| | | |

Orao postavio novi svjetski rekord poletjevši s najviše zgrade na svijetu

Pin It

cropc_video_thumb_medium715_350 Orao postavio novi svjetski rekord poletjevši s najviše zgrade na svijetu - CroPC.netOrao postavio novi svjetski rekord poletjevši s najviše zgrade na svijetu

Pokret očuvanja FREEDOM je u subotu 14. ožujka 2015. postavio novi svjetski rekord uspješnim letom orla Darshana, opremljenog kamerom, s vrha najviše zgrade na svijetu, Burj Khalife u Dubaiu (829.8 metra, 2722 stopa)

Koristeći najsuvremeniju tehnologiju - jednu od najmanjih Action Camera na svijetu, Sony Action Cam Mini - tijekom leta je snimljena izvanredna ptičja perspektiva pejzaža, zabilježivši jedinstvenu snimku. Let orla Darshana možete vidjeti u nastavku.

Let kraljevskog orla s vrha Burj Khalife, visoke 829.8 metra odnosno 2722 stopa, prva je takva inicijativa koja je postavila novi svjetski rekord u kategoriji ptičjeg leta zabilježenog sa najviše građevinske strukture koju je napravio čovjek.

Humanitarna organizacija Freedom Conservation djeluje u suradnji s vodećom inicijativom koja se obavi očuvanjem i zaštitom životinjskih vrsta, SOS (Save our Species - Sačuvajmo naše vrste) i organizacijom UNESCO kako bi zajednički podigli svijest o ugroženosti divljih životinjskih vrsta, od kojih se mnoge nalaze na IUCN-ovom crvenom popisu ugroženih vrsta.

Orao Darshan, koji je postavio novi svjetski rekord, primjer je ugrožene vrste koja je uspješno rehabilitirana kroz globalni program očuvanja te djeluje kao ambasador za ugrožene životinje diljem svijeta. Kraljevski orao, nekada na crvenoj listi ugroženih životinja, spašen je od izumiranja.

Ptice grabljivice su duboko ukorijenjene u kulturnom naslijeđu Ujedinjenih Arapskih Emirata – zlatni sokol nacionalni je simbol Ujedinjenih arapskih Emirata i Dubai snažno podržava internacionalne napore u zaštiti ugroženih vrsta kao što je Freedom Conservation. Unatoč brzom razvoju u najveći regionalni poslovni centar, Dubai prepoznaje svoju odgovornost prema očuvanju okoliša, prvenstveno vlastitog jedinstvenog pustinjskog staništa. Tijekom protekla tri desetljeća uspostavljeni su mnogi prirodni rezervati, uz nekoliko zakona, kako bi zaštitili ugrožene životinje. Ujedinjeni Arapski Emirati generalno su veoma aktivni u očuvanju ugroženih životinja te su osnovali preko 15 prirodnih rezervata diljem zemlje i planiraju niz rehabilitacijskih programa.

Orlovi Freedom Conservationa letjeli su s kulturnih znamenitosti diljem Europe, uključujući Eiffelov toranj u Parizu (301 m) i katedralu Sv. Paula u Londonu, zabilježivši jedinstvene snimke koje su privukle rekordnu publiku k istom cilju, očuvanju ugroženih životinjskih vrsta. Fotografije snimljene tijekom letova orlova organizacije Freedom bile su najgledanije online fotografije životinja u 2013./14 godini.

Orlove organizacije Freedom trenira sokolar svjetskoga glasa, Jacques-Olivier Travers, koji je razvio nove tehnike kako bi povećao stopu ponovnog uvođenja ugroženih orlova u divljinu. Njegove tehnike uključuju paragliding, skijanje i kajak, a njima orlove uči osnovnim vještinama preživljavanja. Prozvan je˝Čovjekom koji uči orlove letjeti˝.

Pin It

Izbor urednika...

Test: Huawei Mate 20 Pro
Porsche među telefonima
Test: Adata XPG Gammix S11 480GB SSD
warp speed među SSD-ovima
Test: QBrick System One
prvi i zadnji kovčeg za alat koji ćete trebati
Test: Einhell VARRITO
jedan za sve
Test: Oral-B Genius 10000N
pametno pranje zubi
View this post on Instagram

Vozili smo novu Mazdu 3

A post shared by CroPC.net (@tehnologija) on

Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2019. CroPC.net

ISSN: 1846-8675