Njuškalo

Nestlé predstavio svoju novu ambalažu za vodu načinjenu od 100% reciklirane plastike

Osim tehnološkog napretka, Nestlé podjednako vodi brigu i o promjeni razmišljanja svojih zaposlenika kada je riječ o ovoj važnoj temi

Odlična vijest u borbi za očuvanje okoliša stiže iz Belgije, u kojoj je Nestlé prvi put u Europi predstavio vlastitu rPET bocu od 100% reciklirane plastike

Nova ambalaža, proizvedena od visokokvalitetne reciklirane plastike, moći će se i ponovno reciklirati, čime je njen utjecaj na okoliš smanjen na najmanju moguću mjeru. Ovo je prekretnica za najveću svjetsku prehrambenu kompaniju, koja se u svojim ciljevima javno obvezala da će do 2025. godine 100% njenih pakiranja biti od materijala koji će se moći ponovo iskoristiti li reciklirati.

"U lipnju kao mjesecu brige za okoliš govorili smo koliko je ozbiljno Nestlé shvatio svoju ulogu u zaštiti prirode i važnosti smanjenja upotrebe plastike, kao i o novim linijama proizvodnje koje razvijamo, a s ciljnjem nultog utjecaja na okoliš. Važno je istaknuti da kroz cijeli proces transformacije nas kao proizvođača, naša hrana i piće zadržavaju najviše standarde sigurnosti i kvalitete. Današnja vijest tek je početak naših aktivnosti u ovom području." - istaknula je Irena Kurtanjek, voditeljica korporativnih komunikacija tvrtke Nestlé.

Osim tehnološkog napretka, Nestlé podjednako vodi brigu i o promjeni razmišljanja svojih zaposlenika kada je riječ o ovoj važnoj temi. Primjerice, dobrovoljno uključivanje zaposlenika u aktivnosti povodom Svjetskog dana oceana u lipnju. U samo jedan dan oko devet tisuća zaposlenika u 38 zemalja, a među kojima i oni iz naše regije,  prikupilo je  ukupno čak 92 tone otpada, čime je kompanija još jednom potvrdila da i najmanja promjena kreće od nas samih.

Prvi Nestlé brend koji će se distribuirati u novim rPET bocama bit će belgijska prirodna mineralna voda Valvert. No to je tek početak za Nestlé.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Huawei
HT
IN2
Infodom
Lenovo
Njuškalo
Telemach
Einhell

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.