Njuškalo
Featured

Kupci Rimac Nevere na poklon dobivaju i osam godina besplatnog punjenja

Kompanija Bugatti Rimac udružila je snage s najvećom europskom open-brand mrežom punionica visoke snage IONITY, s ciljem pomicanja granica elektromobilnosti
Kompanija Bugatti Rimac udružila je snage s najvećom europskom open-brand mrežom punionica visoke snage IONITY, s ciljem pomicanja granica elektromobilnosti
Kompanija Bugatti Rimac udružila je snage s najvećom europskom open-brand mrežom punionica visoke snage IONITY, s ciljem pomicanja granica elektromobilnosti

Vlasnici Nevere, serijskog automobila s najbržim ubrzanjem na svijetu kao i najvećom mogućom konzumacijom energije pri punjenju (500kW) čija je proizvodnja ograničena na 150 primjeraka, uživat će u neograničenom besplatnom punjenju na svim Ionity punionicama u 24 europske zemlje u trajanju od osam godina nakon isporuke automobila

Mate Rimac, osnivač i CEO Rimac Grupe: „Kada ljudi pomisle na Neveru, asocijacija su rekordne performanse, kao i revolucionarnih tehnologija. No, Nevera je prvobitno razvijena kao cestovni automobil, a ne kao trkaći automobil, stoga govorimo o hiperautomobilu koji je intuitivan za uporabu. Suradnja s tvrtkom Ionity omogućuje nam da vlasničko iskustvo Nevere podignemo na još višu razinu.“

Uz Rimac pogonski sklop i litij-mangan-nikalnu bateriju od 120kWh, Nevera dostiže WLTP* domet od 490 km i kapacitet punjenja od 500 kW. Kombinacija te tehnologije s nagrađivanim Halo punjačem kompanije Ionity, koji ima kapacitet od 350 kW, omogućuje punjenje baterije od 0 posto na 80% u manje od 25 minuta.

„Raširena mreža punionica tvrtke Ionity savršena je za aktivnosti s našim automobilima. Njezina tehnologija punjenja visoke snage osigurava brzo i pouzdano punjenje diljem Europe i najkraća i najjednostavnija moguća zaustavljanja“, dodao je Mate Rimac.

„Ionity je postavio standarde za ultrabrzo punjenje i besprijekorno korisničko iskustvo diljem Europe“, istaknuo je Michael Hajesch, CEO kompanije Ionity. „Partnerstvo s Rimcem savršen je odraz naših nastojanja da ostvarimo sjajne rezultate, pouzdanost i održivost. Temelji se na zajedničkim vrijednostima i revolucionarnim postignućima koje bilježimo svatko u svom području rada kako bismo omogućili i unaprijedili elektromobilnost.“ Paneuropska mreža ultrabrzih punionica Ionity-ja uključuje više od stanica koje su strateški raspoređene uz europske autoceste kako bi omogućile putovanja na velike udaljenosti diljem kontinenta. Mreža je dostupna vozilima svih brendova i kontinuirano se širi dodavanjem novih lokacija, dodatnih terminala za punjenje, solarnih krovova i povezanih usluga kako bi se unaprijedilo iskustvo na mjestu punjenja.

Osim što će vlasnicima Nevera hiperautomobila pružati izvanredno iskustvo punjenja tijekom putovanja, Ionity će postaviti HPC punionice na suvremenom Rimac Kampusu koji se trenutno gradi u okolici Zagreba. Ionity-jev hub sa šest punjača bit će danonoćno dostupan javnosti i posjetiteljima. Nadalje, kako bi se osnažila HPC infrastruktura na kampusu, dodatni punjači ugradit će se i u preostalim dijelovima kampusa. U planu je da se dio punjača postavi do kraja ove godine, što će osigurati njihovu dostupnost u trenutku predstavljanja prve faze kampusa 2024. godine.

Sljedeće godine, po dovršetku prve faze, proizvodna zgrada Rimac Kampusa, koja se prostire na impresivnih 70.000 m2, postat će nova lokacija za proizvodnju Rimac Technology komponenti i Rimac Automobili vozila. U narednim godinama kampus će se proširiti na čak 100.000 m2 i u njemu će se nalaziti sjedište tvrtke, centar za istraživanje i razvoj i brojni drugi sadržaji. Budući kampus bit će održiv i prilagođen za oko 2.500 zaposlenika. Istovremeno će javnosti omogućiti da uživaju u izložbenom prostoru, maloprodajnim objektima, restoranu i različitim događanjima dok pune svoje baterije koristeći ultrabrze Ionity-jeve punjače.

Kako bi proslavili zajedničku suradnju, Rimac i Ionity ovoga će se tjedna okupiti kako bi počeli turneju po Europi pod nazivom RIMAC x Ionity: Nevera Tour. Turneja će započeti u Rimac tvornici u Zagrebu i proći neke od najboljih ruta po Europi, sa završnom točkom u Saint-Tropezu.

Mreža ultrabrzih Ionity punionica u Hrvatskoj

Pouzdana, dostupna i brza infrastruktura za punjenje električnih vozila ključna je za prelazak na elektromobilnost. Punionice tvrtke Ionity predvode taj trend u Hrvatskoj i pružaju jedinstvenu uslugu ultrabrzog punjenja kapaciteta od 350 kW, kao i besprijekorno i održivo iskustvo putovanja za turiste koji u popularna hrvatska odredišta stižu električnim automobilima.

Ionity u Hrvatskoj trenutačno upravlja četirima postajama s 18 ultrabrzih punjača, a planira izgradnju dodatnih postaja, od kojih neke već trenutno gradi. Cilj je izgraditi mrežu punionica smještenih svakih 150 - 200 km uz autocestu od Zagreba do Splita, kao i uz druge važne relacije. Odlično su opskrbljene i sve važnije rute koje u Hrvatsku vode iz Slovenije, Italije i Austrije.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Huawei
HT
IN2
Infodom
Lenovo
Njuškalo
Telemach
Einhell

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.