostoru. Ovaj sustav je i pametan jer se povezuje na Internet te omogućuje udaljenu kontrolu.
  • GEALAN-CAIRE® MIKrovent 35 - Protok zraka od 10 do 35 m³ po satu. Za pojedine stambene prostore (npr. spavaća ili dječja soba) veličine 20 do 25 m² i s maksimalno dvije osobe. GEALAN-CAIRE® MIKrovent® 35 moguće je i izborno montirati izravno na prozor.
  • GEALAN-CAIRE® MIKrovent 60 - Samo jedan uređaj ovog aktivnog sustava ventilacije omogućuje protok zraka od 60 kubičnih metara na sat s povratom topline do čak 95%. Idealan je za stanove u gradskom središtu, a zahvaljujući povratu topline, zaboravite na pothlađivanje prostorija.
  • GEALAN-CAIRE® MIKrovent 120 – Veći model ovog aktivnog sustava ventilacije omogućuje protok zraka od 120 kubičnih metara na sat s povratom topline do 90%. Idealan je za velike stambene jedinice i javne prostorije.

Iako je GEALAN-CAIRE® sustav moguće ugraditi na gotovo svaki prozor, preporuka je koristiti ga s GEALAN prozorskim rješenjima, poput GEALAN S 9000. Ovaj sustav kombinira konstantnih 6 komora unutar okvira i krila, optimalnu geometriju čelika, visokim preklopom stakla i dosljednom tehnikom brtvljenja na inovativnom, modernom obliku profila, zadovoljava visoke zahtjeve za prozore sa standardom namijenjenim pasivnim kućama. GEALAN S 9000 krasi inteligentni koncept brtvljenja s tri kontinuirane razine brtvljenja. Za poboljšanu toplinsku izolaciju krilo je tvornički izrađeno s dodatnom brtvom unutar falca za staklo. Visoki utor za staklo kroz visinu preklapanja od 26 mm daje dodatnu toplinsku izolaciju. Razvoj ovakvog sustava s najboljim svojstvima toplinske izolacije nije slučajnost, već rezultat ciljanog razvojnog rada. Uz S 9000 i GEALAN-CAIRE® sustav zajamčena je visoka energetska učinkovitost i kvalitetna atmosfera unutar doma.

gealan GEALAN boje i dekori – prozor po vašem ukusu - CroPC.net
GEALAN d.o.o.
Omladinska 11, Žerjavinec
10360 Sesvete, Hrvatska
Telefon: +385 120 406 70
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.gealan.hr
Pin It

Recenzije

View this post on Instagram

A post shared by CroPC.net (@tehnologija) on

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675