| | | |

Seat Leon SC

Pin It

Španjolski Seat predstavlja po prvi puta kompaktni Leon u trovratnoj izvedbiSeat Leon SC - Španjolski Seat predstavlja po prvi puta kompaktni Leon u trovratnoj izvedbi
Španjolski Seat predstavlja po prvi puta kompaktni Leon u trovratnoj izvedbi

Novi Leon SC se ističe dinamičnijom formom i nešto kompaktnijim mjerama dodatno naglašavajući tako sportski karakter. Inspiriran smjerom dizajna razvijenim u IBE, IBL i IBX konceptima, trovratni Leon dinamična je interpretacija Seatovog dizajna. Od posebnosti 4,23 metara dugog vozila svakako valja spomenuti LED prednja svjetla, po prvi puta dostupna u kompaktnom segmentu. Usprkos smanjenju međuosovinskog razmaka za 35 mm njegovi konstruktori i dalje garantiraju uzornu ponudu prostora u kabini. Tako je i prtljažnik s kapacitetom od 380 litara ostao na razini izvornog modela. Najveća novost u pogledu opreme su novodizajnirana (sportska) sjedala, pojedini detalji na armaturi i dakako multimedijalni sustavi bazirani na Seat Easy Connect operativnom sustavu.

Ponuda modela uključuje TSI i TDI motore s obujmom od 1,2 do 2,0 litre i snagom od 63 kW (86 KS) do 135 kW (184 KS). Osim poznatih TSI benzinaca, 1,2 (86 i 105 KS) i 1,4 (122 KS), kao vrh ponude se ističe 1,8 TSI sa 180 KS i 250 Nm, a njegovo lansiranje planirano je tijekom 2013. godine.

Tržišno najzanimljiviji ostaje 1,6 TDI motor sa 77 kW (105 KS) i 250 Nm, koji uz pomoć start/stop sustava prosječno troši tek 3,8 l/100 km. Snažniji 2,0 TDI sa 110 kW (150 KS) i 320 Nm troši samo 4,1 l/100 km. Ponuda dizelskih motora dopunjena je 1,6 TDI motorom sa 66 kW (90 KS) i novim 2,0 TDI sa 135 kW (184 KS) i 380 Nm.

Ovisno o varijanti motora, prijenos snage vrši se ručnim pet- i šest-stupanjskim mjenjačem ili DSG mjenjačem s dvostrukom spojkom i šest, odnosno sedam brzina mijenja. Spomenimo i novi Seat Drive Profile koji vozaču omogućava promijeniti karakteristike servoupravljača, gasa i zvuka motora, a koji se mijenja pomoću aktivatora zvuka, u tri načina - eco, comfort i sport. Nadalje, u sport načinu, diskretna rasvjeta unutrašnjosti u oblogama vrata mijenja se u crvenu nijansu kako bi stvorila dinamičniju atmosferu.

Kamera na osvrtnom zrcalu kontrolira Lane Assist sustav, koji ispravlja elektromehanički servoupravljač prije no što vozač prijeđe preko oznaka na cesti. Asistent dugog svjetla automatski prebacuje između dugog i kratkog svjetla, a radi na bazi kamere. Dodatni sustav pomoći je otkrivanje umora koji registrira smanjenu koncentraciju vozača i predlaže pauzu. Jednako kao i Leon s petora vrata, Leon SC dolazi u ponudi s Reference i Style opremama, kao i u sportskoj FR varijanti. Dolazak na HR tržište očekuje se u ljeto ove godine.

Izvor: Index.hr
Pin It

Izbor urednika...

Test: Huawei Mate 20 Pro
Porsche među telefonima
Test: Adata XPG Gammix S11 480GB SSD
warp speed među SSD-ovima
Test: QBrick System One
prvi i zadnji kovčeg za alat koji ćete trebati
Test: Einhell VARRITO
jedan za sve
Test: Oral-B Genius 10000N
pametno pranje zubi

Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2019. CroPC.net

ISSN: 1846-8675