| | | |

Samsung na CES 2019. pokazao budućnost povezanog života

Pin It

Samsung je iskoristio svoje telekomunikacijsko vodstvo kako bi napravio velike korake u donošenju 5G mreže svojim korisnicimaSamsung je iskoristio svoje telekomunikacijsko vodstvo kako bi napravio velike korake u donošenju 5G mreže svojim korisnicima

Samsung je na CES-u 2019. najavio kako će ulaganje i vodstvo tvrtke u istraživanju umjetne inteligencije (AI), interneta stvari (IoT) i 5G mreže poslužiti kao temelj za viziju povezanog življenja

Samsung je također predstavio svoje buduće AI robotske platforme koje se mogu koristiti za upravljanje svakodnevnim aktivnostima, kao što je na primjer pomaganje starijoj populaciji da samostalno upravlja svojom zdravstvenom rutinom.

„Samsung 2019. godine obilježava 50. obljetnicu. Oduvijek smo bili predani donošenju značajnih inovacija za naše korisnike, a u ovoj godini podižemo ljestvicu još više i koristimo vodeću poziciju kako bismo našu viziju povezanog življenja učinili stvarnom.", rekao je HS Kim, predsjednik i izvršni direktor Consumer Electronics Division tvrtke Samsung Electronics. 

Filozofija povezanog života tvrtke Samsung je inteligencija stvari – loT, 5G i AI koji zajedno rade na svim uređajima kako bi stvorili besprijekorna iskustva. Na konferenciji za novinare u Las Vegasu, tvrtka Samsung objasnila je kako njen rad u tim osnovnim tehnologijama omogućuje inovacije u cijelom portfelju proizvoda.

Ujedinjavanjem značajke SmartThings i uvođenjem značajke SmartThings Cloud, SmartThings ekosistem je značajno porastao. Broj registriranih korisnika značajke SmartThings porastao je za 220%, a instalacija je povećana za 61%. Broj Samsungovih partnera koji su se pridružili ovom ekosistemu također je porastao za 44%. Danas korisnici mogu uživati u SmartThings značajki na uređajima vrhunskih svjetskih brendova kao što su Amazon, Google, Bose, Sylvania i Plume.

Također, Samsung je iskoristio svoje telekomunikacijsko vodstvo kako bi napravio velike korake u donošenju 5G mreže svojim korisnicima. Samsung pokreće komercijalizaciju kućnih i mobilnih 5G mreža s glavnim američkim nosiocima i korejskim mobilnim operaterima te je posvećen stavljanju snage 5G mreže u ruke korisnika s pametnim telefonom od 5 GB koji dolazi u prvoj polovici 2019. godine. 

Isto tako, u Samsungu smatraju da je AI najkorisniji kada korisnicima pomaže pojednostaviti složeni svijet. U tu svrhu, tvrtka je osnovala sedam globalnih AI centara i usvaja jedinstvene tehnologije u svoje proizvode i usluge. Kako bi se osiguralo da Samsung radi s najboljima na tom području, Samsung NEXT i Samsung Centar za strategiju i inovacije (SSIC) uložili su u više od 20 AI start-up projekata u posljednjih pet godina.

S napretkom AI tehnologije, Samsung je posvećen osiguravanju zaštite korisničkih informacija i privatnosti, što je glavni prioritet.

Značajka Bixby započela je kao pametniji način za korištenje Galaxy pametnih telefona. Danas se razvija i postaje skalabilna, otvorena AI platforma koja će podržavati sve više i više uređaja. Samsung je najavio da će Bixby biti jedna od novih značajki QLED 2019 premium televizora i pametnih uređaja kao što su hladnjaci, perilice, klima uređaji, mobilni uređaji, AI zvučnici i još mnogo toga. Štoviše, Bixby se širi na nove platforme, kao što su Digital Cockpit i robotika. Uber, Ticketmaster i drugi koriste Bixby kako bi svoje usluge učinili inteligentnijima. Samsung je također najavio da se iHeartRadio pridružuje kao novi partner. 

Pin It

Izbor urednika...

Test: Huawei Mate 20 Pro
Porsche među telefonima
Test: Adata XPG Gammix S11 480GB SSD
warp speed među SSD-ovima
Test: QBrick System One
prvi i zadnji kovčeg za alat koji ćete trebati
Test: Einhell VARRITO
jedan za sve
Test: Oral-B Genius 10000N
pametno pranje zubi

Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2019. CroPC.net

ISSN: 1846-8675